La Policia Nacional ha iniciat una operació anticorrupció a l’Ajuntament de Cornellà per contractacions irregulars, segons ha avançat la Sexta i han confirmat fonts del cos. Agents de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica (UDEF) han registrat els arxius de la regidoria d’Esports per buscar els contractes signats per l’àrea en els últims anys, ja que sospiten que hi ha hagut un desviament sistemàtic de fons públics.

La investigació, que s’ha mantingut en secret durant mesos, neix del cas de corrupció destapat a l’Hospitalet de Llobregat per malversació al Consell Esportiu del municipi i que va acabar amb la imputació del tercer tinent d’alcaldia, Cristian Alcázar, i la detenció de l’alcaldessa de la ciutat, la socialista Núria Marín, que està acusada d’ignorar les advertències que se li van fer de les possibles anomalies que hi havia.

Durant les diferents operacions relacionades amb l’escàndol de l’Hospitalet es va intervenir molta documentació sobre presumptes irregularitats a Cornellà, que també està governada pel PSC. El jutjat d’Instrucció número 2 de Cornellà de Llobregat ha declarat secreta la causa, oberta pels delictes de prevaricació, malversació de caudals públics i frau a l’administració pública.

La Policia Nacional té previst fer una desena de detencions, segons fonts policials. També està previst escorcollar la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat, i es detindrà el seu responsable d’Esports. Segons Catalunya Ràdio, el cas que s’està investigant és un contracte fals entre l’Ajuntament de Cornellà i el Consell Esportiu de l’Hospitalet que no va passar per concurs públic. El contracte seria per un servei d’arbitratge per al jocs escolars de Cornellà que mai es va produir perquè els àrbitres no va cobrar del consell, que facturava al consistori per una feina que després no es produïa. El cost seria d’uns 89.000 euros entre el 2018 i el 2020.

Fa tot just dues setmanes ERC va fer una nova petició de compareixença perquè Núria Marín comparegui al Parlament per donar explicacions per la investigació del consell esportiu. La viceprimera secretaria d’organització del PSC, Lluïsa Moret, va considerar llavors “fora de lloc” i com una “cortina de fum” la petició dels republicans.

Nou comentari

Comparteix