Òmnium lamenta que el Suprem titlli Cuixart d’antidemocràtic i insisteix en l’amnistia

Marcel Mauri diu que l'informe dona més arguments per portar la causa a Estrasburg

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha lamentat que l’informe del Tribunal Suprem sobre els indults qualifiqui el president de l’entitat, Jordi Cuixart, d’antidemocràtic. “Precisament que el tribunal que ha condemnat l’exercici de drets i un tribunal d’aquestes arrels profundament antidemocràtiques sigui el que titlli Cuixart d’antidemocràtic, l’únic que fa és donar-nos més arguments per agafar aquest informe i incloure’l a la causa que portarem al tribunal de drets humans d’Estrasburg“, ha afirmat en declaracions a la premsa. Segons Mauri, “l’única proposta que abraça tots els represaliats” és l’amnistia i ha insistit en aquesta via. El vicepresident d’Òmnium ha afirmat que avui el Suprem ha tornat a recordar que es tracta d’un tribunal polític que es dedica a fer política i no justícia. I en tot cas, segons ha afegit, “fa venjança”. I és que, segons Mauri, Cuixart simplement ha dit el mateix que Amnistia Internacional i Nacions Unides, que defensar el dret a l’autodeterminació no és cap delicte. “Davant un estat reaccionari l’única proposta que abraça tots els represaliats és l’amnistia i, per això, des d’Òmnium estem compromesos amb l’amnistia i l’autodeterminació”, ha conclòs.

L’informe del Suprem sobre els indults per als presos de l’1-O, que no és vinculant, assegura que no hi ha raons de “justícia, equitat i utilitat pública per concedir la mesura de gràcia”. Els magistrats consideren que les penes imposades són proporcionals i destaquen que no hi ha “cap prova i indici de penediment”.

Comentaris

  ton c, 26/05/2021 6:55 pm
  i sr. Cuixart, som molts els que no els va agradar gens ni mica l´abraçada amb l´Iceta, és a dir botxi del 155 I més COSSES, QUE ELS HI DIRÀ ARA A TOTA aquesta gent que confiaba en vosté?
  34
  27
  Respon
   Llibertat 26/05/2021 9:13 pm
   Una mica de respecte per les persones que pateixen des de fa quasi 4 la repressió i la venjança xovinista espanyola en la pròpia pell. Ton, tu saps que va dir J. Cuixart als botiflers del Psc ?
    ton c. 27/05/2021 9:04 am
    perdó no es tracta del que és diu, sino del que es fa, i l ´imatge del Cuixart amb l´Iceta, fa molt mal d´ulls.
    Vendett 26/05/2021 9:31 pm
    Si ke es un botifler processista y ke li agrada fer cendres dintre la preso, desperteu processistas desperteu y voteu akells ke estimen catalunya catalana 33
  Jeroni Munyós 26/05/2021 4:34 pm
  Si ja és una injustícia i aberració democràtica jutjar i empresonar per motius polítics Forn, Romeva, Rull, Turull, Bassa i Junqueras, encara ho és més jutjar i empresonar per part de l'estat espanyol, els líders d'associacions Cuixart, Sanchez i Forcadell, recordeu que la mesa del Parlament és col·legiada i la resta dels components no els varen empresonar, Forcadell ha estat empresonada per l'estat espanyol en la causa general del judici farsa per haver estat presidenta de l'ANC. Alguns dels ultraespanyols que "celebren" l'empresonament i el patiment dels presos polítics, ens haurien d'explicar per quins fets CONCRETS estan condemnats pel lawfare espanyol els presoners polítics, crec que ni l'equip acusatori de Marchena i la colla d'arreplegats de fiscals i advocades de l'estat ho saben, solament hi ha "percepcions" des de l'espanyolisme, no hi ha pas cap fet concret. Per això intentar que es penedeixi algú el qual no ha comès cap delicte, és impossible, per tot plegat encara és més acarnissada la revenja espanyola. L'estat espanyol hauria de recordar que des de l'any 1587 perd territoris, la darrera una pprovíncia espanyola durant el segle XX (1976) sota la monarquia de Juancarlos, ara al segle XXI el nostre país es separarà de l'estat espanyol i s'unirà al concert dels estats independents del món, això no és condemnable i menys un delicte.
  Soci d'Omnium 26/05/2021 4:29 pm
  Benvolgut Mauri: què esperàveu sinó?. Pel que fa al Tribunal d'Estrasburg..... doncs si no canvia radicalment de posició, és a dir, si no deixa de considerar la repressió dels independentistes com "Un afer intern", ho tenim magre tots plegats
   Un altre 26/05/2021 4:56 pm
   Benvolgut consoci, hem de saber que els estats del món consideren de forma habitual un "possible" nou estat, un afer intern de l'estat matriu. Fins que no es produeix de facto la independència. del nou estat no es pronuncien. És així. La UE és una agrupació d'estats europeus. Els estats no comencen a donar suport, o a reconèixer un nou estat, fins que no és independent. Una altra cosa son entrevistes, relacions, simpaties... durant el procés independentista. Per una altra banda el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, no té res a veure amb cap reconeixement nacional ni afer intern, es pronunciarà respecte als judicis farsa de l'estat espanyol, això sí. Però quan es pronunciïn els tribunals de justícia internacionals, l'estat espanyol ja haurà fet, malauradament una vegada més des de fa segles, el mal i la venjança que pretenia. Per una altra banda sabem que les sentències internacionals a l'estat espanyol se'ls hi en foten. Un estat que des del 1978 te engegada una "transició" des del franquisme a la democràcia i que encara no l'ha finit, és lògic que cada dia s'hagi de justificar, tot afegint al mot democràcia adjectius "plena", "homologable", "consolidada" etc cap estat democràtic afegeix mai res a la democràcia. D'Espanya no en podem esperar res de bo, prou que ho sabem. Els catalans hem de tenir més sentit d'estat i treure'ns les "ulleres" espanyoles que encara duem a sobre, les quals ens distorsionen el món. Més enllà d'Espanya hi ha vida i cal viure-la intensament sense el jou espanyol. La resta ja ho sabem. Ànims, salut i independència.
   19
   18
   Respon
    uyuyui 26/05/2021 9:40 pm
    Yo soy catalan y efectivamente ese tal cuixart es antdemocrata ....y yo deferendere la democracia de estos indepesfascistasgolpistas con todas mis fuerzas .....y me da igual los insultos que vendran

Nou comentari