El Suprem s’oposa a l’indult

Marchena no veu raons per la mesura de gràcia

La Sala Penal del tribunal Suprem, que va jutjar la causa contra els presos polítics, ha informat negativament la concessió de qualsevol forma d’indult -total o parcial- als 12 condemnats per delictes de sedició, malversació de cabals públics i de desobediència. Els magistrats no aprecien raons de justícia, equitat i utilitat pública que justificarien la concessió de la mesura de gràcia. En l’informe, de 21 pàgines ,els togats donen pistes de com les forces polítiques poden recórrer una virtual concessió dels indults davant el Tribunal Constitucional.

El tribunal que presideix Manuel Marchena conclouen que en cap cas s’han vulnerat principis com el de proporcionalitat de les penes. De fet, aquest és un dels arguments argüits pel vot particular de dos magistrats del Tribunal Constitucional en el recurs d’ampara de Jordi Turull i Josep Rull, els únics, ara per ara, resolts. La sala també subratlla que no hi ha cap prova ni indici de penediment. A més, els magistrats interpreten que les peticions d’indult “desenfoquen el sentit de l’indult perquè dibuixen una responsabilitat penal col·lectiva i, a més, pretenen que el govern corregeixi la sentència dictada pel Suprem”.

L’informe que el Suprem ha remès al govern n’ha estat ponent Manuel Marchena. El president de la sala penal és molt dur en els seus arguments. En aquest marc, entèn que extingir la pena imposada als presos polítics perd la seva justificació perquè “es presenten com a presos polítics els que han estat autors d’una mobiltzació encaminada a subvertir l’ordre constitucional, a capgirar el funcionament ordinari de les institucions i, a la fi, imposar la pròpia conciència davant les conviccions de la resta dels seus conciutadans”

Un altre dels arguments al·legats per negar la gràcia és que la pena només deixa de ser necessària quan ha complert amb la finalitat que legitima la seva imposició. És a dir, els magistrats consideren que “la constatació del fracàs dels fins de prevenció especial, apreciable sense necessitat de majors esforços argumentals, obliga a rebutjar l’indult sol·licitat a favor dels condemnats”.

En aquest marc, els togats es defensen assegurant que “no s’aferren a concepcions ja obsoletes sobre el significat de la resocialització del penat, sobretot, quan aquest no comparteix ni s’identifica amb els valors socials hegemònics”. En aquest relat, Marchena subratlla que “aquesta idea no és incompatible amb l’acceptació que una societat pluralista, inspirada en valors democràtics, pot exigir mitjançant la imposició d’una pena que la ruptura de les bases de la convivència mai sigui el fruit d’una decisió unilateral, recolzada en l’enganyosa mobilització d’una ciutadania a la qual irresponsablement s’empeny a construir un nou Estat que només existeix en la imaginació dels seus promotors“.

Manca de penediment

La Sala és molt contudent davant la manca de penediment dels condemnats. “Ni tan sols flexibilitzant aquest requeriment legal i alliberant la seva exigència de la necessitat d’un sentiment de contrició pel fet executat”, informen, “podríem entreveure una voluntat de retrobament amb l’ordre jurídic tocat pel delicte”. “El missatge transmès pels condemnats en l’exercici del dret a la darrera paraula i en les seves posteriors declaracions públiques és ben expressiu de la seva voluntat de reincidir en l’atac als pilars de la convivència democràtica, assumint fins i tot que la lluita per la seva ideals polítics – d’inqüestionable legitimitat constitucional- autoritzaria la mobilització ciutadana per proclamar la inobservança de les lleis, la substitució de la prefectura de l’Estat i el unilateral desplaçament de la font de sobirania“, assenyalen els magistrats.

Davant el silenci de la majoria dels presos polítics respecte el seu posicionament amb l’indult, els magistrats fixen el rumb en la resposta de Jordi Cuixart on “afirma que tot el que va fer ho tornaria a fer perquè no va cometre cap delicte”. Aquestes paraules són pel tribunal “la millor expressió de les raons per les quals l’indult es presenta com una solució inacceptable per l’anticipada extinció de la responsabilitat penal“. De fet, presumeixen que “expressen una actitud antidemocràtica, en la que la pròpia consciència i el compromís social que cada ciutadà subscriu li autoritzaria a pulveritzar les bases de la convivència, a convertir en ineficaçes les resolucions dictades pels jutges i tribunals d’un determinat territori, a sortejar les vies legals de reforma d’un sistema jurídic i, finalment, a vulnerar els drets fonamentals d’aquells altres ciutadans que no combreguin amb aquests principis o aquesta consciència individual“.

Comentaris

  Luna Barceló 27/05/2021 1:20 pm
  Jo m'oposo al Tribunal Suprem de inJustícies, ja que no compleix per a la finalitat que li pertoca i a més ens surt molt car a nivell econòmic.
  Eulàlia 27/05/2021 10:07 am
  Vera i Barrionuevo després de la sentència mesos a la presó, després els van indultar!! Armada després d'uns anys a la presó va ser indultat!! Tejero després d'anys a la presó va ser indultat!!! x cert no es va arrepentir MAI!! I el Suprem va donar llum verda aquests indults!! I això SÍ va ser un cop d'Estat, van entrar al Parlamento" amb armes i disparant trets. Nosaltres només voliam VOTAR!! vet aquí la gran diferencia
   Palmira 27/05/2021 10:58 am
   No cal anar amb el ciri a la mà. els individus que cites son dels seus. Menys descripcions de fets que fa anys que sabem i més FER, des dels fets quotidians del dia a dia, cadascú des de les seves possibilitats, per aconseguir la independència. Ens cal més sentit comú, més sentit d'estat i guaitar més cap a Dinamarca, els Països Baixos, Txèquia, Eslovènia, Finlàndia, Eslovàquia, Grècia... estats lliures del nostre entorn continental. Fatiga anar repetint sempre el mateix sobre Espanya, però no eixir de la roda o tapis roulant espanyola, però, ve-t'ho aquí, que més enllà d'Espanya hi ha vida i és aquesta vida la que volem viure i gaudir. És això.
  De nom Amnistia; de cognom Referèndum; de reialme República 27/05/2021 2:11 am
  El Suprem no vol suavitzar la tensió, la vol engreixar. Gran error del tribunal espanyol de cara a la resolució del TDHE.
  Un referèndum és el que ens cal 27/05/2021 1:56 am
  Que voleu d'un Tribunal Suprem castellà que no sigui garrotades als catalans. No sereu pas tant carallots de pensar que els càntics "a por ellos ohé, ohé ohé" , només eren dels policies. El somni de la oligarquia estatal franquista, és que tornés la dècada dels seixanta i obrir camps de concentració amb 50.000 represaliats catalans. Per aquesta gent 3.000 catalans encausats son pocs. El seu orgull castellà ferit els pot més que la seva ànima.
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:33 am
   Sabeu parque no daclaran la DUI perquw ESPAÑA no pagaria cap pensio els CATALANS que visquesin a CATALUÑA. Quina CATALUÑA quedaria, sense empresas, sense pansion, sense reconeixamet d' EUROPA, qui confiaria amb CATALUNYA si ha tracionat a un pais?
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:06 am
   Saps que hol dir OLIGARQUIA? Perque als poliyics catalans tambe volen una OLIGOCRACIA en una CATALUÑA independent y no una DEMOCRACIA.
    A l'espanyol cínic 27/05/2021 10:11 am
    Espanya sí que és una oligarquia com una casa, de l'Ibex-35, dels que s'han repartit durant la "transició" els monopolis franquistes energètics, del poder judicial espanyol, la cúpula del qual segueix ens mans de la mateixa oligarquia del franquisme, de fet solament van canviar el nom del T.O.P. "reconvertit" en audiència nacional, l'oligarquia judicial espanyola ha judicialitzat la política espanyola de forma descarada. L'exèrcit espanyol... no cal ni parlar-ne, malgrat el maquillatge i l'ensarronada del botifler Narcís Serra. Els espanyols son especialistes en projectar llurs misèries sobre els altres, per així seguir fent el mateix de sempre, i restar tant amples. Això s'ha d'acabar, si els espanyols volen una democràcia sense els afegits que sempre hi posen "plena", "homologada", "consolidada", "madura"... tothom sap que els estats democràtics no hi afegeixen qualificatius a la democràcia. Nosaltres anem fent camí vers la independència.
  Ramon 26/05/2021 10:39 pm
  Oriol Junqueras els estima. Ell odia Jordi Pujol, odia el president legítim Carles Puigdemont, odia Artur Mas, odia el nacionalisme català, odia el que ha set el catalanisme polític, odia Junts per Catalunya, però estima Espanya. Estima els espanyols.
   Anònim 26/05/2021 11:28 pm
   Si va dir amoejpanya el orioljudes es botifler
    Antònim 27/05/2021 1:25 pm
    En canvi tu estimes corruptgència (calers i processisme cap enlloc) i odies tot el que no segueixi al batxiller foll i covard, oi?
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 26/05/2021 10:12 pm
  Ne he entès mai el perquè es van quedar dins la Catalunya ocupada esperant que els engarjolessin tota aquests companys. Havien d'haver marxat amb el nostre President i formar un govern a l'exili per dirigir la lluita
  Ricard 26/05/2021 8:14 pm
  És el mateix suprem que sí vol l'indult pels violents i feixistes Armada i Tejero (al que quan cal li fan dinars d'homenatge a casernes de la policia militar castellanista). Paísos diferents opinions diferents. https://www.publico.es/politica/presencia-tejero-acto-guardia-civil-salda-sanciones.html
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:09 am
   Yo no daria indultos a nadie ni para ningun caso. Sabeis que son los indultos? Y la amnistia?
  Ju 26/05/2021 7:24 pm
  No hay peor injusticia, que la justicia de estos jueces.
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:11 am
   Claro porque son controlados por los politicos. Por eso han pactado entre los politicos que les condenasen por sedicion y no por rebelion. Esta todo pactado.
  Ramon 26/05/2021 7:24 pm
  Oriol Junqueras estima Espanya. Oriol Junqueras estima els espanyols.
   Gavanenc 27/05/2021 10:25 am
   I tu Ramon acaces tot el món. Tros d'ase. Les teves fòbies son malaltisses, necessites cura, demana ajut.
  Ferran 26/05/2021 6:59 pm
  Es normal, es la jujujudicatura de CaspaÑastan...
  Gonzalo 26/05/2021 4:32 pm
  No nos hace falta. Os dividís vosotros solitos...... jajajajajajajaja!!!!!!
  44
  114
  Respon
   uno que vive en Tabarnia 27/05/2021 8:49 am
   gonzalito, cada dia veo que estas a punto de superar a Torrente el brazo tonto de ley, te lo aclaro es el vivo retrato de lo que son la poli y la guardia civil juntas, uniendo las dos mentes pensantes no llegais ni ha un tercio de lo normal
   Merda de pais 26/05/2021 11:34 pm
   Gonzalo, el imperio español hace tres siglos que no para de perder territorios, los ulimos Guinea Equatorial i El Sahara. Proximamente Catalunya. Es que és lo que os mereceis.
    FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:14 am
    Porque esos rerritotios si que eran COLÒNIES, ahora con CATALUÑA Y EUSKADI no lo son. Si te engaña tus politicos no es culpa de ESPAÑA
   Tacito Faena 26/05/2021 5:10 pm
   CoÑo, como nosotros que desde el aÑo de poca gracia de 1587 no dejamos de perder territorios, plazas de soberania espaÑola y enclavamientos espaÑoles por doquier. Tiene gracia la cosa de que le llamemos a lo nuestro, ya sabes, unidad indivisible universal y inquienbrantable a algo que de "unidad" no tiene nada. Todo nos queda muy majete y espaÑol eso sí. En jeta no nos gana nadie, Gonzalo. Pero no sé si podremos seguir colando estas falacias nuestras más tiempo. Estamos ya en el siglo XXI, Gonzaloooooooo.
  Apaña y vamono quillo 26/05/2021 3:42 pm
  Españistan ens vol tenir callats i tancats i si pogueren fer AFUSELLATS
  Cap sorpresa 26/05/2021 3:30 pm
  Injustícia española = franquisme
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:18 am
   El régimen franquista ya paso y pasamos en una OLIGOCRACIA. Lo que defiende los politicos CATALANES que tanto se le llena lo boca con la democracia. DEMOCRACIA es que hay separcion de poderes y principio de representacion si no no es DEMOCRACIA es otra cosa.
    Independence Process 27/05/2021 10:21 am
    Potser el règim franquista ja us ha passat... pel damunt, però encara teniu una transició, que no s'acaba mai, amb uns tics i herències del franquisme, "atado-y-bien-atado" que fan que encara hagueu d'afegir a la democràcia qualificatius ridículs com "homologada", plena", consolidada", "madura"... cap estat democràtic ha d'afegir qualificatius graciosets a la democràcia, cosa que denota que no hi toqueu o que voleu amagar les misèries que encara arrossegueu. És ridícul viure encara al 2021 en un règim transició78, des de l'any 1978, 43 anys mentre que la dictadura fins a la mort biològica de Franco en va durar 36. No cal afegir-hi res més.
  Deixem l'espanyolisme amb un pam de nas 26/05/2021 3:13 pm
  Els trolls unionistes, ara és dediquen a intentar dividir l'independentisme plural català. Els annexionistes babaus que intentaven insultar la intel·ligència humana amb "pensamiento único" i "adoctrinamiento" i altres poca-soltades, ara entre els independentistes hi veuen "grans diferències" i n'intenten fotre merder, com si entre el Psoe / Podemos no hi hagués cap "diferència" política amb el "bloc" fatxa espanyol format pel partit de Rivera, el PP, fundat el 1976 per 7 ex-ministres de Franco i l'escissió pepera VoX.
  Susanna 26/05/2021 3:06 pm
  Ui sí, quina sorpresa! Si vols saber què pensa el Suprem escolta a Vox.
   Cap sorpresa 26/05/2021 3:30 pm
   Injustícia española = franquisme
  Independence Process 26/05/2021 3:00 pm
  El tribunal espanyol del judici farsa vulnera els meus drets fonamentals i els de tots els que no reconeixem que l'estat espanyol inclogui dins de les seves fronteres el nostre país.
  Que se jodan 26/05/2021 2:53 pm
  Per mi el Junqueres es pot quedar al trullo 10 anys, potser es el temps que necessita per entendre que amb espanya no hi ha res a fer.
  73
  127
  Respon
   Sí a la independència 26/05/2021 3:37 pm
   Amb Espanya, segurament no hi ha res a fer, però son els nostres veïns geogràficament i amb la independència política caldrà mantenir-hi relacions diplomàtiques i recorda que més enllà d'Espanya hi ha vida, el món no fineix a Espanya. Ens cal més sentit d'estat treballar més per la independència i menys llençar pedres a la pròpia teulada o ets un miserable troll espanyolista ?
  Un de pas 26/05/2021 2:15 pm
  Algo pansava que avui si? Es per fer un tortosa i marxar ja!! Salut i dues republiques, aqui i a Ñ.
   No no hi soc de pas, jo resto al meu país 26/05/2021 3:03 pm
   En tot cas son tres les repúbliques, Portugal, Catalunya i Espanya. Desperteu-vos, més enllà d'Espanya hi ha vida... començant per Portugal. L'autonomia de Portugal és la que ens cal.
  miquel puigpelat 26/05/2021 1:01 pm
  Au!!!!, doncs ara ERC a donar suport a en Sanchez!!!!!. El què s'hauria de fer, és que cap partit independentista participi ni al senat ni al congrés. Només pe anar a votar que no a tot.
  92
  147
  Respon
   Si noi, 26/05/2021 1:29 pm
   Junts x Sou va preferir donar suport a la també corrupta Nuria Marín del PSOEcat per regalar-li la Diputació de BCN que havia guanyat ERC. Més ruc i no neixes...
   146
   97
   Respon
    Miquel Noi 26/05/2021 3:44 pm
    "Miquel" i "Sí noi" un i altre sembleu babaus. Des d'Espanya tenen engegats tots els aparells d'estat espanyol a tota màquina, clavegueram, policia patriòtica, justícia lawfare, Cni, espies il·legals, joc brut, fons reservats, fiscalia afinadora de confiança... mentre vosaltres amb la vostra actitud infantil. Apa, que ja sou grandets, per a saber com funciona el món i per a saber que no tothom pensa igual, però que es poden compartit objectius... o sou ambdós comentaristes unionistes camuflats de falsa bandera ?
     FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:25 am
     Ya lo sabemos per esto también juega ERC, la CUP, JXCAT, PNV y vuestros amigos EHBILDU. Este se llama OLIGOCRACIA.
      Llorenç 27/05/2021 10:36 am
      No hi ha res més lamentable que un espanyol gracioset intentant difondre collonades repetitives. Son especialistes en intentar emmerdar per a intentar tapar les seves misèries i així ni fer ni deixar fer. Ja porten segles així, ja n'és l'hora d'aturar-los i d'enviar-los a fer gàrgares. Despertem-nos, més enllà d'Espanya hi ha vida i l'hem de viure plenament, per això ens cal tant l'eina anomenada independència política. Som-hi !
  Telly Saballas 26/05/2021 12:56 pm
  Aquests son una colla de galifardeos!!! i nosaltres continuem amb el lliri a la má!!!! I el Junqueres despres de mes de 3 anys de preso encara no sap on esta, ni amb qui s'hi juga la pell.
  90
  118
  Respon
   FUERA LA OLIGOCRACIA 27/05/2021 7:32 am
   Sabeu parque no daclaran la DUI perquw ESPAÑA no pagaria cap pensio els CATALANS que visquesin a CATALUÑA. Quina CATALUÑA quedaria, sense empresas, sense pansion, sense reconeixamet d' EUROPA, qui confiaria amb CATALUNYA si ha tracionat a un pais?
    Llorenç 27/05/2021 10:38 am
    No hi ha res més lamentable que un pobrissó espanyol gracioset intentant difondre collonades repetitives. Son especialistes en intentar emmerdar per a intentar tapar llurs misèries i així ni fer ni deixar fer. Ja porten segles així, ja n'és l'hora d'aturar-los i d'enviar-los a fer gàrgares. Despertem-nos, més enllà d'Espanya hi ha vida i l'hem de viure plenament, per això ens cal tant l'eina anomenada independència política. Som-hi !
   Αριστοτέλης Σαβάλας (Aristotelis Savalas) 26/05/2021 3:49 pm
   Prou de fer el mec i d'intentar insultar la intel·ligència humana i els que pateixen la repressió de l'estat espanyol en la pròpia pell. I els Savalas eren quatre germans, Teddy, Telly, Gus i George.
   Observador 26/05/2021 1:32 pm
   Segur que tu prefereixes un batxiller foll que suspèn la DUI en 8 segons i fuig, oi?
   129
   98
   Respon
    Sergi 26/05/2021 3:21 pm
    Observador de merda: Ets un troll unionista com un cabàs, un fals comentarista de falsa bandera. Els espanyols no teniu cap, ni un argument per a intentar fer "atractiu" el vostre miserable estat espanyol als catalans. Ara solament us resta intentar dividir-nos.
    66
    69
    Respon
     Gonzalo 26/05/2021 4:30 pm
     No nos hace falta. Os dividís vosotros solitos...... jajajajajajajaja!!!!!!
      Ha, ha ,ha 27/05/2021 10:42 am
      És clar com el PP el partit fundat per 7 ex-ministres de Franco que ara està dividit també entre el partit de Rivera i l'escissió bessona VoX... Solament a un unionista poca-solta li pot semblar que riure's de les misèries d'Espanya pot fer riure algú, oi Tacito ?
      15
  ciutadà 26/05/2021 12:54 pm
  I doncs, què us pensaveu?. Els presos no sortiran de la presó, almenys vius, i els exiliats mai podran tornar. Tan de bó que vagi errat, però........
  21
  68
  Respon
   Alliberament nacional 26/05/2021 4:04 pm
   En quin món vius ? Sembla que pateixes la síndrome d'Estocolm, fes-t'ho mirar i desperta't.
  Vendetta 26/05/2021 12:49 pm
  Orioljudes ploras?
  195
  239
  Respon
   Lambretta 26/05/2021 3:33 pm
   Com a ximplet que ets, t'equivoques d'enemic de cap a peus i ho saps. Els nostres enemics son els renegats o botiflers Bous dels setze cognoms, Anglades, Valls, Boschs, Samaranchs, Alzines, Garrigues, Illes, Conilleres... no pas companys de lluites. Farts de comentaristes de falsa bandera, malgrat el botifleram, si molts de catalans ho volem assolirem la independència i si l'assolirem entre tots.
   74
   20
   Respon
    Vendetta 26/05/2021 4:12 pm
    Am els orioljudes els fuigpelmon y las yeyasramada no contis ells aman ejpanya
    51
    99
    Respon
     Ha, ha, ha 26/05/2021 5:15 pm
     Per a saber que escrius i què vols dir, primer cal desxifrar els teu particular idioma, babau ridícul de falsa bandera.
     74
     21
     Respon
      Vendetta 26/05/2021 11:32 pm
      Botifler processista ves am momiun y anc a fer perfomances estupides aixo si ni un paper a terra llum als uulls y força al braç CATALUNYA CATALANA33
      49
  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/05/2021 12:48 pm
  "Estamos asistiendo de la mano del Tribunal Supremo y del Constitucional, al nacimiento del "Derecho Constitucional del ENEMIGO". La idea es que frente a quien desafía al Estado, no rigen las normas estatales y cabe "CUALQUIER ACCIÓN" que lo frene (de momento) políticamente. Aunque sea plenamente "INCONSTITUCIONAL".
  bs 26/05/2021 12:40 pm
  vells carcamals fdp ñ
  delta 26/05/2021 12:39 pm
  Tota la gent dels pobles tenen dret, l'obligació d'opinar, de votar i fer les seves enquestes, Quanta gent no pot, no ha pogut donar la seva opinió, a empassar amb la mala governança.
  Inquisició 4.0 26/05/2021 12:33 pm
  S'ha de ser subnormal per voler que gent com aquesta administri la justícia del teu país.
   Independence Process 26/05/2021 3:26 pm
   Cal escriure bé, vols dir del seu país... Prou que ho sabem com les gasten a Espanya les barreges que fan dels poders judicial, legislatiu, executiu espanyols, per això, entre altres moltes coses, volem la independència. Ens cal més sentit de l'orientació i més sentit d'estat, a tots plegats. independència !
  País fexista, justicia fexista 26/05/2021 12:29 pm
  Pels fexistes és molt més greu fer un referèndum demanant la independència que cometre assessinsts d'estat com Barrionuevo i Vera del PSO€ amb els GAL: Van trigar anys a jutjar-los i condemnar-los, celes i pati particulars, van sortir de presó als pocs mesos i no van pagar ni un cèntim de multes i/o indemnitzacions ni costes del judici. FÀSTIC DE MONARQUIA BANANERA, capital Ankara-Madriz!

Nou comentari