La justícia foragita definitivament la Generalitat del cas de Marcel Vivet

Finalment, la Generalitat no podrà ser part en el recurs interposat contra la condemna a l’activista independentista Marcel Vivet, de cinc anys de presó. La secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha decidit tombar el recurs d’apel·lació interposat pels serveis jurídics de la Generalitat, que van demanar la rebaixa de la condemna en segona instància i van sol·licitar també poder mantenir-se en el plet. Els magistrats ratifiquen la decisió del passat 14 de setembre i asseguren que la Generalitat no pot ser part perquè el mosso d’esquadra lesionat va optar per encarregar la seva defensa a un altre advocat. D’aquesta manera, foragiten de manera definitiva la Generalitat del procés judicial en considerar que no pot representar cap interès, ni ser part legitimada.

La resolució judicial, de tres pàgines i a la qual ha tingut accés El Món, és curteta i al peu. Els magistrats s’enfronten raonablement als lletrats de la Generalitat i fins i tot, al ministeri fiscal, que feia costat a l’administració catalana. De fet, la fiscalia assegurava en el seu escrit que la Generalitat s’havia de mantenir en el procés perquè “no només representava els interessos del mosso perjudicat”. La sala, però, recorda que l’advocat de la Generalitat en cap escrit, ni durant el judici oral, va informar que “actués en defensa d’altres interessos que no fos els de l’agent perjudicat”.

Part de la resolució de l'Audiència de Barcelona sobre el cas Marcel Vivet on expulsa la Generalitat/Quico Sallés
Part de la resolució de l’Audiència de Barcelona sobre el cas Marcel Vivet on expulsa la Generalitat/Quico Sallés

Així mateix, entenen la decisió del mosso perjudicat de canvi de la seva representació en el sentit que es constatava un evident cas “d’interessos contraposats” entre ell i la Generalitat a partir del moment en què, en segona instància, demanava una rebaixa de la pena. D’aquesta manera va acceptar la representació de l’advocat José Antonio Bitos. En aquest sentit, el tribunal carrega contra la Generalitat i li retreu que té “una postura més pròpia de la defensa que de l’acusació”. “La conseqüència conforme a la lògica i a l’iter processal i representatiu que en aquest procediment ha exercit l’advocacia de la Generalitat no és altra que ser apartada del procediment”, conclouen els togats en la seva resolució.

El punt de partida de tot aquest garbuix judicial que ha deixat la Generalitat fora de joc és la sentència condemnatòria a Vivet per suposadament haver lesionat un mosso durant la manifestació de Jusapol de l’any 2019 a Barcelona. L’enorme pressió política i social va fer que la Generalitat presentés un recurs d’apel·lació. El recurs plantejava un canvi d’estratègia de la conselleria, que passava per desmuntar l’agreujant “d’objecte perillós” utilitzat en l’aplicació del delicte i assenyalar la desproporció de la pena.

Davant el recurs, el mosso va decidir renunciar a la defensa de la Generalitat i advocar per un lletrat particular. De fet, el policia, adscrit a la Brigada Mòbil, justificava la seva decisió perquè la Generalitat no defensava els seus interessos, ans al contrari. Una decisió que va portar els magistrats de l’Audiència a expulsar els lletrats del Govern, que considerava que havien perdut la legitimitat per pledejar. Els advocats de la Generalitat van recórrer i ara, de manera definitiva, els han expulsat de la causa, sense que hi càpiga cap més recurs. A més amb un argument poc subtil, en acusar la Generalitat de tenir una actuació més pròpia de la defensa que de representar els interessos del mosso que exerceix com a acusació.

Comentaris

  Creo que debería salir pitando para Bélgica. Desembre 28, 2021 | 18:17
  El basurero belga es el depósito de mierda más grande de Europa.
   Anònim Desembre 28, 2021 | 19:46
   Jo em pensava que era el parlament europeu, on envieu tots els lladres de borbònia com en Borrell, en Cañas y carajillos y la Dolors Montserrat, a part de tota la xarnegada de c,s i mox
   veritats Desembre 29, 2021 | 12:50
   tots els ñordos no sou mes que delinquents, tots sense excepció de cap, sempre ha estat aixi, sangonelles, parasits i corruptes, la resta de la historia ja se sap, el mon ja ho sap, sou escòria social en un mon on hi ha nacions lliures i altres col.lectius de malalts que no saben ni què són i el seu unic desig ha estat liquidar i eliminar civilitzacions, els ñordos sou merda, tot no n'hi ha ni un que se'n salvio, esteu tots ben infectats de malaltia social psicopatica i ratera, a mamar, xupar o atracar, delinquents com el dia que vareu sortir de castilla per la fam, desgraciats
    SinChan Desembre 30, 2021 | 09:13
    Tu si que ets ñordo
  X2 Desembre 28, 2021 | 18:43
  Això que a Espanya anomenen justícia, no es res mes que venjança dels feixistes
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 28, 2021 | 21:00
   REFERÉNDUM PARA SABER QUE PORCENTAJE DE ASIGNATURAS EN ESPAÑOL/CASTELLANO QUIEREN LOS CIUDADANOS QUE SE DE EN LAS ESCUELAS EN CATALUNYA Propongo que como medida de profundización en la Democracia y por el apego que una parte de la sociedad catalana tiene a los Referendos y por simple higiene democrática, para saber que piensa el pueblo catalán realmente sobre la "inmersión" y el modelo educativo, que se Realice un Referéndum a la vez que la próximas votaciones autonómicas para saber que porcentaje de asignaturas en Español/Castellano quieren los ciudadanos que se de en las escuelas en Catalunya: el 25%, el 50%, el 75% o el 100%... luego se puede hacer una media ponderada de los resultados y aplicarlo en la "Escola" Catalana! Creo que sería el método mas Democrático y abriría el camino para "ablandar " el corazoncito del Estado de la Nación Española para otros posibles futuros referendos en Catalunya sobre otros temas... Sería un Win-Win clasicismo para todos y me sorprendería que el Govern y los partidos Nacionalistas N0 estuvieran de acuerdo en realizarlo; incluso me extrañaría que no lo propusieran prontamente al Gobierno de la Nación...
    convençut Desembre 29, 2021 | 12:45
    troll español deixa d'usar noms catalans, cervell ple de letrina fermentada és el que tens, malalts esteu
     Pere LLimonera i Citronell Desembre 29, 2021 | 16:00
     convençut... Estàs malalt, els noms catalans són noms espanyols, però catalans...
   Siempre con vosotros Desembre 28, 2021 | 23:42
   Míratelo bien,lo que dicen en este caso los jueces,está más claro que el agua,en este caso sobra lo de venganza fascista,la Gene,la ha cargado y punto.
  Doctor Strangelove Desembre 28, 2021 | 19:22
  El paio deia que era professor i resulta que només era monitor d'esplai! No el tio, no ha d'anar a presó, ha d'anar a primària, hahaha! Doc.
  Catalunya uber alles? Desembre 28, 2021 | 19:27
  Govern, qui us votarà, desgraciats, si denuncieu el poble que us vota i al que heu de protegir? I au vinga, anar pagant serveis jurídics que no valen ni fan res de bó!
  Anònim Desembre 28, 2021 | 19:47
  Apreteu apreteu que ja us empresonaren. Quina vergonya de govern d'en torra i dels de JuntsXdividir
  MHP Desembre 28, 2021 | 20:17
  Cap agressió sense resposta😁
  joandomenec Desembre 28, 2021 | 20:47
  Estan rabiosos per la nova plantofada que els ha amollat avui la justícia belga.
  Un altre Drago Desembre 28, 2021 | 22:38
  Jugada mestra del mosso de la BRIMO, va veure que la Generalitat el deixaria tirat i va contractar un advocat particular. Ara el Vivet acabarà a la presó gràcies a la Generalitat

Nou comentari