Borràs proposa que Educació assumeixi la direcció de l’escola de Canet

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha proposat aquest dilluns que la conselleria d’Educació es faci càrrec de la direcció del Turó del Drac, l’escola de Canet de Mar que s’ha vist obligada a fer el 25% de classes en castellà a un grup de P5, després que la família d’un alumne hagi imposat aquesta llengua a través del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, ha manifestat que “no pot ser que diguem que no podem fer res“, en referència a les declaracions del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, en les quals va admetre que el seu departament no mouria fitxa davant d’aquest atac a la immersió lingüística.

Tenim competències plenes en ensenyament, i no es pot deixar la responsabilitat només als professionals”, ha dit, a més de recordar que l’exconsellera i actual eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, va assumir el control de tots els centres educatius durant uns dies perquè les escoles poguessin ser col·legis electorals de l’1-O.

De totes maneres, Borràs ha garantit el seu “suport” a totes els accions que pugui fer el Govern per tal de defensar la immersió lingüística a les escoles catalanes. Així doncs, ha recordat que les competències en llengua castellana a l’escola catalana estan “plenament garantides”.

El català no és una llengua minoritària, sinó minoritzada; només fa falta que hi hagi lleis, imposicions i multes respecte una llengua que ja té prou dificultats per preservar-se”, ha manifestat durant l’entrevista, a més d’opinar que “el que no és de rebut és que en un context com aquest hi hagi una sentència que dinamiti els consensos de país”, ha afegit. Finalment, la presidenta de la cambra catalana també ha assegurat que és “evident” que no hi haurà lleis espanyoles que blindin la llengua catalana, motiu pel qual cal fer lleis catalanes que protegeixin la llengua del país.

Comentaris

  Ricard Desembre 13, 2021 | 11:21
  “El català no és una llengua minoritària, sinó minoritzada; només fa falta que hi hagi lleis, imposicions i multes respecte una llengua que ja té prou dificultats per preservar-se”.
  Manel Desembre 13, 2021 | 12:20
  Cumplint la llei del menor, serveis socials ha de retirar la tutela del menor als pares per interferir en l'educació del menor per motius ideològics i evitant el adequat desenvolupament d'aquest. Així a tots aquests de Ciutadans q estan atacant totes les escoles utilitzant als fills, deixarien de fer-los servir com meres mercaderies.
   MHP Desembre 13, 2021 | 13:47
   Cumplint amb el sentit comú, a tu et tindrien que tancar al frenopátic.
    Manel Desembre 13, 2021 | 19:24
    VINGA GONZALO, En que quedem, s'han de complir les lleis o no?? O només les lleis per protegir el feixisme español?? Que vosaltres trafiqueu amb els menors per imposar els vostres ideals és delicte i motiu suficient perquè us retirin la tutela dels fills.
   Anònim Desembre 13, 2021 | 19:40
   Totalment d'acord. Fa dies que aquests pares estant demostrant que el seu fill els importa ben poc, o tant sols per utilitzar-lo politicament
  Joan de Sant Andreu Desembre 13, 2021 | 12:33
  Totalment d acord. D aquesta escola i la resta d escoles i instituts on les Direccions tinguin por d aplicar el nostre projecte educatiu. Per altra banda, no esperem res de fora si aquí lo defensem el que és nostra. Cada cop la llengua vehicular dels professors en classe, passadís i claustre és el castellà. Cada cop que un parla en castellà, la resta renuncia a parlar català. On són els inspectors? Poder diguin que no és veritat, però el pitjor de tot és que saben que sí que ho és. Si us plau, el català llengua vehicular, no cambiem al castellà cada vegada que un docent no el respecte.
   MHP Desembre 13, 2021 | 13:46
   Nostre també és el castellà.
    Ricard Desembre 13, 2021 | 19:29
    Al Principat també l'urdu.
  Periodisme a la Turca: Quan els comentaris incomoden a elMón.cat, desapareix un article i se'n crea un altre sense comentaris... Desembre 13, 2021 | 13:57
  Laura Hagrid Borràs només busca la confrontació amb els independentistes, fer un Govern amb els corruptgents sempre és mal negoci, pel bé de Catalunya jo faria Govern amb sociates amb el nas tapat abans que amb els corruptes prUcessistes cap enlloc que només volen rebentar-ho tot, com ja va fer el batxiller foll i gens preparat suspent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat.
  Si Desembre 13, 2021 | 14:18
  No ho faran per que tenim una colla de covards partidistes al Govern.
  Pepet Desembre 13, 2021 | 14:24
  La meva proposta és que la senyora Borràs assumeixi la tasca de presidenta del Parlament, en comptes de voler dirigir una conselleria que no depèn d'ella. Jugar electoralment amb el tema de la llengua ja ho fa la ultradreta espanyola.
  Borràs, la corruptgent que demana consens per l'audiovisual... Desembre 13, 2021 | 21:31
  Per consens entén "jo proposo i tu calles i em votes". Només busca la confrontació amb els independentistes, fer un Govern amb els corruptgents sempre és mal negoci, pel bé de Catalunya jo faria Govern amb sociates amb el nas tapat abans que amb els corruptes prUcessistes cap enlloc que només volen rebentar-ho tot, com ja va fer el batxiller foll i gens preparat suspent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat.

Nou comentari