El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra sorprèn amb un discurs de Cap d’Any imprevist
  • CA

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha sorprès aquest dimecres amb l’anunci d’un discurs institucional de Cap d’Any que no estava previst. El discurs es podrà seguir per Youtube a partir de les 20 hores. Torra ha enregistrat el discurs des de l’antiga farmàcia de l’Hospital de Santa Caterina de Girona.

Aquest dimecres, 30 de desembre, al vespre, hauria de tenir lloc el discurs de Cap d’Any del president de la Generalitat des del Palau de la Generalitat. La inhabilitació del president Quim Torra, però, després de ser condemnat per l’afer de la pancarta al balcó del Palau de la Generalitat, ha deixat el país sense la primera autoritat i el discurs no s’ha pogut enregistrar des d’allà mateix. De fet oficialment s’havia decidit no fer-lo, però Torra l’ha decidit fer pel seu compte.

Si bé algunes funcions del president les ha assumit el vicepresident, Pere Aragonès, aquest no pretén reemplaçar el president inhabilitat i defensa que el proper president l’ha d’escollir la ciutadania. Així doncs Aragonès, de la mateixa manera que no ha ocupat el despatx de Torra, tampoc tenia previst fer el discurs de Cap d’Any.

D’ençà que Torra va haver d’abandonar el Palau de la Generalitat seguint les ordres del Tribunal Suprem espanyol, Aragonès ha deixat clar que el millor per Catalunya seria un període d’interinatge breu. Des del primer moment, el vicepresident ha declarat que la inhabilitació de Torra no es podia convertir en una picabaralla entre partits i que era fonamental en aquests moments continuar posant el focus en la gestió de la pandèmia.

En els discursos de Cap d’Any que ha protagonitzat Torra mentre ha estat president de la Generalitat ha posat sempre el focus en el referèndum de l’1 d’octubre, el dret a l’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics. El president inhabilitat ha aprofitat sempre aquesta ocasió per donar un nou impuls a les aspiracions d’independència com a única opció possible pel futur i progrés de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa