Joan Herrera, nou director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia

El Consell de Ministres del govern de Pedro Sánchez ha aprovat el nomenament aquest divendres

 

L’excoordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) Joan Herrera ha estat nomenat com a nou director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia de l’Estat. Es tracta d’un organisme que depèn del Ministeri per a la Transició Ecològica, que encapçala la ministra Teresa Ribera. La seva missió és treballar per aconseguir els objectius estatals en matèria d’eficiència energètica i energies renovables, així com en altres tecnologies baixes en carboni. Herrera, que es va apartar de la primera línia política durant l’aparició del moviment dels Comuns i dels seus líders més destacats, com Ada Colau o Xavier Domènech, ha compaginat des d’aleshores tasques de caire social, com a patró de la Fundació Energies Renovables, sindical, a l’escola superior de quadres de CCOO, i docents, com a professor a la Universitat de Girona.

 

Durant l’etapa política, Herrera ha estat diputat al Congrés durant dues legislatures, del 2004 al 2010. També ha estat diputat i president del grup parlamentari d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya.

 

Després del seu pas pels graons més alts de la política ecosocialista catalana, primer com a secretari general d’ICV i després com a coordinador del partit al costat de Dolors Camats, Herrera va decidir reprendre el camí professional de l’advocacia però sense abandonar els seus ideals mediambientals. De fet, Herrera està especialitzat en Dret Urbanístic i del Medi Ambient.

Nou comentari