El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern pressiona Junts per aprovar els pressupostos
  • CA

El Govern continua pressionant Junts per Catalunya perquè negociï els pressupostos de la Generalitat per al 2023 amb l’argument que van ser dissenyats per l’exconseller Jaume Giró i, per tant, “no tindria sentit” no aprovar-los. En el marc de les reunions amb diversos grups parlamentaris -de les quals el PSC continua vetat– el Govern ha insistit que cal seguir negociant els comptes amb els junters malgrat la seva sortida de l’executiu de Pere Aragonès i ha apel·lat a la responsabilitat dels ex socis. Segons han informat fonts de l’executiu a l’Agència Catalana de Notícies, la trobada entre el Govern i Junts ha tingut una durada d’hora i mitja i el to empleat ha estat cordial.

Aquestes fonts assenyalen que durant la reunió els representants del president Pere Aragonès, que no estava present a la reunió, han explicat a Junts les línies mestres dels comptes. Els junters ho havien demanat en una roda de premsa on el to ha estat hostil i han exigit saber on aniran destinats els recursos en els comptes del Govern d’ERC en solitari. En la reunió se’ls ha explicat els ajustos que s’han fet en els comptes i el Govern ha insistit que són números fets per Junts i per tant els hi haurien de donar llum verda. Ara bé, la formació de Laura Borràs ha recordat que com ja no formen part del Govern no tenen el compromís d’aprovar els pressupostos del Govern d’Aragonès.

Mònica Sales al Parlament / ACN

El Govern s’ha reunit prèviament amb els Comuns

Prèviament, al migdia, el Govern ha mantingut una altra reunió amb els Comuns per mirar de negociar els comptes. La delegació del Govern l’han liderat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la d’Economia, Natàlia Mas. Per part dels Comuns hi han anat David Cid, Joan Carles Gallego, Susana Segovia i Marc Parés.

A banda, el PSC continua vetat però tot i així hi ha prevista una reunió la pròxima setmana. La CUP, per la seva banda, ha rebutjat reunir-se amb l’executiu d’Aragonès i no els donarà suport per als pressupostos, com ha deixat clar aquest mateix dimecres en roda de premsa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sembleu curtets a novembre 03, 2022 | 00:27
    Sembleu curtets novembre 03, 2022 | 00:27
    Que pressioni als seus amiguets espanols, que se us pixen a la cara.
    • Icona del comentari de: Nooo a novembre 03, 2022 | 18:17
      Nooo novembre 03, 2022 | 18:17
      Noooo, que sinó no cobren i els foten altra cop a la presó. Estan orgullosos d'entregar-se a l'enemic. Ara tenen sous de partit autonòmic venut.
  2. Icona del comentari de: Erc.puta españa a novembre 03, 2022 | 05:39
    Erc.puta españa novembre 03, 2022 | 05:39
    Aprovar els pressupostos del psoe.españolista Pedrito de Aragon? Butifarra al golfosxde ferrovial junqueras i banda de quinquis d'ESQUERRA DE ESPAÑA.155
  3. Icona del comentari de: jm a novembre 03, 2022 | 09:26
    jm novembre 03, 2022 | 09:26
    ERCastellana, amb 8.000 afiliats i 33 diputats, sols té la opcció de la Comuna,PSOEcatala,Siudadanus,PP i VOX....tots els espanyolets del Parlament
  4. Icona del comentari de: Junqueras torna el que has robat, lladre a novembre 03, 2022 | 09:55
    Junqueras torna el que has robat, lladre novembre 03, 2022 | 09:55
    Robar les herencies es JUNQUERAS DE FERROVIAL. ERC ENS ROBA LES HERENCIES per forrar al Junqueras

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa