El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina defensa les relacions amb Israel: “Hem d’actuar com un Estat”
  • CA

La consellera d’Acció exterior de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, ha defensat les relacions del Govern amb Israel, ja que considera que Catalunya “ha d’actuar com un estat”. En aquest sentit, també ha criticat la postura del Parlament, que ha acusat Israel de fer un règim “d’apartheid” a Palestina. “Està fora de lloc i no reflecteix el conflicte”, assegura la consellera.

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina / ACN

Alsina ha denunciat que és l’única cambra de tot Europa que ha aprovat una resolució d’aquest tipus i afirma que “pot ser una senyal” que Catalunya s’ha quedat sola en aquest sentit. La consellera ha respost a la diputada dels comuns Susanna Segovia, després que viatgés a Israel i Palestina, on va assegurar que la resolució del Parlament no reflecteix la postura de l’executiu català.

Intervenció no aplaudida per ERC

La intervenció d’Alsina ha estat aplaudida pels diputats de Junts per Catalunya, però no pel seu soci del Govern, Esquerra Republicana, que ja va votar a favor de la resolució que considerava que Israel aplicava un règim “d’apartheid” a Palestina. També van votar en aquest sentit la CUP, els Comuns i el PSC, mentre que Junts va votar en contra i Vox i Ciutadans es van abstenir.

En aquest sentit, la consellera d’Acció Exterior ha carregat contra els comuns: “No tinguin la indecència de votar al Parlament el que no defensen al Govern i al Congrés”, ha dit a Segòvia, el partit del qual forma part del Govern de Pedro Sánchez.

Alsina defensa no sortir de l’executiu

Alsina és una de les conselleres de Junts que aposten per romandre al Govern de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Jaume Giró, Lourdes Ciuró i Violant Cervera. La decisió final s’anunciarà aquest divendres, quan acabi la consulta interna entre els més de 6.400 militants del partit de Turull i Borràs.

Més notícies
Borràs amb Turull i Batet / EP
La sindicatura electoral de Junts llegeix la cartilla als càrrecs que es posicionen
Notícia: La sindicatura electoral de Junts llegeix la cartilla als càrrecs que es posicionen
Comparteix
L'òrgan intern del partit demana neutralitat als líders davant la consulta a la militància sobre si cal sortir del Govern
La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis | ACN
Geis es nega a respondre en substitució de Puigneró en la sessió de control
Notícia: Geis es nega a respondre en substitució de Puigneró en la sessió de control
Comparteix
La consellera d'Universitats té les competències de la conselleria de Territori i Polítiques digitals després del cessament del vicepresident
L'exsecretària de la Mesa del Parlament Adriana Delgado i l'expresident de la cambra Roger Torrent, a punt d'entrar al TSJC per al judici / Mireia Comas
Costa demana fer el “simulacre de judici” i acusa la fiscal de “mala fe”
Notícia: Costa demana fer el “simulacre de judici” i acusa la fiscal de “mala fe”
Comparteix
Recés durant una hora per decidir la suspensió
L'expresident del Govern Artur Mas atén els mitjans de comunicació als passadissos del Parlament | ACN (Sílvia Jardí)
Mas vol que Junts continuï al Govern i demana un “últim esforç” a Aragonès
Notícia: Mas vol que Junts continuï al Govern i demana un “últim esforç” a Aragonès
Comparteix
L'expresident de la Generalitat alerta que el cost de "carregar-s'ho tot" pot ser molt car electoralment

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Stort a octubre 05, 2022 | 12:51
    Stort octubre 05, 2022 | 12:51
    La indecència campa a su aire sobretodo en partidos que nacieron para combatirla. Sobretodo los comunes
  2. Icona del comentari de: Ricard a octubre 05, 2022 | 13:23
    Ricard octubre 05, 2022 | 13:23
    Al Principat de Catalunya del Sud-est som més papistes que el Papa. Tothom tracta amb Israel, inclosos Dinamarca, el Marroc, Suècia, Jordània o els EAU. Mentre aquí els fem un moc. Com diu la Consellera s'actua com un país infantilitzat, on es fan només declaracions de principis, que estan bé, però sense atendre cap dels nostres propis interessos. La llista a Estats dictatorials a condemnar és infinita, i molts d'ells sense cap garantia democràtica, a diferència d'Israel. Per cert israel és un dels pocs Estats que no se sent especialment obligat a quedar bé amb els racistes castellans, vistos els dictatorials antecedents hispànics. I per tant no veu gens malament els nostre alliberament nacional, i el podria recolzar a la primera. Podem ser més rucs?
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 05, 2022 | 13:47
    Luisnomeacuerdo octubre 05, 2022 | 13:47
    Amos tontina que te crees tu y tus compañeros payasos que Israel va a tener en cuenta las tonterias que se dicen en un parlamento regional, y más este que no se lo toman en serio ni los propios habitantes de la región catalana. Que desperdicio de dinero en indigentes mentales el que se hace en tractoria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa