La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, acusa els grups de la cambra catalana que van acordar la resolució sobre Palestina (ERC, PSC, CUP i comuns) de “banalitzar” el concepte “apartheid”. “Creiem que s’allunyava de les bones relacions que el Govern de Catalunya té amb Israel”, diu Alsina en una entrevista a l’ACN una setmana després que el Parlament hagi reconegut públicament que el sistema que aplica Israel als “territoris ocupats” equival al “crim d’apartheid”, una denúncia que ja va fer fa un any Human Rights Watch (HRW). El mateix dia de la resolució a la cambra catalana, la consellera d’Acció Exterior va comunicar-se per telèfon amb l’ambaixadora israeliana, un intercanvi on va evitar mencionar el ‘Catalangate’.

“A nivell global les relacions amb l’estat d’Israel com a govern de Catalunya són bones”, ressalta després que l’ambaixadora israeliana a Espanya, Rodica Radian-Gordon, condemnés “enèrgicament” la proposta de resolució aprovada per la cambra ctalana. Radian-Gordon opina que la resolució és “fruit de l’obsessió antiisraeliana dels qui l’han promogut i aprovat”. La resolució la van registrar ERC, la CUP i ECP i va sumar el suport del PSC-Units. JxCat hi va votar en contra, i Vox i Cs es van abstenir.

La decisió del Parlament dificulta les “bones relacions” de Catalunya amb Israel

Alsina creu que la resolució “dificulta” les “bones relacions” de Catalunya amb Israel i, per això, va voler traslladar “el mateix dia” a Radian-Gordon que el Govern es desvinculava de la resolució. “El Parlament pot aprovar el que sigui, però com a Govern de Catalunya aquesta resolució no canviarà les polítiques que tenim de relació amb Israel”, subratlla.

Per a la consellera d’Acció Exterior, “el problema de la resolució és el fons i la forma”. Ara bé, remarca sobretot que fa una “banalització” de l’ús del terme “crim d’apartheid”. “Cal anar amb molt de compte en com s’utilitzen termes tan carregats de simbologia com ho és el d’apartheid”, diu Alsina, preguntada per si considera que l’ONG HRW també s’equivoca en utilitzar aquest terme.

Alsina creu que la resolució del Parlament sobre Palestina “no ajuda” a resoldre el conflicte

D’altra banda, Alsina nega que hi hagi “cap contradicció” en què el Govern insti els actors de la comunitat internacional a denunciar les vulneracions de drets fonamentals en l’afer català, però consideri que una resolució del Parlament que denuncia vulneracions de drets humans sistemàtiques als palestins “no ajuda” a resoldre el conflicte i “allunya” l’executiu català de “les bones relacions” amb Israel.’

En la trucada amb l’ambaixadora israeliana, Alsina va esquivar el cas del ‘Catalangate’. “Aquell dia ens vam centrar en aquell tema perquè era el tema del dia”, argumenta. Ara bé, des del departament no confirmen si el dia que es va revelar l’espionatge massiu a independentistes amb Pegasus, el programari de l’empresa israeliana NSO, la consellera va contactar directament l’ambaixadora d’Israel per comentar la qüestió.

“Les converses i reunions per denunciar el ‘Catalangate‘ s’han fet davant les institucions europees i els organismes internacionals encarregats de vetllar pels drets fonamentals i els drets humans”, es limita a dir Alsina, repreguntada sobre els contactes amb les autoritats israelianes per l’ús de Pegasus.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 26, 2022 | 10:35
  Gonzalo juny 26, 2022 | 10:35
  Jajaja! Vamos...que erc, que está en gobierno, impulsa esa condena a Israel. Y cuando se aprueba esa condena, sale diciendo que para nada afecta al gobierno de erc. Jajaja! Que coherentes sois los laZisnaZis. Jajaja!
 2. Icona del comentari de: El cit campejador a juny 26, 2022 | 12:15
  El cit campejador juny 26, 2022 | 12:15
  Es normal que algunos Lazinazis no estén de acuerdo... Se deberían condenar ellos mismos porque son igual de supremacistas e igual de fascistas. La consellera es una de ellas. Con Hitler sería como Goebbels
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 26, 2022 | 13:44
   Pere Llimonera i Citronell juny 26, 2022 | 13:44
   Los que colaboraron con Hitler fueron ustedes, los españoles.
 3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 26, 2022 | 12:35
  Doctor Strangelove juny 26, 2022 | 12:35
  Israel són els bons, i és clar els dolents d,aquí fan costat als dolents d allà. Tot quadra. Doc.
 4. Icona del comentari de: ERC ES HAMAS, i poc més GAL DRL MARAGALL a juny 26, 2022 | 12:40
  ERC ES HAMAS, i poc més GAL DRL MARAGALL juny 26, 2022 | 12:40
  ERC I HAMAS SON EL TRIPARTIT DEL SAURA EL PISTOLERO TERRORISTA. Tarda agafa el rifle, fill de Hamas.
 5. Icona del comentari de: Fora comuns de les nostres vides a juny 26, 2022 | 12:53
  Fora comuns de les nostres vides juny 26, 2022 | 12:53
  La imbecilitat aquesta segur que va ser idea dels comuns, psicópates que controlen les nostres vides i ens creen problemes dia a dia.
 6. Icona del comentari de: Cardem el camp quan abans millor a juny 26, 2022 | 13:06
  Cardem el camp quan abans millor juny 26, 2022 | 13:06
  Estic d'acord amb la senyora Alsina, Oimés quan l'autoritat palestina es va posicionar en favor d'Espanya i contra Catalunya en el tema de la independència. De passada, dir que m'agradaria que la senyora Alsina es comuniqués en català amb els cònsols dels diversos països que tenen consolat a Barcelona i, si en algun cas fos impossible per tractar-se d'un cònsol inadaptat que desconeix la llengua del país on exerceix la seva funció, eviti utilitzar la llengua colonial, contràriament al que ha fet en algun cas, utilitzant la llengua colonial, cosa que equival a transmetre el missatge de que el Govern de Catalunya considera la llengua dels castellans com a pròpia
 7. Icona del comentari de: Ricard a juny 26, 2022 | 13:46
  Ricard juny 26, 2022 | 13:46
  És molt més senzill consellera: L'apartheid el patim els catalans.
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 28, 2022 | 19:09
   Doctor Strangelove juny 28, 2022 | 19:09
   L'apartheid només els patiu els retardats com tu, que us l'inventeu. Tarugo més que tarugo! Doc.
 8. Icona del comentari de: almogaver.cat a juny 26, 2022 | 14:06
  almogaver.cat juny 26, 2022 | 14:06
  Doncs estic del tot d'acord amb la Sra. Alsina. Aquesta hipocresia, com que Israel és una democràcia, es posen contra ella (i perquè la població és hebrea/jueva i per dos mil·lennis ens hi han imbuït a odiar-los). Però perquè no parlem de Hamàs i els Aiatol·làs, que utilitzen el poble palestí com bestioles per als seus fins propagandístic-politics? I els Emirats com mà d'obra tirada de preu sense cap dret laboral i/o polític? A Gaza no pots ser neutral és té que d'odiar a Israel i el poble hebreu. Als tebis, se'ls extermina com si fossin rates (segons diu Hamàs) uns líders que posen escuts humans de criatures i dones per la seva personal protecció. I no és només Iran, abans d'Iran, fou la RAU de Nasser, després Saddam Hussein i ara fanàtics Aiatol·làs d'Iran i que més mentre desenvolupen el seu propi arsenal nuclear, la Xina i Pakistan, subministra als Aiatol·làs míssils de mig abast. https://youtu.be/jzYHLFjNza8
  • Icona del comentari de: Aquesta hipocresia??? a juny 26, 2022 | 18:11
   Aquesta hipocresia??? juny 26, 2022 | 18:11
   Mai superarà al batxiller foll suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat. O potser...quan va prometre tornar fa 5 anys si guanyava i encara l'esperem...
 9. Icona del comentari de: Matar es l'exit del GOBIERNO DE ESPAÑA.HAMAS a juny 26, 2022 | 14:40
  Matar es l'exit del GOBIERNO DE ESPAÑA.HAMAS juny 26, 2022 | 14:40
  Junqueras amb Hamas i amb el Maragall del GAL.PSOE, EXTREMA ESQUERRA D'ASSASSINS DEL SAHARA I MELILLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa