El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Document | El “pla de treball” de l’Operació Catalunya

L’abast de l’operació Catalunya ha tingut molts fronts i de molts aspectes diferents. La constant de processos judicials contra el Procés ha tingut diverses derivades. Ara bé, no han estat mai fruit de l’atzar. Ans al contrari. La policia patriòtica va estar mesos treballant quins eren els aspectes a atacar, investigar i buscar. Una feina que va quedar reflectida negre sobre blanc als diaris del comissari d’intel·ligència ara jubilat José Manuel Villarejo.

En concret, el cinc de novembre del 2012, just abans de les eleccions al Parlament de Catalunya i just el dia abans de començar la recerca d’informació amb el que en l’argot dels investigadors s’anomenen “fonts humanes”, la primera de les quals va ser la llavors líder del PPC, Alícia Sánchez Camacho. Aquell dia Villarejo fa un minut i resultat i titula: Pla de treball – Barna, un document al qual ha tingut accés El Món i que enumera totes i cadascuna de les tasques que realitzaran i que, d’una manera o altra van anar sortint endavant, des d’Andorra al Cas Macedònia, des dels comptes d’Artur Mas a l’estratègia comunicativa de l’operació així com l’agent del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) que faria d’enllaç amb l’operatiu que coordinava el comissari.

El pla de treball de l'Operació Catalunya recollit perl comissari Villarejo/Quico Sallés
El pla de treball de l’Operació Catalunya recollit perl comissari Villarejo/Quico Sallés

Una llarga llista

L’inici de la llista no pot ser més concloent. La primera anotació és el cas ITV i “medicaments d’OP”, és a dir, dos casos que van esquitxar Oriol Pujol, acabat d’escollir secretari general de CDC al Congrés de Reus. El cas ITV va acabar amb una sentència i pena de presó i el cas dels medicaments va ser una suposada trama, mai acreditada, de compra-venda de medicaments caducats amb un suposat soci gallec. També incloïa el nom de Daniel Osàcar, com a “tresorer de la Fundació de CDC” i que relacionava amb l’advocat Pau Molins. Curiosament també hi afegeix el nom del fiscal Emilio Sánchez Ulled, que dirigia la investigació del cas Palau. I hi ha una menció per a un dels casos més escandalosos de l’operació Catalunya: el pendrive dels Pujol” que li ha costat una condemna a l’exdirector Adjunt Operatiu del Cos Nacional de Policia, Eugenio Pino, arran de la querella de la família Pujol Ferrusola.

En el paquet inclou una investigació del president Artur Mas (AM), dels “comptes del seu pare a Luxemburg” i una “llista de noms amb base de dades a França”. Un apunt que es relaciona amb un fiasco d’investigació sobre uns suposats diners de la família Pujol Ferrusola a la Catalunya Nord. També hi afegeix investigar els comptes personals d’AM i OP. És a dir, d’Artur Mas i Oriol Pujol. S’hi sumen “el cas Palau. Comptes personals” i un suposat testaferro d’Artur Mas i un directiu de Donuts que té contactes amb “EB”.

Pel que fa al cas Pujol, també incorpora la venda de la consulta de Josep Pujol a Indra, que confon amb Oriol. En aquest marc, destaca que “farà un toc a empresaris: Caixa, Repsol”, precisament companyies per a les quals ha treballat Villarejo a través de les seves empreses de consultoria i que ara tenen processos oberts a l’Audiència Nacional. En el llistat també aporta el cas Tarragona, tot i que adverteix que no en té encara el sumari. I hi ha una referència explícita al cas Petrum d’El Vendrell. També s’hi anota Carles Vilarrubí, com a “home de Pujol”, Josep Peralba, arquitecte i gendre del president Pujol, i Sol Daurella, representant de Coca-Cola a Espanya.

Andorra, Duran i Lleida i el que investigui la Guàrdia Civil i el CNI

Al llistat també hi afegeix Josep Antoni Duran i Lleida. Sobre l’exlíder de l’extingida Unió Democràtica de Catalunya, Villarejo anota que demanarà a “Clon” –alies de José Maria Clemente, un narcobanquer que li passa informació– “detalls antics i recents” sobre la seva figura així com de “Begur”, on el democristià tenia una segona residència. El comissari remarca la tasca pendent a Andorra i es remet al 17 d’octubre de 2012, sobre “contactes banquers a Andorra” i subratlla amb símbols d’admiració “Documents Vital!”. De fet, sobre Andorra també constata que posa a treballar el “Mago”, l’alies de Antonio Tamarit (el sobrenom de mago provè per la semblança del cognom amb el del famós mag Juan Tamariz), que estipulen un “dinar i un sopar amb l’Andorrà”.

Així mateix afegeix “tot el que investigui la GC”, això és la Guàrdia Civil. A més, indica que hi haurà un enllaç del Centre Nacional d’intel·ligència, els serveis secrets espanyols. De fet, admet que hi haurà una “estratègia conjunta”. Fins i tot, s’apunta el nom dels que en referenciem les seves inicials J.S. Sorprèn que a la llista es trobi un dels casos més estranys dels darrers anys, el cas Macedònia, Rivera i Saratoga. De fet, un cas que va quedar vist per sentència el passat 3 de març després d’una llarga vista oral on es va constatar la feblesa i la raresa de la instrucció a càrrec del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, casualment, el mateix de la causa Volhov. “Mossos Corrupció Carbajo”, tres paraules que integren l’algoritme d’aquests casos de suposada corrupció policial. Val a dir, que la brigada patriòtica va emetre un informe en aquesta causa amb què intentava embolicar el major del cos dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero.

Estratègia comunicativa

Pel que fa l’estratègia de comunicació també hi ha un pla precís. Així té un enllaç amb La Vanguardia. També amb el “Grup Z, Periódico- Interviú” i amb El País que glossa amb un inquietant “plantejament de risc contra PSC”. Entre els mitjans amb què col·laboraria hi consta ABC, Onda Cero, el Mundo i sobre TV apunta “preparatius ARQ”, acrònim d’Ana Rosa Quintana, amb qui té molta amistat fins al punt que han processat el marit de la presentadora en una de les peces separades de la causa Tàndem per treballar amb una empresa de Villarejo. L’estratègia va més enllà: “El pla, després del dia D -25 de novembre-, control sistemàtic”. L’operació Catalunya no va ser improvisada. Continuarà.

Més notícies
Sánchez-Camacho conversa amb el president Puigdemont al Parlament, quan explicava a la policia que els unionistes eren perseguits com els jueus/EP

Camacho deia a Villarejo que els espanyols a Catalunya eren com els jueus amb Hitler

Reportatge: Camacho deia a Villarejo que els espanyols a Catalunya eren com els jueus amb Hitler
Comparteix
Conversa entre el comissari i la líder del PPC comparant l'antisemitisme amb l'independentisme
Reportatge: Camacho deia a Villarejo que els espanyols a Catalunya eren com els jueus amb Hitler - Mobile
L'expresident espanyol Mariano Rajoy responent com a testimoni

Andorra imputa Rajoy per l’Operació Catalunya

Notícia: Andorra imputa Rajoy per l’Operació Catalunya
Comparteix
El Principat remet una comissió rogatòria internacional i demana també a dos exministres i als membres de la policia patriòtica que designin un advocat
Notícia: Andorra imputa Rajoy per l’Operació Catalunya - Mobile
Alícia Sánchez-Camacho en una imatge d’arxiu | ACN

Una reunió entre Sánchez-Camacho i Villarejo va iniciar l’Operació Catalunya

Notícia: Una reunió entre Sánchez-Camacho i Villarejo va iniciar l’Operació Catalunya
Comparteix
El comissari es va trobar amb la lider del PPC a casa seva i van preparar l’estratègia de Vicky Álvarez
Notícia: Una reunió entre Sánchez-Camacho i Villarejo va iniciar l’Operació Catalunya - Mobile
Francisco Martínez estava al cas de la trama andorrana de l'Operació Catalunya/EP

El número 2 de Fernández Díaz coneixia les maniobres de la policia patriòtica a Andorra

Notícia: El número 2 de Fernández Díaz coneixia les maniobres de la policia patriòtica a Andorra
Comparteix
Una conversa entre Villarejo i Francisco Martínez delata que el ministeri estava al cas de la trama andorrana de l'Operació Catalunya
Notícia: El número 2 de Fernández Díaz coneixia les maniobres de la policia patriòtica a Andorra - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ferran a juny 20, 2022 | 20:57
  Ferran juny 20, 2022 | 20:57
  Pluta (la novia de Pluto) cabalga de nuevo junto a sus descendientes....
 2. Icona del comentari de: Gerard de sarria a juny 21, 2022 | 10:12
  Gerard de sarria juny 21, 2022 | 10:12
  Perquè no dieu Estat directament. Això deu ser un gabinet interministerial coordinat per un secretari D Estat que depèn directament de Presidència. I te un local a Madrid iogicameent a Barcelona probablament al Baix Llobregat. Salut. Inocentots
 3. Icona del comentari de: Anònim a juny 21, 2022 | 12:48
  Anònim juny 21, 2022 | 12:48
  Queda clar a qui NO hem de votar
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 13:00
  Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:00
  Yo antes era unionista y español pero ahora ya no.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 16:47
   Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 16:47
   ! Este comentario de arriba ( Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:00 ) N0 es Mio ! es del TroLL supremacista independenciero USuRPa-Nombres, que comenta sandeces usurpando mi nombre y el de otros también ... Publicad de una vez los comentarios en que denuncio a los Trolls supremacistas secesionistas cuando USURPAN Mi NoMBRE, o sois igual de fach0RRos y sinvergüenzas que ellos... si es que no sois ellos, o hay un entente en todo ello... Quina Vergonya!
 5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 13:15
  Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:15
  Castellanots mereixeu perdre Catalunya, com vareu perdre Cuba i tantes i tantes terres que havieu colonitzat. Mereixeu perdre Catalunya.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 21, 2022 | 16:48
   Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 16:48
   ! Este comentario de arriba ( Pere Llimonera i Citronell juny 21, 2022 | 13:15 ) N0 es Mio ! es del TroLL supremacista independenciero USuRPa-Nombres, que comenta sandeces usurpando mi nombre y el de otros también ... Publicad de una vez los comentarios en que denuncio a los Trolls supremacistas secesionistas cuando USURPAN Mi NoMBRE, o sois igual de fach0RRos y sinvergüenzas que ellos... si es que no sois ellos, o hay un entente en todo ello... Quina Vergonya!
   • Icona del comentari de: Gonzalo a juny 21, 2022 | 19:51
    Gonzalo juny 21, 2022 | 19:51
    Como que no es tuyo, claro que lo es Llimonera. No cargues tanto los carajillos.
 6. Icona del comentari de: Preguntes que couen, amb Villarejo pel mig. Fa pudor a juny 21, 2022 | 13:52
  Preguntes que couen, amb Villarejo pel mig. Fa pudor juny 21, 2022 | 13:52
  En aquest llistat hi surt la denúncia a l'Oriol Pujol i tot el trauma del Palau de la Música. A veure si serà també paper mullat. Sempre m'han quedat dues preguntes: 1- Com pot ser que la sra Carulla, vice-predidenta de Millet, ni tan sols va ser interrogada, li robaven als nassos i ella no se n'enterava? Al cap de poc l'empresa de la seva família s'instal·lava a l'Aragó ??????????? 2- El Fiscal Ulled sols admetia el que ell volia, res per a Ferrovial, res per Caraulla... i va ser allunyat i premiat a un lloc molt important d'Europa, per el seu servei a la patria española
 7. Icona del comentari de: K.F.C. a juny 21, 2022 | 18:37
  K.F.C. juny 21, 2022 | 18:37
  Encara més. Resposta d'un "restaurant" de Terrassa ( Vallès Occidental ) de menjar "ràpid" de pollastre, a un client que demanava una opció per al català per a poder fer les comandes. "No tenemos la obligación de tener el catalán, puede usted aprender a hablar espanol". Després segons algunes llumeneres els adoctrinats i els que utilitzen la supremacia en son uns altres. Farts de què ens insultin, ens espiïn i ens trepitgin. Cap agressió del xovinisme espanyol sense resposta pacífica i no violenta.
 8. Icona del comentari de: Independence Process a juny 21, 2022 | 18:42
  Independence Process juny 21, 2022 | 18:42
  Espanya és una vergonya i com més va més resta més palès. Què hi fem encara sota sobirania espanyola ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa