ERC proposa un acord perquè només assisteixin als mítings les persones del mateix municipi

Aragonès avança que ho plantejaran a la taula de partits de demà dijous

El vicepresident del Govern amb funcions de president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, proposa a la resta de partits arribar a un acord perquè només assisteixin presencialment als mítings les persones del mateix municipi. En una entrevista a ‘La Xarxa’, Aragonès ha avançat que la seva formació plantejarà aquesta proposta a la taula de partits que es reuneix demà dijous, el dia que comença la campanya del 14-F. “Els de fora el municipi que es connectin a través d’internet. Així evitarem una batalla judicial i fem un acord de sentit comú entre forces polítiques. Estic convençut que els altres partits hi estaran d’acord”, ha conclòs. Aragonès ha afirmat que entén “perfectament” que hi hagi persones que no comprenguin per què segons la llei es poden saltar el confinament municipal per anar a un míting electoral i, en canvi, no ho poden fer per les altres activitats. I ha apostat per aplicar el “sentit comú” allà on no arribin els tribunals perquè, segons ha dit, no es pot entrar a discutir aquesta qüestió amb els tribunals. 

“Als mítings, que ja seran amb poca gent, complint l’aforament i amb registre previ, que hi vagin només les persones del municipi i la resta que s’hi connecti a través d’internet”, ha defensat. Es tracta, segons el candidat d’ERC, d’acordar entre els partits unes “normes de campanya” i s’ha mostrat convençut que es podrà arribar a un acord perquè “en un moment de pandèmia les maneres de fer campanya han de canviar”.

Preguntat per si es pot prohibir anar a un míting a una persona d’un altre municipi, Aragonès ha explicat que com que hi haurà registre previ dels assistents, ERC dirà als que no siguin del municipi que no hi vagin i es connectin per streaming. “No cal entrar en prohibicions perquè sinó els tribunals es posaran pel mig“, ha argumentat. 

De fet, ha recordat que ERC no volia fer campanya electoral ara en plena tercera onada però davant la situació en què els tribunals obliguen a fer eleccions el 14-F, Aragonès ha apostat per “posar sentit comú i responsabilitat allà on no arriben les lleis“.

Després que JxCat hagi dit que proclamarà i implementarà la independència si els vots independentistes superen el 50% el 14-F, Aragonès ha considerat que si algú diu que l’endemà declararà la independència “que expliqui com ho pensa fer“. En canvi, ha remarcat que la proposta del seu partit passa per superar el 50%, enfortir les institucions, aconseguir suport internacional i forçar l’Estat a negociar.

En referència al paper que pot jugar Miquel Iceta al capdavant del ministeri de Política Territorial, Aragonès ha considerat que farà “el mateix” que han fet els ministres del PSOE i ha augurat que només es mouran si ERC guanya les eleccions del 14-F. Segons Aragonès, la proposta del PSC és “l’amnèsia“, tornar al 2005 i que els independentistes s’oblidin de les seves aspiracions. “El PSC diu que no ha passat res. Doncs que vagin a Lledoners, Puig de les Basses, Wad-Ras o a veure els exiliats”, ha exclamat.

De fet, segons el candidat d’ERC, el PSC acceptarà els vots de Vox per arribar a la presidència de la Generalitat encara que ara digui que no ho faria i ha preguntat als comuns si ho permetrien amb els seus vots “fent veure que no formen part de l’aliança“.

Comentaris

  fat boy 27/01/2021 3:44 pm
  Si s'ajunten una colla quina importancia te que siguin del mateix lloc o del vei?. Si es que la porten d'anis.
  Ton 27/01/2021 12:47 pm
  Ja surt l'inútil de l'Aragonés volen quedar bé. Que n'ets de passerell.
  ferrovial del tripartit, Viva Sanchez, viva junquetas 27/01/2021 12:46 pm
  per anar a un miting cal esser un dement o cobrar del Ferrovial Junqueras. ERVcorrupcio 17 Milions
   DON FERROVIAL IL CAPONE d'Esquerra 27/01/2021 4:41 pm
   Si cobres un paston per esser de Ferrovial.ERC, i et foten com secretari del homranimalgrat siguis ruc com ell, es normal 1ue vagis a un miting de Don Ferrivial Junqueras, Il cappo de Ferrovial.Erc.España, i potser et dona una prooina, xato
  Ramon 27/01/2021 12:36 pm
  Jo d'ERC exigiria menys presència mediàtica de l'heroi del 155.
  Eulàlia Ciutadella 27/01/2021 11:59 am
  El que toca és plantar-se davant l'atac del clavegueram Ñ a la societat catalana i a l'espanyola que s'està dereriirant i precisa un estat general de confinament. A l'arbitrarietat dels tribunals del règim només hi ha una respost:NO VOTAR. I els partits, tots els independentistes i els que no ho són però tenen dignitat haurien de fer campanya perquè la gent no vagi a votar.

Nou comentari