Documents de la reunió bilateral Estat-Generalitat mostren que Darias va mentir sobre el traspàs del MIR

Laura Vilagrà ja va corregir dimecres la ministra amb un tuit on deia que "sí que està a l'agenda" i se n'havia parlat a la reunió

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va mentir en negar aquest dimecres que l’executiu espanyol es plantegi transferir la formació sanitària especialitzada al Govern, segons avança Nació Digital, que ha tingut accés als documents de la reunió on hi consta un grup de treball al respecte. “No és a l’agenda cap traspàs sobre aquesta matèria”, va dir la ministra en una roda de premsa posterior al Consell Inteterritorial al Sistema Nacional de Salut tres dies després de la bilateral. Laura Vilagrà va corregir la ministra amb un tuit on deia que “sí que està a l’agenda” i se n’havia parlat a la reunió.

El PP va demanar aquest dijous tenir accés a l’acta de la reunió per a saber qui deia la veritat sobre el que s’havia parlat a la reunió. Els populars consideren que el traspàs de la gestió de la formació dels MIR “posa en risc la formació dels MIR i la qualitat formativa de metges admirats en el món pel nivell de coneixement que adquireixen en l’etapa universitària i que després són formats en hospitals públics després de superar una prova d’habilitació nacional”.

Comentaris

  David 06/08/2021 8:22 pm
  La ministra ha dit que no està a l'agenda, és a dir, que no tenen previst fer res. I jo me la crec. Tinc claríssim que no faran res. Que se n'hagi parlat i fins i tot que hagin dit que sí que ho farien no vol dir que en realitat tinguin la intenció de fer-ho.
   Un mes 06/08/2021 8:54 pm
   Aixo no vol dir que no hagi mentit.
  Doctor Strangelove 06/08/2021 8:55 pm
  Dubto que un independentista entengui el concepte, mentir! Doc.
   PPC 06/08/2021 10:56 pm
   Allò que tu fas sovint
   Jordi Torracollons 07/08/2021 1:27 pm
   I jo dubto q tu puguis dubtar d'entendre q un independentista pugui no entendre el q tu entens sobre el concepte en qüestió
   Ferran 07/08/2021 6:39 pm
   Explícamelo por favor, me gustaría aprenderlo de tí que eres una autoridad mintiendo!
  JordiP 06/08/2021 10:55 pm
  Independentment de les troles que pugui eructar la senyora menistra, no veig per que pugui perillar la formació dels metges catalans si el MIR és pensat, dissenyat, posat en marxa i calibrat pels metges catalans a Catalunya. Pot la senyora menistra llistar els metges que regeixen actiualment el MIR i els metges catalans que ara ho fan, així com els que ho podrien fer? Pot la senyora menistra valorar la qualitat formativa en medicina que els metges catalans poden "traspassar" als metges que cursen el MIR a Catalunya? No serà que la senyora menistra no està molt tranquila sobre la possible futura competència en qualitat del MIR català i el MIR central? Què hi ha darrere de la resistència de la "pomada" madrilenya a cedir mestratge a institucions formatives diferents a les madrilenyes? És la signatura del Ministeri més confiable que la de la Conselleria d'Universitats o la de Salud? Estem com sempre: ·"Madrid és Madrid. ¿Es que hay algo más?"
  kodi 07/08/2021 3:30 am
  És bo q hi hagi el bocamoll de sempre, per recordar-nos a quin costat hem de ser-hi veient simplement qui són a l'altre.
  ciutadà 07/08/2021 7:47 am
  Que potser heu vist mai un polític que no sigui un mentider?.
  Teix 07/08/2021 8:11 am
  Afirmar que Carolina Darias, va mentir en negar que Catalunya pogués tenir competències en la formació MIR és molt fort però, si és exacte el que diu l’escrit, és cert. Per un cop dono la raó al PP: per saber la veritat, s’ha de tenir accés a l’acta de la reunió. La resta és un dels estirabots a què ens té acostumats. La ministra potser havia de dir que l’estat no té cap intenció de conferir aquestes competències, en contra del que preveu el darrer Estatut. Això ja en ho temem.
  Ricard 07/08/2021 10:34 am
  Quan es negocia es xerra poc, tret de que les parts siguin Catalunya i Castella. I és que els castellans s'han de fer perdonar no exterminar catalans, i en canvi seure en una taula a parlar. Es el que té la xenofòbia dels castellans.
  ton c. 07/08/2021 10:34 am
  osti han enxampat un ministre espanyol mentint, quin desastre.
  Foteu pena 07/08/2021 7:41 pm
  El Govern de Vichy Catalan, cobra per deixar-se enganyar. Foteu pena intentant vender-ns que feu quelcom més que participar de la farsa. Tots sabem que estafen impunement. Aquè jugueu?

Nou comentari