Denuncien que Perpinyà impedeix desplegar una estelada en la Diada de la Catalunya del Nord

Els organitzadors de la Diada a la Catalunya del Nord, que es celebra aquest diumenge, denuncien “censura política i traves administratives” per part de l’Ajuntament que lidera l’ultradretà Louis Aliot. El col·lectiu 7 de novembre assegura que el consistori es nega a que es desplegui una estelada al Castellet, un fet que no es produeix des del 2004. A més, els organitzadors també carreguen contra l’Ajuntament perquè els ha negat per primera vegada ocupar les places Verdun i Victoria que es troben al voltant del Castellet, així com poder instal·lar una tarima i un punt de llum i sonorització per l’acte final de la manifestació.

També els recorda que el passat 12 d’octubre sí que es van exhibir banderes espanyoles a la ciutat en motiu de la festa del Pilar. Finalment, el Col·lectiu 7 de novembre convida totes les entitats i veïns de la ciutat a “no tenir por al feixisme institucionalitzat”. També demana “desobeir pacíficament i, més que mai, cercar la unitat contra l’extrema dreta” i sortir al carrer per “reivindicar i lluitar pels drets més bàsics com són la llibertat d’expressió, de reunió i de manifestació”.

No és el primer conflicte al qual s’enfronten els defensors del català a la Catalunya Nord. La intromissió i el bloqueig del batlle de l’Ajuntament de Perpinyà en l’adquisició del monestir de Santa Clara de Perpinyà va impulsar la Bressola a mobilitzar-se i iniciar una campanya. La Bressola reclama a l’Ajuntament de Perpinyà que no interfereixi més i li permeti crear una nova escola en català al monestir de Santa Clara del Vernet. De fet, unes 3.000 persones es van manifestar ara fa un mes al centre de la capital del Rosselló amb el lema “Avui i demà, l’escola en català”. Centenars d’alumnes, amb les seves famílies i molts mestres, van protagonitzar una manifestació inèdita que va tenir un marcat caràcter reivindicatiu com el que pretén tenir la Diada d’enguany.

Comentaris

  MHP Novembre 06, 2021 | 10:14
  Què us penseu, que França es com Espanya! Espanya un dels països mes democràtics del món. Per cert, per feixistea, els lazis, que es pensen que poden fer el que vulguin i si no els deixen es perquè son feixistes. Patètics.
  Gonzalo Novembre 06, 2021 | 11:54
  En perpiñan los radicales separatistas son claramente minoría. No pintan nada. Y os recuerdo, laZisnaZis, que ese hombre fue elegido democráticamente por el resto de sus conciudadanos en unas elecciones legales y vinculantes.
  JordiT Novembre 06, 2021 | 12:02
  És un altre país amb altres normes i lleis. Abans francesos que catalans és el que hi ha. La identitat catalana al Rosselló és solament algo exòtic.
  Normal, efecto acción-reacción, el mundo democrático no quiere a esta basura. Novembre 06, 2021 | 12:13
  Estos miserables golpistas supremacistas que vetan la libertad de expresión del periodismo, ahora ponen el grito en el cielo por una mierda de trapo ; menuda republiqueta nazi querían colarnos, por suerte de la democracia esta indecente republiqueta nunca verá la luz.
  Normal, efecto acción-reacción, el mundo democrático no quiere a esta basura. Novembre 06, 2021 | 12:14
  Estos miserables golpistas supremacistas que vetan la libertad de expresión del periodismo, ahora ponen el grito en el cielo por una mierda de trapo ; menuda republiqueta nazi querían colarnos, por suerte de la democracia esta indecente republiqueta nunca verá la luz..
  Portal, pedazo de miserable, en la Catalunya Nord se quejan de no poder ejercer derechos básicos como es la.libertad de expresión. Novembre 06, 2021 | 12:23
  Repito, Partal grandísimo miserable , ¿te suena algo de esto, al periodismo que autoriza el Govern de Catalunya?.
  Portal, pedazo de miserable, en la Catalunya Nord se quejan de no poder ejercer derechos básicos como es la.libertad de expresión. Novembre 06, 2021 | 12:24
  Repito, Partal grandísimo miserable , ¿te suena algo de esto, al periodismo que autoriza el Govern de Catalunya?..
  D'on no n'hi ha no en pot rajar Novembre 06, 2021 | 14:00
  Tothom pot pensar el que vulgui i expressar-ho. Però, a veure, aquí hi ha "gent" difamant a persones amb noms i cognoms, insultant greument a independentistes... Potser que regulessiu els vostres fòrums, gent d'El Món. Imagino que els mateixos que aplaudeixen que un partit d'ultradreta no deixi mostrar una bandera independentista en una manifestació pública aplaudiran que es retirin comentaris en un fòrum de gent que insulta als que no pensen com ells. O no, perquè és difícil esperar-ne res més que plors i insults de "lazis" i tonteries similars. I això, venint de fatxendes de vella i nova fornada. La peneta.
   Gonzalo Novembre 06, 2021 | 15:58
   Lo de ñordo , inadaptado, colono y demás lindezas son muestras de cariño, verdad?
   ¿ Regular forums ? Novembre 06, 2021 | 16:19
   ¿ Regular forums es estar en una democracia ?
  Gent limitadeta Novembre 06, 2021 | 14:01
  Enhorabona al traductor de Google. Sense ell, hi hauria gent que mai hauria escrit en català.
  Copiar y pegar Novembre 06, 2021 | 15:45
  Me gustaría que los " periodistas " del món explicasen lo que entienden por " ultra-dreta ". Menos copiar y pegar, y más profesionalidad. Publicáis sin tener idea de lo que hacéis.
  Tano Novembre 06, 2021 | 18:27
  Allà a Perpinyà mana la xusma de l'extrema dreta.

Nou comentari