El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanya de La Bressola per mantenir la immersió a la Catalunya Nord

La Bressola, la xarxa d’escoles privades en català a la Catalunya Nord, està travessant un moment difícil. La necessitat d’obrir nous centres i la crisi generada per l’Ajuntament de Perpinyà –que ha impedit que la Bressola pugui fer servir el monestir de Santa Clara del Vernet com a escola– han impulsat l’Associació d’Amics de La Bressola a activar una campanya per captar nous socis. Tot això, amb la idea d’expandir-se i obrir noves escoles en català.

L’entitat assegura que és “vital” enfortir la Bressola perquè s’expandeixi i pugui defensar el català a la Catalunya Nord. A banda dels ajuts institucionals, el suport de centenars de persones de fora de les institucions és “imprescindible” per sostenir el funcionament d’aquestes escoles i obrir-ne de noves. El president de l’entitat, Geoffroy Lourdou, assegura que “cada soci és molt valuós” i “garanteix recursos estables al marge del suport institucional”. La campanya de l’Associació d’Amics de la Bressola es durà a terme a través de les xarxes socials i de l’acció individual dels socis actuals.

La primera escola de la Bressola va obrir les portes el 1976 a Perpinyà amb només sis alumnes. En l’actualitat la xarxa escolaritza 1.050 infants als seus vuit centres. A més, la Bressola ostenta, actualment, la presidència d’Eskolim, la confederació d’escoles bilingües de França.

Manifestació pel monestir de Santa Clara

La intromissió i el bloqueig del batlle de l’Ajuntament de Perpinyà en l’adquisició del monestir de Santa Clara de Perpinyà també ha impulsat la Bressola a mobilitzar-se i iniciar aquesta campanya. La Bressola reclama a l’Ajuntament de Perpinyà que no interfereixi més i li permeti crear aquesta nova escola. Per això, unes 3.000 persones es van manifestar dissabte al centre de la capital del Rosselló amb el lema “Avui i demà, l’escola en català”. Centenars d’alumnes, amb les seves famílies i molts mestres, van protagonitzar una manifestació inèdita que va tenir un marcat caràcter reivindicatiu.

La manifestació en favor de la Bressola a Perpinyà (ACN)
La manifestació en favor de la Bressola a Perpinyà (ACN)

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 29, 2021 | 15:01
  Ricard octubre 29, 2021 | 15:01
  És imminent el recolzament a la llengua catalana a "França" com a una "estimada i protegida llengua espanyola", per part de la diplomàcia castellana.
  • Icona del comentari de: Lleó a octubre 29, 2021 | 17:28
   Lleó octubre 29, 2021 | 17:28
   Ximplet, és la independència el que ens manca, ho saps i encara te'n fots.
   • Icona del comentari de: Ricard a octubre 30, 2021 | 11:35
    Ricard octubre 30, 2021 | 11:35
    De ximplets el món n'és plè.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa