El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP veu encallada la negociació dels pressupostos de la Generalitat
  • CA

El Govern necessita l’aprovació de tots els partits independentistes per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat si no vol recórrer al PSC, que ja s’hi ha ofert perquè vaticina que la CUP no hi votarà a favor. El conseller d’Economia, Jaume Giró, va assegurar fa uns dies que l’aliança entre Junts per Catalunya i ERC és sòlida i es va comprometre a aprovar els pressupostos a principis de novembre. No obstant això, necessita el suport de la CUP per complir el seu propòsit. I la formació de l’esquerra independentista alerta que la negociació està encallada.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Dolors Sabater, ha assegurat aquest dilluns que les negociacions no han avançat i que encara no coneixen tots els detalls del projecte de l’executiu. La diputada afirma que el seu partit no serà el culpable si els pressupostos no estan aprovats al novembre, com va avançar Jaume Giró: “Si el Govern posa unes dates en què no hi ha possibilitats de moviment, no depèn de nosaltres, que ja hem avisat i informat de la nostra situació”.

Sabater ha posat de manifest que la CUP no tanca la porta a aprovar els pressupostos, però considera que el Govern “no està fent els deures”. La diputada confessa que el seu partit no està satisfet amb el rumb del Govern: “La legislatura estava decidida a trencar costures i autonomismes i caminar cap a l’autodeterminació. No veiem que s’estigui avançant cap on nosaltres hem volgut condicionar”. La cupaire ha assegurat que aprovarien els pressupostos si tinguessin la garantia que el Govern tornarà al full de ruta del començament del mandat: “El gir de 180 graus que necessita la CUP suposa que es torni a la casella de la investidura”.

Sabater no és la primera representant de la CUP en mostrar la incertesa del partit respecte als pressupostos. Xavier Pellicer ja va criticar fa uns dies l’enfocament del Govern i va exigir “un canvi de rumb immediat”. El cupaire va mostrar-se sorprès perquè el Govern hagi inclòs al seu pla d’investidura “infraestructures faraòniques i amb obsolescència programada” com els Jocs Olímpics d’Hivern” i va assegurar que la legislatura “camina en sentit contrari” al que van acordar en les negociacions d’investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa