El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP renega del pla de govern i posa en dubte el seu suport als pressupostos
  • CA

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha exigit al Govern que faci “un canvi de rumb immediat” després que al seu pla per a la legislatura hi hagi inclòs projectes com els JJOO d’Hivern. En roda de premsa des del Parlament han criticat que al full de ruta que s’ha presentat avui hi hagi “infraestructures faraòniques i amb obsolescència programada” i ha advertit que això “camina en sentit contrari” al que es va acordar per a la investidura de Pere Aragonès. Segons Pellicer, “no és moment de receptes velles” i ha demanat “un gir de 180 graus en les polítiques per aturar macroprojectes”. El diputat cupaire ha advertit que ara mateix són “a les antípodes”.

“No ens agrada l’enfocament general del Govern ni en l’acció fins al moment ni en les línies generals del pla, considerem que en el marc general denota continuisme”, ha valorat. A més, ha advertit que no es serveix “ni de bon tros” que l’executiu “enarbori una vegada i una altra les banderes de la transformació si el gruix de polítiques són continuistes amb les etapes anteriors”.

En ser preguntat sobre la negociació pels pressupostos de la Generalitat, Pellicer ha dit que per seure a parlar-ne cal que s’estigui complint l’acord d’investidura. “Si no, amb quina seguretat seurem a parlar? Hi ha certs macroprojectes, enfocaments i aromes de continuïtat que ens ho posen més difícil”, ha dit.

El pla de govern inclou alguns dels anomenats “macroprojectes” presentats en els darrers mesos, com els JJOO d’hivern que han estat defensats per una gran part de l’executiu català i del conjunt de la societat, però que també han despertat un allau de crítiques per una altra part de la societat i partits polítics del país, com la CUP. De moment, però no està clar si aquests projectes s’en sortiran i tiraran endavant o acabaran en un no-res.

Rèplica d’Esquerra

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha replicat a la CUP que el pla de govern aprovat aquest dimarts pel Govern de Pere Aragonès inclou els acords entre ERC i la CUP per investir el President: “Tots els compromisos que negociem i que eren només un acord d’investidura entre dues formacions polítiques ara es converteixen en un mandat de govern”.

“Això hauria de facilitar el compliment dels compromisos, i hauria de facilitar també poder fer unes negociacions sobre el Pressupost”, ha destacat Vilalta en roda de premsa al Parlament, després que el diputat de la CUP Xavier Pellicer hagi qualificat el pla de govern de “continuista”. “Entenc que la CUP, com a mínim, estarà d’acord amb les mesures que han ajudat a incorporar” en el pla de govern, ha afegit Vilalta, que ha dit que els cupaires han format part del seu procés d’elaboració, en la mesura en què incorpora compromisos adquirits amb la formació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa