Giró es compromet a aprovar els pressupostos a principis de novembre

El conseller d'Economia diu que l'aliança entre ERC i JxCat és "sòlida"

El conseller d’Economia, Jaume Giró, s’ha compromès aquest dimecres a aprovar els pressupostos al Consell Executiu a principis del mes de novembre. En la sessió de control d’aquest matí, el cap del Departament ha dit que, d’aquesta manera, els nous comptes catalans estarien disponibles a partir de l’1 de gener de 2022. Giró ha fet aquest anunci després que la diputada i portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) Alícia Romero exigís al conseller respondre sobre en quin estat es troben els pressupostos.

Com que la portaveu del PSC-Units ha posat en qüestió la “bona salut” del Govern de la Generalitat, Giró ha assegurat que “l’aliança” de l’executiu de Pere Aragonès “és molt sòlida”, tot i les diferències que pugui haver entre Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya. “No es preocupi tant per la salut de l’aliança“, ha etzibat el conseller d’Economia.

En aquest sentit, Giró ha criticat que el govern espanyol celebrés com una gran victòria que el PSOE i Podemos arribessin a un acord aquest dimarts en matèria de pressupostos. Ha assegurat que celebrar-ho com “una gran notícia” denota que entre els dos socis espanyols hi ha grans diferències. Segons el cap del Departament d’Economia, no hauria de ser tan “sorprenent“. Ha remarcat, doncs, que Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya “estan d’acord de del primer dia en els pressupostos”.

El conseller d’Economia també s’ha mostrat obert a modificar l’IRPF en els trams de renda més baixos, tal i com ha demanat la CUP. Giró ha afirmat que només hi ha dues vies a la redistribució de la riquesa, a través de l’IRPF i en patrimoni, successions i donacions. Ha assegurat que “hi ha marge” de fer-ho a través de l’IRPF perquè “amb el dèficit fiscal que arrossega el país som molt al límit“.

Comentaris

    Ona 06/10/2021 4:48 pm
    La cara de loser del Roger Torrent a la foto davant la rialla còmplice i intel.ligent del conseller Giró és prou eloqüent.

Nou comentari