CUP, ERC i Junts preparen un Pacte Antifeixista al Parlament

Només Cs i PPC s'han manifestat contraris a establir un cordó sanitari a Vox i els seus plantejaments

Els grups parlamentaris CUP, ERC i Junts han començat un seguit de trobades per establir un marc que freni els discursos d’odi de l’extrema dreta al Parlament. En la trobada inicial entre els grups celebrada aquest dijous, les formacions han coincidit en l’objectiu de trobar els consensos de les majories parlamentàries per materialitzar un “cordó antifeixista” que freni els discursos d’odi a la cambra baixa.

Les formacions han acordat que l’estratègia es treballi al marge de les negociacions per conformar govern, refusant “interessos partidistes” tal com havia demanat Jèssica Albiach. El PSC, tot i estar convocat a la reunió, no hi ha assistit i ha detallat les seves propostes a la premsa. Durant els propers dies es consensuaran les propostes concretes, encaminades a ser vinculants per a tota la cambra, i s’ampliarà l’espai de treball amb les organitzacions de referència als moviments socials, tal com han explicat les formacions en un comunicat.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/02/2021 11:52 am
  Vox = Vox / Vox = PP/PPC + 2 "Carajillos" (o, tant sols 1) / Vox = C's + la "Montapollos" (abans el"Rayitas") / C.Q.D.
  Lluït 26/02/2021 11:47 am
  Les aportacions feixistes d'aquests parit no és el que els dona l'embranzida. El que els dona vots és el fet de que es presentin com antídot a les autodefinides esquerres progressistes quan esbiaixen tant l'honradesa i el sentit comú cap a situacions pràcticament delictives que ofenen i perturben la major part de la societat normal. Si es vol frenar l'extrema dreta menys posicionaments de teatret i més fer polítiques socials que tots puguin entendre. Intel·ligents i respectuoses per a tothom. No si val que, en base a doctrines de la rabia i l'enveja, es dediquin a atropellar aleatòriament uns individus per afavorir-ne uns altres i...
  Gecko 26/02/2021 11:37 am
  Entre ramons, gonçalos, desmemoriats, batxilerets que es creuen doctors i Tacito, fent bullir l'olla espanyola pe aquí, semblen ben entretinguts aquesta colla d'annexionistes. Aquest article els ha tocat l'ull de poll ultra i d'extrema dreta espanyolista, ha, ha, ha. Com més bramen i s'esbraven, vol dir que anem millor. Al capdavall son un efecte col·lateral temporal de l'auge de l'independentisme i doncs del camí que fem entre tots cap a la independència. Salut, bons aliments i bon camí vers la república catalana.
  Ui, anava a escriure una parida ... 26/02/2021 11:36 am
  ... però veig que ja hi ha un paio qu'exerceix massivament el monopoli d'aquest tipus de comentaris. Passo.
  Ramon 26/02/2021 11:31 am
  Plataformes antiracistes que defensen okupes i pisets de franc per als MENAs, a totes aquestes faunes se'ls acabarà la festa amb VOX. A aquestes faunes i a ERC els convé que Catalunya continuï sotmesa a Espanya.
  Gonzalo 26/02/2021 11:28 am
  Marchando otro 23-F......oido cocina!!!!!!!
  Ramon 26/02/2021 11:25 am
  Porto temps dient que li veig més bondats, que perills, al creixement de VOX. Hi veig coses (no pas les que diria el sabatot progre estàndard). Però a priori hi veig més possibles bones conseqüències.
  Ramon 26/02/2021 11:22 am
  Quina cosa tan absurda, que un mateix terminal no pugui escriure tants comentaris com vulgui (acabo de fer-ne jo mateix la prova i me n'han publicat solament uns quants). N'he escrit molts més. On son els altres? Deu ser la condició que els va posar ERC per reobrir els comentaris. És clar sempre ERC.
  Ramon 26/02/2021 11:18 am
  Si el problema que alguns tenen amb Vox és que el troben "feixista", senyal que el meu objectiu serveix contràriament al desig de Clive James, hòstia consagrada, amb el fisc que això em comporta.
  Ramon 26/02/2021 11:11 am
  Les veritats us ofenen, progressistes. Per això us ofeneu, i jo, no, mai. En aquest cas i amb aquesta meva línia d'argumentació soc precís i del tot pertinent. Compliré ma promesa.
  Ramon 26/02/2021 11:06 am
  A sota uns èinsteins, sabatots, progres, multicultis, tarugus i pertorbats amb poquetes llums que pel que sembla els pica que defensi els partits de centre esquerra com ara el PP i VOX. Però ja he començant dient que, de llums, en tinc poquetes i m'enlluerna mola llum. Apagueu el llum, que crema pel dimoni.
  Ramon 26/02/2021 10:34 am
  Encara espero, ruc.
  Ramon 26/02/2021 1:22 am
  Ens volem independitzar i ara ens unirem tots contra un partit espanyol concret... perquè és de dretes?! Som així de subnormals perquè no tenim estat propi. Però poc que tindrem mai estat propi si no deixem de ser així de subnormals. Tot i així, jo continuo creient que el creixement de Vox entre la terregada tavernària ofereix un ventall d'oportunitats molt interessants. Tant de bo que les aprofitéssim!
  1
  173
  Respon
  Ramon 26/02/2021 1:20 am
  Per democràcia se sol entendre consens nacional més diversitat ideològica. Al Gran Parc Temàtic Progre dins el que ens tenen engabiats i estupiditzats, la cosa va just a l'inrevés. Aquí i entre nosaltres, els catalans, la nació se'ns ven com quelcom opinable i no sempre, accessori, prescindible o per dir-ho en paraules d'Ada Colau, "un rollo". I en canvi, la ideologia, o més aviat idiotologia, entengui's un poti-poti de demencialitats i puerilitats progres, obligada.
  Ramon 26/02/2021 1:10 am
  Fins i tot el doctor cau en la bestiesa de titllar la CUP de "feixista". La CUP, de feixista no en té res. La CUP és quelcom diferent per bé que també indecent: comunista. Que comparteixen horrors? Evident. Però no és el mateix. El comunisme és una cosa. I el feixisme en fou una altra. Potser que un dia expliquem a tants i tants rucs progres (valgui la redundància) en què va consistir el feixisme. Que Vox vulgui recentralitzar l'estat espanyol, per exemple, això no és "feixisme". Això és jacobinisme. Enemics mortals de Catalunya? Per descomptat. Però pel que fa a la resta de l'agenda, o sigui tret del tema nacional, és com a mínim tan lícit que un català hi estigui d'acord, com que hi estigui amb Podemos.
  Ramon 26/02/2021 12:56 am
  No m'impressiona gota que diguin que Vox és un partit feixista els mateixos rucs que també ho deien del PP i que ho diuen de tothom que eventualment discrepi o qüestioni el "pensament" únic progre. Vox no és un partit feixista. Enemic mortal de Catalunya, per descomptat. Però no feixista. El feixisme era una altra cosa. El feixisme fou quelcom de fa un segle. Quelcom que, a diferència del comunisme, ja fa molt que pràcticament no existeix més enllà de l'anècdota freak... de moment.
   Doctor Strangelove 26/02/2021 11:07 am
   T'equivoques collons, un feixista mai parla amb un batxiller, ni en la barra d'un bareto, collons! Doc.
  Ramon 26/02/2021 12:45 am
  Sumar contra Vox per raó nacional seria blanquejar i legitimar els altres partits espanyols. Però sumar-hi per raó ideològica és pitjor encara. Que un català coincideixi en aspectes ideològics amb Vox és com a mínim tan lícit com que ho faci amb Podemos. Vox és enemic mortal de Catalunya. Però per raó nacional. I si fa no fa com la resta de partits espanyols. Què és el que volem, exactament, la llibertat de Catalunya o l'Espanya del 1936?
  Gecko 25/02/2021 10:52 pm
  Entre ramons, gonçalos, desmemoriats, batxilerets que es creuen doctors i Tacito, fent bullir l'olla espanyola pe ací, semblen ben entretinguts aquesta colla d'annexionistes. Aquest article els ha tocat l'ull de poll ultra i d'extrema dreta espanyolista, ha, ha, ha. Com més bramen i s'esbraven, vol dir que anem millor. Al capdavall son un efecte col·lateral temporal de l'auge de l'independentisme i doncs del camí que fem entre tots cap a la independència. Salut, bons aliments i bon camí vers la república catalana.
   Ramon 26/02/2021 1:11 am
   Encara espero, ruc.
  Gonzalo 25/02/2021 10:41 pm
  Convertiremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
   Ramon 26/02/2021 11:12 am
   Collins, ho escrius com si tingués gaire mèrit! Però que no veus quina fauna campem per aquí?
  Gavanenc 25/02/2021 10:38 pm
  Ramon el fatxa, quin comentarista més pesat, fatigant, monòton i sonat. No es pot ésser més miserable, un blanquejador de partits d'ultradreta espanyols, a algú li ve de nou que sempre insulti i menyspreï partits com ERC, aquest espanyolista i farsant de pa sucat amb oli ?
   Ramon 26/02/2021 11:13 am
   Heu llegit, que escriu aquest?
   Ramon 26/02/2021 12:57 am
   Perdona, ruc, però jo no he menyspreat mai ERC. Bàsicament, perquè menysprear ERC és impossible.
  Doctor Strangelove 25/02/2021 10:15 pm
  No hi ha cosa més feixista que la CUP, o és que no sabeu que el tal Mussolini venia del partit Socialista -no confondre amb l'actual social-democràcia per molt que els imbècils de la PSOE vagin a Astúries amb el puny dret aixecat, car van tenir un Suresnes- i això de nazis, que tant els hi agrada usar als indepres contra aquells que pensem, ve de nacional socialistes (torno a dir: no social-demòcrates). Dit això, si al parlament hi hagués gent culta, amb un mínim rigor cartesià i amb alguna coseta més que el batxillerat, sabrien el que dic, i el cordó sanitari del que parlen seria un altre. En fi, som un país d'incultes i així ens va, amb vell, tietes i ninis! Doc.
  10
  176
  Respon
   Ramon 26/02/2021 12:46 am
   No, doctor, no. La CUP no és feixista. La CUP és comunista. Com Podemos.
    La mare superiora 26/02/2021 11:21 am
    quina diferència hi ha? com Stalin? un comunista de puta mare, amb millions de morts a les seves esquenes.
  Luisnomeacuerdo 25/02/2021 9:58 pm
  Míralos como se enfurruñan los fascistas independentistas golpistas, por desgracia para ellos esto solo es el comienzo del fin de la era lazinazi. Bienvenidos a la realidad como una comunidad Autónoma más del reino de España. Hora de rebuznar grocñordos.
  11
  141
  Respon
   Ramon 26/02/2021 11:14 am
   No hauria set millor, compatriota, haver mantingut aquestes posicions -que us les compro totalment, amb estupidesa total?
  Ramon 25/02/2021 9:06 pm
  Si el problema que tenen amb Vox és que el troben "feixista", senyal que llur objectiu no és la llibertat de Catalunya.
   Maria 25/02/2021 10:42 pm
   Apa ! Ramon, tu si que la saps llarga, farsant !
    Ramon 26/02/2021 12:58 am
    Brames contra el que ni tan sols entens, ase.
  Ramon 25/02/2021 8:42 pm
  Ja vaig dir que Vox era una oportunitat... i que la desaprofitaríem.
  Ramon 25/02/2021 8:41 pm
  Sumar amb les esquerres espanyoles contra Vox és igual d'imbècil com ho seria sumar amb les dretes espanyoles contra Podemos.
   Doctor Strangelove 26/02/2021 7:00 am
   Ramon, ho sé que són comunistes i no pas feixistes. Només he fet el mateix raonament erroni que fan els progres i indepes, per a què vegin el seu error. Doc

Nou comentari