El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach vol parar els peus a Vox amb la resta de partits
  • CA

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha emplaçat la resta de grups a una reunió el més aviat possible per a acordar una estratègia conjunta davant la presència de Vox al Parlament. En una carta que els ha enviat aquest dijous a la tarda, Albiach apunta que és “imprescindible abordar de forma unitària l’estratègia a seguir al Parlament davant l’extrema dreta, sense que es converteixi en un element de confrontació política”. “És un deure de les forces polítiques democràtiques realitzar totes les actuacions necessàries per evitar que l’extrema dreta instrumentalitzi el Parlament com espai per amplificar i normalitzar el seu missatge d’odi”, els escriu Albiach.

La presidenta d’En Comú Podem valora positivament les propostes que s’han plantejat des de diferents grups en les negociacions posteriors al 14-F per fer front a Vox. Albiach recorda que per primer cop al Parlament hi haurà un grup parlamentari d’extrema dreta que té posicionaments “antidemocràtics, basats en valors autoritaris, masclistes, homòfobs, racistes i contraris als drets humans”.

El PSC va proposar dimecres que els partits es coordinin per “barrar el pas” a Vox i evitar que tingui representació en òrgans del Parlament, com la Mesa o les meses de les comissions. La iniciativa dels de Salvador Illa repassa ens per ens on hi ha la possibilitat que els grups puguin excloure els diputats d’ultradreta i on no. També suggereixen que els grups que subscriguin l’estratègia no signin cap iniciativa conjunta amb Vox i que els diputats evitin interpel·lar als d’ultradreta per no ampliar-los el temps d’intervenció, gràcies a un torn d’al·lusions.

Els socialistes van fer pública la seva proposta precisament en el marc d’una reunió amb els comuns, i pensen sotmetre-la a debat amb la resta de grups.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a febrer 25, 2021 | 22:26
    Amb els comuns no podem febrer 25, 2021 | 22:26
    A veure kejika albiach, tot això està molt bé, et vols posar una medalla, no ... Però expliquem l'acceptació dels vots "gratuïts" del manuel vals, diguem de l'extrema dreta. És a dir un exemple més del poti poti comunero
  2. Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a febrer 26, 2021 | 08:37
    Comun's,crostadrégimen78 febrer 26, 2021 | 08:37
    Li recordo a la Albiach que la seua jefa Colau està a l'ajuntament de Barcelona amb els vots de Vox i que el seu jefe Illa va anar a totes les manifestacions de Vox amb Iceta el qui l'Albiach volia de president del señat i ara exerceix de lo ministro. Y hace muy poco al Congreso de los diputados Podemos & PPsoE han aceptado los votos de Vox para aprobar los fondos europeos.... Farsantes.
  3. Icona del comentari de: Hemeroteca a febrer 26, 2021 | 08:44
    Hemeroteca febrer 26, 2021 | 08:44
    Por cierto Albiach tu ídolo Illa toda la campaña electoral decía que tenía derecho de reclamar los votos de Vox para su patética investidura sin embargo vosotros desde Podemos continuábais dándole su apoyo. Albiach el progre por un día.
  4. Icona del comentari de: Astriçd. a febrer 26, 2021 | 12:58
    Astriçd. febrer 26, 2021 | 12:58
    Qué Albiach, avui toca fer de "izquierdas progresistas"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa