El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP convoca la coordinadora oberta parlamentària per acordar el vot als pressupostos
  • CA

La CUP ha convocat per aquest dissabte la coordinadora oberta parlamentària (COP) per explicar l’estat de negociacions dels pressupostos i acordar la votació, segons han confirmat fonts anticapitalistes. Els anticapitalistes han mantingut diversos contactes i reunions en els darrers dies amb el Govern i els partits independentistes, després de presentar formalment l’esmena a la totalitat als pressupostos, com van decidir les bases. Ara, l’òrgan de governança de la COP valorarà si la proposta de l’executiu és prou sòlida per tornar a traslladar-ho a la militància. El debat a la totalitat dels pressupostos comença dilluns a les dues de la tarda.

L’última reunió coneguda de la CUP en el marc de les negociacions va ser dijous a la tarda, al Parlament, només amb membres de Junts per Catalunya. L’equip negociador de la CUP, conformat pels diputats Eulàlia Reguant, Dolors Sabater, Montserrat Vinyets i Carles Riera, es va reunir amb amb membres de Junts als despatxos d’aquest grup parlamentari. En aquesta trobada hi havia Albert Batet, Elsa Artadi, Josep Rius i també Jordi Sànchez i Jordi Turull.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que ha proposat a la CUP arribar fins als 1.000 milions d’euros en habitatge en els pressupostos per al 2022. El cap del Govern ha fet una atenció als mitjans de comunicació des de la seu de l’UNESCO de París. Acompanyat de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, el president s’ha mostrat convençut que el seu executiu podrà arribar a un acord amb els anticapitalistes. “Queden hores i les aprofitarem“, ha opinat Aragonès.

Així mateix, el president ha dit que augmentar el pressupost en habitatge representa un “gran salt endavant” en aquests comptes, i és per aquest motiu que ha instat la CUP a “aprofitar l’oportunitat“. Aragonès ha explicat que la intenció del Govern és, ara mateix, tancar un acord amb els anticapitalistes sense descartar un acord amb els comuns, una formació amb qui mantenen la negociació. Ara bé, aquest mateix divendres el portaveu de la formació al Parlament, David Cid, ha anunciat que presentaran una esmena a la totalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa