La CUP presentarà una esmena als pressupostos però seguirà negociant

La CUP deixa oberta la seva decisió sobre els pressupostos de la Generalitat després de la votació de les assemblees territorials. Com preveia una de les opcions de la votació en una pregunta arbre, es presentarà una esmena a la totalitat però se seguirà negociant, ja que s’ha descartat l’opció més contundent, que seria donar per acabades del tot les converses. Ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari, Eulàlia Reguant, després de tres dies d’assemblees –de divendres a diumenge– i un dia de votacions, que es van produir ahir durant tot el dia.

A la primera pregunta, sobre si cal presentar una esmena a la totalitat, el 63% de la militància ha apostat per presentar-la- Però en la segona pregunta un 68% de la militància ha decidit continuar negociant. Hi han votat 462 persones. Reguant ha assegurat que en el moment de la roda de premsa no tenia les dades sobre el cens, format per tots els militants i simpatitzants de la CUP i les altres deu organitzacions que integraven la candidatura electoral –CUP-Nou Cicle per Guanyar– que haguessin participat en els debats dels dies previs: qui no hagués debatut no podia votar. Tot i no poder donar una xifra, ha admès que haurien volgut una participació més alta en les assemblees i la votació, i ha atribuït la falta de motivació a la “desafecció” que provoca l’actual Govern.

“La decisió és presentar una esmena a la totalitat en aquests moments i mantenir a negociació amb el Govern”, ha dit Reguant. “L’esmena a la totalitat és una triple esmena. Primer, a la relació del Govern amb l’Estat, a la normalització de la relació amb el PSOE, amb l’estancament de l’acceptació de la repressió. No es generen les condicions per autodeterminar-nos”, ha afegit. “La pressa per l’acord de l’aeroport o els Jocs d’Hivern contrasta amb la paràlisi en altres qüestions, la sociovergència”, és la segona pota de l’esmena. I la tercera és una “esmena a uns pressupostos continuistes”.

Tanmateix, la CUP treballarà “per arribar a un acord i generar les condicions que ens permetin avançar cap a la autodeterminació i el gir a l’esquerra, ha assegurat Reguant. La portaveu ha remarcat diverses vegades que els òrgans de les organitzacions de la CUP-Nou Cicle per Guanyar es reuniran a partir d’aquesta tarda per analitzar els debats d’aquests dies i els resultats de les votacions i concretar quins seran els pròxims passos.

Tanmateix, és clar que a partir d’ara el calendari de la negociació del 52% passa per una data clau, que serà dilluns que ve. Fins a dos quarts d’onze del matí del 22 de novembre no s’acaba el termini per presentar l’esmena a la totalitat al Parlament. Prou marge com per continuar una negociació més enllà del resultat de les assemblees. L’esmena a la totalitat, també es pot retirar abans del debat, previst per a les dues de la tarda del 22 de novembre.

Comentaris

  Dr Sallop Novembre 16, 2021 | 12:28
  El perro del hortelano .
  Andrés Novembre 16, 2021 | 12:46
  5 canutos y 10 horas de Asamblea después, esta gente, a los q le suda todo, dicen q así no se va a ninguna parte
  Baix Empordanes Novembre 16, 2021 | 13:22
  Home que es podia esperar d'aquesta cuadrilla de nens de casa be o son funcionaris de la Generalitat que ni menjan ni deijan menjar. Quans d'ells han pasat mes de set dies retinguts. Deporables.
  Guaita-que-fan-ara Novembre 16, 2021 | 13:50
  Quina diarrea de verborrea ! Apa nens a dormir a les nou, que ja serà fosc . . .
  +698/ Novembre 16, 2021 | 14:34
  A aquests imbècils que els ignorin ja ! I prorroguin els pressupostos explicant qui són els culPPables i les seves consequències.! D'aquests mai se'n pot esperar res de bó !
  JordiP Novembre 16, 2021 | 14:50
  Aquests friquis de Sant Gervasi sempre han de tocar els bemolls.Sóc del parer que, si no fos per les "afortunades" decissions que aquests nens venen prenent (des de fa cinc anys) demostren sobradament que aquesta alegre jovenalla no viu en aquest món ni volen sincerament guanyar la independència del nostre país. Què es pot esperar d'un papprtit, o banda, que engloba a les seves files gent com el conductor d'autobus aquell. El nom del qual, obviament, no recordo. La fama del friqui torracollons pretesament nacionalista és així de volàtil. Els CUP que avui surten per ràdio i tele pensant-se que aquesta descarada pressió a ERC+JxC aconseguirà que els pressupostos de la Generalitat passin a serels pressupostos de la CUP passaran al país de l'oblit tan ràpidament com ha passat aquell tontet provocador i gallet. Ara correm el risc d'haver de prorrogar els Pressuposts de 2019. Això sí, ells es quedaran tan panxos: la culpa és de Govern, que no ha volgut introduir les modificacions que demanem, oi? Per exemple, una birra gratis cada migdia, caixons plens de pedres a totes les places per a ús dels manifestants, dissolució de la BRIMO el primer any, de les ARRO el segon i de tots els Mossos el tercer any, permetre l'okupació de kases al centre de la ciutat, i ves a saber què més.
  en fi Novembre 16, 2021 | 14:53
  des de la cuuuuup, donem pel cup, millor dit donem pel cul, pel cul i pel cul com sempre, les responsabilitats, el hi van grans, molt grans,
  en fi, res de nou dels vividors Novembre 16, 2021 | 14:53
  des de la cuuuuup, donem pel cup, millor dit donem pel cul, pel cul i pel cul com sempre, les responsabilitats, el hi van grans, molt grans,
  No és just Novembre 16, 2021 | 15:40
  462 persones tenen el poder a Catalunya! Em sap greu gent de la CUP, no crec que sigui just.
  Estaquirots i rates Juntes Novembre 16, 2021 | 16:06
  Junts, comunisme de gos i gossa, Giró portar.els.hi el pinso, mestre dement de caixabank.155. Puidemont, calces amunt, okupa
  Heu fet moltes maleses, cupieres Novembre 16, 2021 | 17:43
  La pèrdua de més de cinc mil milions que pot provocar la vostre actitud rebel, de rabieta farà molt mal a CatLunya, als catalans. Els diners es quedaran a Madrid, us utilitzen de nou per destrossar Cataluny? Heu enviat presidents elegits legalment a la paperera, heu exigi un referèndun abans d' hora que ens ha portat a una derrota històrica (ERC I JUNTS volie primer una Constitucia per després refrendar-la)Regiant aneu de malifeta en malifeta. Orgullosos del vpstre egocentrisme
  Valeri Novembre 16, 2021 | 18:12
  Quina pena. De veritat que pensava que aquests de la Cup eren una mica intel·ligents; però no ho demostren. Ja entenc perquè els diuen "cupaires". En realitat volen dir "copaires", ja que sempre porten unes copes de més; o almenys aixi no demostren. I d'estimació al país, cap ni una.
  Una foto Novembre 16, 2021 | 23:13
  Una foto vale por mil palabras. Juas, juas
  Jaux Novembre 17, 2021 | 08:39
  Com es nota que els de la cup van ben alimentats i lluiten per causes q desconeixen en pell. Segresten un pais estat, obstaculitzen un projecte d'estat i profesen la religió del progre.

Nou comentari