Cuevillas diu que va ser “imprudent” i que actuarà “com decideixi JxCat”

El secretari segon de la Mesa explica en una carta que ell defensa la "confrontació intel·ligent"

El diputat de JxCat i secretari segon de la Mesa del Parlament, Jaume Alonso Cuevillas, ha assegurat aquest dilluns en una carta que va ser “imprudent” a l’utilitzar la paraula “bestiesa” per referir-se a declaracions simbòliques al Parlament durant una entrevista amb Vilaweb. Cuevillas ha defensat que ell és partidari de fer una “confrontació intel·ligent” però ha remarcat que aquesta és la seva “opinió personal” i que sempre actuarà “com decideixi JxCat i amb lleialtat” a la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Cuevillas ha dit a la carta que els seus càrrecs estan a disposició del partit i de Borràs. Les paraules de Cuevillas a ‘Vilaweb’ van despertar crítiques de l’ex vicepresident del Parlament, Josep Costa.

Costa va dir que creia que si el secretari segon de la Mesa no vol assumir el risc de ser inhabilitat “no hauria d’estar a la Mesa”. Costa va afirmar que defensar la sobirania del Parlament “no és cap bestiesa”, afegint que ser empresonat o inhabilitat per fer-ho “és una cosa digníssima“.

No he renunciat, ni ho faré mai, a defensar els drets fonamentals de la ciutadania ni els principis democràtics dels que tota societat hauria de poder gaudir. Però com a advocat amb mentalitat estratègica, sóc partidari d’afrontar estratègicament cada batalla”, ha matisat Jaume Alonso-Cuevillas a la seva carta, publicada al seu perfil de Twitter.

El secretari segon de la Mesa ha afegit que en ocasions “pot ser més convenient desobeir, i assumir-ne les conseqüències, o evitar el xoc suïcida i intentar treure profit de l’actitud antidemocràtica i demofòbica dels òrgans de l’Estat”. “Davant de cada embat, actuar de la forma que més afavoreixi el nostre objectiu final“, ha afegit.

Comentaris

  Imprudente por exceso de prudencia 05/04/2021 1:24 pm
  El independentismo produce más paradojas de las que puede consumir.
  Tot el suport Jaume 05/04/2021 11:59 am
  En política no és possible dir les coses políticament correctes, i menys a españa
  Dictadura 05/04/2021 10:30 am
  A jxCAT de la coherència i la professionalitat se'n diu imprudència. Desobeir al messies surt car. Només uns quants fanàtics avalarien el posicionament de Waterloo, però ells creuen que representen a la població catalana.
  55
  36
  Respon
  Català 05/04/2021 9:43 am
  L'ha espifiada i ho reconeix. Ja és molt.....
  19
  13
  Respon
   Pajaritu 05/04/2021 1:49 pm
   Ven peligrar el sueldo y venden incluso a su madre. Políticos indepes, Juntsxlapasta. Éstos son mis principios, si no le gustan, tengo otros. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  FERRAN 05/04/2021 9:39 am
  No sé, no se ?

Nou comentari