Costa denuncia la conspiració de l’Estat contra la minoria nacional catalana

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, ha tret punta al llapis i als seus coneixements jurídics per registrar un duríssim, dens i estudiat recurs de reforma contra el seu processament per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Costa carrega els neulers contra la seva detenció per “il·legal” i “inútil” i desgrana tota una conspiració dels poders de l’Estat per reprimir la “minoria nacional catalana”. Un pla que, segons l’exvicepresident, aplica amb “entusiasme” la magistrada instructora, Mercedes Alegret, a qui acusa de “prevaricar”. El cas va néixer arran d’una denúncia de la fiscalia, i l’acusació de Vox, per haver admès a tràmit dues iniciatives parlamentàries sobre la Corona espanyola i el dret a l’autodeterminació.

Costa enceta el recurs, de 65 pàgines i al que ha tingut accés El Món, desgranant els termes i les condicions de la seva detenció el passat 27 d’octubre. Un acte que titlla de “inutilitat” i “d’il·legal”. Tot en base tres arguments principalment, que el delicte pel qual se l’acusa no té pena de presó; que l’investigat no ha d’estar a disposició del tribunal per al “compliment coactiu de la pena (inhabilitació), que, eventualment, es podria executar sense la seva presència”; i en darrer terme, que la seva presència és “irrellevant” per aclarir els fets imputats perquè ja havia avançat que s’acollia al dret a no declarar.

Uns fets que, per Costa, porten a la conclusió que s’ha vulnerat el dret a la llibertat personal, a la llibertat de moviments i a no declarar. “I això”, prosegueix, “amb les evidents repercussions que una detenció suposa, a més, sobre la seva vida privada, encara que sigui de poques hores”. D’aquí que assenyali amb duresa contra la magistrada: “és clar el desconeixement absolut que la magistrada instructora ve observant de la naturalesa normativa i vinculant dels drets fonamentals”. Una idea que li referma l’expressió de la magistrada en la seva ordre de detenció que “de forma innecessàriament ofensiva que el recurrent la va obligar a detenir-lo”. 

En el mateix recurs, el jurista independentista, descriu la maniobra de l’Estat per anorrear les aspiracions polítiques de la “minoria nacional catalana” a través d’una conspiració jurídico institucional. “El pervers mecanisme de judicialitzar la política i, en aquest cas concret, de criminalitzar el debat parlamentari, no és més que una altra forma d’exercir un desproporcionat i il·legítim poder en contra de la voluntat sobirana dels votants que pertanyen a una minoria nacional el clara infracció de el que preveu l’article 2 de el Tractat de la Unió Europea“, assegura en el seu escrit.

“Aquesta causa s’ha posat en marxa com a culminació d’un mètode antidemocràtic consistent en instrumentalitzar el Tribunal Constitucional per aplicar la censura prèvia al debat parlamentari“, indica. “La magistrada instructora, de forma prevaricadora (dit estrictament en termes de defensa), es presta a aquesta estratègia amb entusiasme”, retreu Costa. “L’acció iniciada per l’executiu central, recolzada i denunciada pel Tribunal Constitucional i, ara, executada en aquest procediment no és més que una altra forma de reprimir el legítim exercici dels seus drets polítics per part dels que han estat democràticament elegits per a representar, al Parlament de Catalunya, a una minoria nacional com és la catalana dins de l’actual configuració del Regne d’Espanya“, conclou Costa. 

L’exvicepresident també entra en el concepte d’inviolabilitat parlamentària. Així considera que en el cas on està processat “qui està ignorant, eludint o desobeint les resolucions del Tribunal Constitucional, i més concretament aquelles que delimiten perfectament la prerrogativa de la inviolabilitat, són el Ministeri Fiscal i la magistrada instructora”. “Pretendre construir sobre aquestes bases una acusació penal de desobediència al Tribunal Constitucional contra la Mesa del Parlament de Catalunya és una burla al principi de separació de poders, a la democràcia i a l’estat de dret“, alerta.

Així, Costa al·lega també la manca d’imparcialitat del jutge, de la vulneració del dret determinat per llei així com de la tutel·la judicial efectiva per tal d’aturar el procediment. “La continuació del procediment és palesament arbitrària, il·legal i nul·la, per manca de jurisdicció dels tribunals de l’ordre penal sobre els fets”, tanca Costa en el seu recurs.  

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Novembre 17, 2021 | 19:45
  Mortadelo ya sabes donde va a ir las paridas de este fascista independentista, primo tonto de Santiago segura... Directamente a la papelera.
   Joan de Canyamars Novembre 18, 2021 | 18:17
   Resposta a luisnomeacuerdo. A que no. Fascista és aquell que des del poder, vol imposar la seva ideologia, sense respectar l'expressió democràtica del poble ni les pròpies lleis, que és precisament el que denuncia el Sr. Josep Costa.
  Gonzalo Novembre 17, 2021 | 20:03
  Y derogar por sus santos cojones en Cataluña el estatuto autonómico y la Constitución española, como le llama usted, "señor" costa?
   ieee Novembre 17, 2021 | 20:25
   Esto és lo que hizo ilegalmente Rajoy al aplicar el 155. No sé derogó el estatut ni la constitución, y hacer un referendum no era ilegal en tu constitución española. Si el referendum era ilegal y no servia para nada, porque España actuó de esa manera perdiendo Cataluña para siempre? Los condenados del GAL tuvieron y cumplieron penas de carcel inferiores a un cantante de rap. Está és tu España Gonzalo, pero la gente como tu són minoria en Cataluña, que le vamos a hacer.
    Gonzalo Novembre 17, 2021 | 20:44
    Y tanto que se saltaron la Constitución española. Artículo 92: Las decisiones políticas de especial trascendencia podrán ser sometidas a referéndum consultivo de todos los ciudadanos. El referéndum será convocado por el Rey, mediante propuesta del Presidente del Gobierno, previamente autorizada por el Congreso de los Diputados. Y te recuerdo que si no hubiesen hecho esa dui, no se hubiese activado el artículo 155.
    Gonzalo Novembre 17, 2021 | 20:47
    Ah...y cuando dices que España perdió Cataluña? Porque creo que aún sigues pagando a la hacienda española. Y por muchos años más. Y no me digas que abonas tus tributos a la hacienda catalana. Sabes dónde va a parar ese dinero a final de año, verdad?
   Anònim Novembre 18, 2021 | 12:07
   INTEL· LIGÈNCIA, SE'N DIU D'AIXÒ!
    Gonzalo Novembre 18, 2021 | 17:18
    Si esa es vuestra inteligencia, tranquilos estamos entonces.
   Joan de Canyamars Novembre 18, 2021 | 18:22
   Gonzalo, el que va derogar la constitució i l'estatut d'autonomia, et recordo que va se el govern del estat inventant-se una interpretació del article 155 de la constitució. Els que feu defensa ,com tu, del que dius en l'escrit, teniu el mal costum de acusar als contraris del que feu vosaltres.
    Gonzalo Novembre 18, 2021 | 20:15
    Sin dui, no hubiese habido 155. Vosotros tuvisteis la culpa de todo. Leete de nuevo el artículo 92 de la Constitución española.
  MHP Novembre 17, 2021 | 20:33
  Arrica el feixista colpista del Costa a donar lliçons de democràcia. Un altre cosa no se si tindrà, però vergonya, gens ni mica.
   Salut Novembre 17, 2021 | 23:32
   El que no té vergonya és vostè, demostra que és un ignorant i un feixista que nega drets fonamentals bàsics, com és el dret a la llibertat i a l'autodeterminació dels pobles dels Països Catalans.
   Enric Novembre 18, 2021 | 00:12
   Pobret. A Eivissa li pegaven al col·legi. D’aquest període ha tret aquest caràcter adust i esquerp. No li tingueu en compte. En el fons es un desgraciat
    Ricard Novembre 18, 2021 | 10:48
    Enric, la desqualificació personal no serveix per argumentar res i alhora desqualifica al desqualificador.
   Ricard Novembre 18, 2021 | 10:49
   "Feixista" i "colpista", quan, com? Recriminar és fàcil. Expliqui el que diu.
  Ocurrències Huevon Costa, Societat Il·limitada Novembre 17, 2021 | 21:03
  L'argument esgrimit "la profe em té mania" (per portar ulleres, per ser català -cosa que ell no és-, per ser un tarugo, per qualsevol altra ocurrència) no va enlloc. Molt malament Huevon Costa, tant estudiar per a aquesta bírria d'argumentació.
   Ricard Novembre 18, 2021 | 10:55
   Miri, si dedica 65 pàgines a explicar per què el profe li té mania com a mínim el lletrat Costa és un prodigi de l'argumentació buida. Ara bé, si resulta que en democràcia un poder agredeix un altre poder és normal que el poder agredit es rebel·li. Si resulta que et tanquen a un calabós per què declaris davant d'un jutge en un procés que en cap cas implica pena de presó ja és prou "peculiar". I si finalment totes les barrabassades d'un jutge són en base de prejudicis xenòfobs la cosa ja es posa calenta. Que a algú li tinguin mania és una cosa. Ara bé si a més de tenir·te mania es fa per xenofòbia i a més com a representant d'un poder democràtic la cosa no queda en un tema escolar.
    Nosce te ipsum Novembre 18, 2021 | 12:03
    Si un jutge et cita com a investigat i no vas t'envia la policia judicial a buscar-t'en. Costa es podia haver estalviat el calabós d'haver acudit al jutjat quan li tocava. Que no hi vas?, doncs calabós, siguis qui siguis i siguis on siguis. Costa es va fer el rebel sense causa i segueix en aquestes. Tot el que li passi s'ho mereix per gilipolles, no perquè ningú no li tingui mania ni, gairebé gairebé, pel que va fer.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 17, 2021 | 21:22
  Gran el senyor Costa ! El que no entenc és el perquè no es va presentar com a candidat al Consell per la República. El Consell necessita persones com ell
   Pau Novembre 18, 2021 | 15:46
   No jodas,si se quedó dos veces al frente del parlament por la ausencia de Torrent y fue el hazmerreír de todos y la vergüenza de sus compañeros.
  Clar Novembre 17, 2021 | 22:47
  Magnific senyor Costa. Espanya segueix mantenint un ethos feixista molt estès que opera com la Inquisició. Castella no canvia i els catalans no cedirem per molta acomodació que defensin els ampliadors de la base.
  Lerele Novembre 18, 2021 | 07:08
  Només cal veure la cara que té per entendre el tipus de persona que és. Quan era petit li prenien l'entrepà cada dia i això li ha provocat un trauma. Per cert, no és ni català.
   Ricard Novembre 18, 2021 | 10:57
   Home, si el lletrat Costa no és català no hi ha catalans! I si no hi ha catalans no hi ha castellans ni cap altre grup nacional més. I, hi hagi castellans o no, "espanyols" mai n'hi ha hagut... gràcies al supremacisme dels castellans.
    Nosce te ipsum Novembre 18, 2021 | 12:07
    Costa no és català i és clar que hi ha espanyols, alguns dels quals són catalans, altres castellans, altres gallecs, altres canaris, altres aragonesos, etc. No es poden negar les evidències.
   Ricard Novembre 18, 2021 | 10:58
   A més la desqualificació personal desqualifica el desqualificador.
  Jan Novembre 18, 2021 | 10:30
  Cuanto ofendido en los comentarios ya dice el refrán que "las verdades ofenden". El Sr. Costa defiende sus derechos y cosa que deberían hacer los "supuestos jueces". El estado de derecho de españa está en vías de extinción y da paso a una nueva dictadura judicial, ya que no hay política democrática.
  Ricard Novembre 18, 2021 | 10:46
  Amén.

Nou comentari