El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell per la República convoca el ple d’investidura el 5 de març
  • CA

El Consell per la República ja ha convocat el ple que hauria de servir per investir el president a l’exili, Carles Puigdemont, per al pròxim dissabte 5 de març. De manera presencial, el ple de l’assemblea de representants es reunirà a la Catalunya Nord per tractar un punt principal de l’ordre del dia: el debat d’investidura que conduirà a l’elecció del nou president del Consell. Les candidatures a la presidència estan obertes fins el pròxim 22 de febrer, i l’actual president i favorit per a la reelecció, Carles Puigdemont, encara no ha presentat la seva.

Segons el Consell per la República, tots els que formen part del registre ciutadà poden optar al càrrec de president si presenten abans del 22 de febrer un programa d’acció política. Fa només una setmana que el ple de l’assemblea de representants del Consell va aprovar el reglament que blindava Puigdemont com a presidenciable, pel que els terminis per presentar candidatures són molt curts. Un cop s’hagi esgotat el temps i totes les candidatures estiguin presentades començarà el període de recollida d’avals, que anirà del 24 de febrer a l’1 de març.

Només els membres de l’assemblea de representants podran signar els avals, pel que no valdrà qualsevol dels membres del registre ciutadà. Cadascun dels membres de l’assemblea podran donar el seu aval només a un dels candidats, pel que no es podrà donar la confiança a diverses persones. El candidat que opti a la presidència del Consell haurà d’obtenir com a mínim un 20% dels avals per poder ser escollit president, el que suposa tenir com a mínim 25 avals, ja que hi ha 121 membres a l’assemblea de representants.

Al debat d’investidura, els candidats -com a molt quatre- que tinguin els avals necessaris per optar a la presidència hauran de presentar presencialment el seu programa d’acció política. Després, es faran les votacions que escolliran el nou president del Govern del Consell per la República.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Batxiller Puigdemont a febrer 18, 2022 | 18:59
    Batxiller Puigdemont febrer 18, 2022 | 18:59
    Ave jo! Sóc el líder únic, el personatge més trascendent de Catalunya en els últims 300 anys, un ésser superior, com diria en tito Floren! Sóc l'escollit el Neo català, jo i només jo us alliberaré de matrix-Ñ.
  2. Icona del comentari de: Elecció exemplar a febrer 18, 2022 | 19:04
    Elecció exemplar febrer 18, 2022 | 19:04
    Puigdemont serà investit monarca absolut de la república del cacauet. Ja es dona per fet que la divinitat de Waterloo serà l'elegit. Llarga i bona vida al rei del mambo.
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 18, 2022 | 20:01
    Luisnomeacuerdo febrer 18, 2022 | 20:01
    Me encanta ver a estas reuniones de borreguetes lazinazis creyéndose en la repugblica virtual de tractoria. Y el pastelero loco desmelenado. Más tiernos que winii de pooh.
  4. Icona del comentari de: Ja ho entenc a febrer 18, 2022 | 20:32
    Ja ho entenc febrer 18, 2022 | 20:32
    El primer messies va resultar un lladragot, el seguir Miss Catalunya que va fer figa amb un referèndum de 3 respostes, el tercer era un batxiller que va fer el ridícul suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, seguit per un pallasso obedient dels jutges...
  5. Icona del comentari de: Independentista a febrer 19, 2022 | 10:40
    Independentista febrer 19, 2022 | 10:40
    Doncs endevant i que surzti el millor posssible. Tot abans d'estar-nos deturats i que ens les vagin fotent.
    • Icona del comentari de: Abans d'estarnos aturats??? a febrer 19, 2022 | 12:33
      Abans d'estarnos aturats??? febrer 19, 2022 | 12:33
      Portem més de 10 anys aturats, prUcessant cap enlloc: Miss Catalunya, Fuigpelmón i Torra no van fer res, i ara els socis de Govern fan d'oposició, des del primer dia boicotejan la taula de diàleg i no ofereixen cap alternativa millor, Pedro Sánchez està encantat de que els corruptgents li fagin la feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa