Set partits reclamen una comissió d’investigació sobre el 17-A al Congrés

Sis partits que estan representats al Congrés dels Diputats (Junts, ERC, CUP, Bildu, PdeCat i BNG) i Més Mallorca han registrat una petició per a la creació d’una comissió d’investigació dels atemptats del 17-A després de les declaracions de l’ex comissari José Manuel Villarejo en seu judicial. Villarejo ha atribuït els atemptats a un “error de càlcul” del CNI que tenia la voluntat de “fer un petit ensurt” a Catalunya.

Els partits opinen que aquestes declaracions són una acusació “greu” de col·laboració del CNI amb cèl·lules terroristes jihadistes “i la utilització del terrorisme d’Estat contra població civil per part dels serveis d’intel·ligència i els cossos de forces i seguretat de l’Estat”. D’acord amb el text que s’ha registrat a la mesa del Congrés, la comissió busca conèixer “al detall” la relació de l’imam “responsable dels atemptats” de Cambrils i Barcelona “amb el CNI”, la “retribució, si és que n’hi va haver”, la “durada” i “l’objecte final d’aquesta relació”.

Al mateix temps planteja “aclarir la correlació d’errors en la cadena de comunicació i coordinació entre les forces policials” en relació a la figura de l’imam de Ripoll. Així mat4eix “analitzar” les accions del Ministeri de l’Interior i les mesures de control que s’aplicaven a l’imam Es Satty “sabent que formava part o tenia relació amb moviments del jihadisme”.

La comissió hauria de servir per aclarir “la implicació, participació o omissió del CNI amb els atemptats” i a la vegada “proposar les mesures oportunes de prevenció i control dels confidents de la policia”, així com “establir quines van ser les responsabilitats polítiques i de qualsevol altre índole” amb els atacs terroristes.

En paral·lel, Junts ha presentat tres peticions de compareixença al Congrés dels Diputats i dues al Senat. Al Congrés reclama que donin explicacions el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. Al Senat demana que compareguin la directora del CNI, Paz Esteban, i el mateix Grande-Marlaska. També ha demanat compareixences ERC, en aquest cas la del president del govern i la del ministre de l’Interior.

Comentaris

  Patrick Gener 12, 2022 | 11:11
  Si és un afer sobre la unitat d'Espanya, atenció de la "unitat" vigent des del 1976, l'estat espanyol farà qualsevol cosa amb l'ajut del deep state, clavegueram, lawfare i mitjans de comunicació col·laboradors habituals, per a dissimular i fer veure que no passa res. És molt ingenu pensar que tot d'una, un estat espanyol que és capaç d'intentar treure punta i mentir de qualsevol cosa relacionada amb el nostre país per a intentar fer mal, ara ho voldrà "aclarir" tot sobre aquest repugnant afer de suposat terrorisme d'estat. Solament s'entén com un pas més cap a una investigació internacional. Mentrestant i paral·lelament hem de continuar treballant per a fer efectiva la independència. És això. És així.
   Y ... Gener 12, 2022 | 12:24
   .... dos huevos duros.
    Jo Gener 12, 2022 | 13:38
    Capullo espanyolista anti democràtic.
  No ens confonguem i que no ens confonguin Gener 13, 2022 | 10:29
  No s'hi val a considerar Villarejo com un fet aïllat, fou un policia i funcionari espia espanyol que va treballar per a l'estat espanyol quan hi governava el PP però també el PSOE. Que l'espanyolisme ara se'l vulgui treure de sobre no ens ha de fer oblidar que fou un funcionari al servei d'Espanya. També és important saber el detallet que aquest "policia" va començar la seva "carrera" l'any 1972 (abans de l'anomenada transició, la qual encara no ha acabat) per la qual cosa és una "relíquia" més reciclada per la democràcia "plena", "homologable", "consolidada", "madura" etc La carrera policial la començà a Donostia (Euskal Herria)... Seguim ?

Nou comentari