El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’eurocomissari de Justícia avalua la petició d’investigar el 17-A
  • CA

L’eurocomissari de Justícia de la Comissió Europea (CE), Didier Reynders, ha rebut la petició per part de partits independentistes d’activar una investigació sobre els atemptats terroristes del 17-A a Barcelona i Cambrils després de les acusacions de l’excomissari José Manuel Villarejo sobre una possible implicació del CNI. Fonts de la CE han confirmat a EL MÓN que Reynders té la demanda sobre la seva taula i que està compromès a estudiar-la com per altra banda fa amb qualsevol altra de les peticions rebudes. Apel·lant al dret a la veritat, europarlamentaris de JxCAT, ERC i Bildu reclamen una actuació per part de la Comissió Europea. També s’han enviat cartes a tots els membres del Parlament Europeu, va explicar dilluns la portaveu de JxCAT, Elsa Artadi.

Aquesta acció en el front internacional coincideix amb l’acord de Govern pres aquest dimarts en la reunió del consell executiu, a petició del Departament de Justícia que lidera Lourdes Ciuró, que insta el govern espanyol a crear una comissió d’investigació sobre els atemptats i la implicació de l’Estat. Els dos socis de Govern també han acordat demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que informi el president Pere Aragonès de les actuacions d’investigació que s’han iniciat o s’iniciïn en les reunions bilaterals entre la Generalitat i l’Estat.

El Govern dona “poc valor” a les declaracions de Villarejo

El Govern també exigeix al govern espanyol léa modificació de la llei de secrets oficials amb l’objectiu de reduir els terminis de durada d’una matèria com a secreta o reservada i reconeixent expressament la facultat del Congrés i el Senat i dels tribunals de tenir accés a la informació que considerin necessari reclamar. El Govern ha volgut avisar que la seva demanada no implica que es cregui les afirmacions de Villarejo. “Les declaracions són reprovables per l’angoixa que creen a les víctimes i a tota la societat catalana; les paraules de Villarejo tenen poc valor i credibilitat per ser qui és i el context en què ho diu, però no és bo que planegi qualsevol dubte sobre el paper que va tenir el CNI en els atemptats”, ha afegit Plaja.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 19, 2022 | 14:57
    Gonzalo gener 19, 2022 | 14:57
    Ejemplo de cómo vende la moto con un titular falso: L’eurocomissari de Justícia avalua la petició d’investigar el 17-A. Cuando lees la noticia, y la desarrolla (para vosotros laZisnaZis, la "desenvolupa"), se transforma en esto: Fonts de la CE han confirmat a EL MÓN que Reynders té la demanda sobre la seva taula i que està compromès a ESTUDIAR-LA com per altra banda fa amb qualsevol altra de les peticions rebudes. Vamos, que pasamos del titular de investigacion a fondo, a un mero estudio del caso, como los que se realizan con todas las peticiones requeridas. Todo es posible en tractorlandia.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 19, 2022 | 19:38
      Gonzalo gener 19, 2022 | 19:38
      Tocayooooooooooooooo.
  2. Icona del comentari de: Quo vadis a gener 19, 2022 | 15:29
    Quo vadis gener 19, 2022 | 15:29
    Es veu que a ERC mana més en Rufián que el President Aragonés.
  3. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a gener 19, 2022 | 16:32
    LLARENA dPENA gener 19, 2022 | 16:32
    Estic segur que els intreressos dels partits escanyols amb la seva pressió a Europa és mantindrán respectats per tots els seus socis amb tal d'evitar.se cap problema, i de cap manera, faràn refer el judici del 17A a les Rambles de Bcn. CAT està sola i el que no fem nosaltres sols no cal creure que la UE moura un dit. I és lógic, si com ès el cas, nosaltres no fem res alhora que no aixequem el cul al sofá ni la veu per no molestar el veí del costat.
  4. Icona del comentari de: fat boy a gener 19, 2022 | 20:07
    fat boy gener 19, 2022 | 20:07
    Sort que els catalans som espanyols, per aixo vox, pp, psoe, c's etc. han sortit en tromba a defensar-nos contra el terrorisme d'estat i el seu generalisimo.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 20, 2022 | 12:45
      Gonzalo gener 20, 2022 | 12:45
      Por fin reconoces que eres español. Ves como no era tan difícil?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa