El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat eleva a Europa les sospites sobre el 17-A
  • CA

La portaveu de JxCAT, Elsa Artadi, ha anunciat aquest dilluns que el partit ha iniciat una ofensiva internacional per esclarir els dubtes sobre els atemptats del 17-A després dels dubtes aixecats per les declaracions la setmana passada de l’excomissari Villarejo. JxCAT ha enviat a tots els membres del Parlament Europeu informació sobre les declaracions, “aportant més informació als països que també van tenir víctimes” en els atemptats terroristes del 2017 a Barcelona i Cambrils. Els junters han reclamat a la Comissió Europea (CE) que “activi una investigació” sobre l’atac terrorista.

Artadi ha assegurat que “la manca de transparència” al voltant dels atemptats impedeix que moltes víctimes puguin “tancar el dol” i ha advertit que JxCAT continuarà reclamant que s’aclareixin els fets des de totes els instàncies. En aquest sentit, JxCAT també ha reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que expliqui què ha fet per aclarir la “veritat” i ha censurat les seves declaracions sobre els revelacions de Villarejo. “Els que no volen saber la veritat són el que alimenten les teories conspiratives”.

Artadi també ha dit que el partit a sol·licitat a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions recents de l’excomissari. Al mateix temps, des de JxCAT —que ja va demanar la creació d’una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats i diverses compareixences— es demana ara també “la desclassificació dels documents que estan per matèria reservada”, fet que “permet l’opacitat” sobre els atemptats.

Des de JxCAT es considera crucial aclarir “el núvol de dubtes” al voltant del 17-A i considerar “un error” considerar que hagi de ser la ciutadania, els partits o les entitats, els que hagin de prendre una decisió sobre la credibilitat de Villarejo. “El que ens hem de plantejar és per què hi ha tantes sospites i elements foscos, per què hi ha partits i governs que no tenen interès en què se sàpiga la veritat, quan el més fàcil és desclassificar la informació i fer la comissió d’investigació perquè a partir d’aquí sapiguem la veritat i no ens toqui a nosaltres decidir”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Hem de marxar a gener 17, 2022 | 20:02
    Hem de marxar gener 17, 2022 | 20:02
    Si t'enganyen fent terrorisme d'estat, i no és la primera vegada, vol dir que aquest país és un autèntic femer ple de merda fins a dalt. Espanya mereix perdre Catalunya.
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 17, 2022 | 23:26
    Luisnomeacuerdo gener 17, 2022 | 23:26
    Ni caso, berrinches de fascistas independentistas.
  3. Icona del comentari de: EU a gener 18, 2022 | 01:27
    EU gener 18, 2022 | 01:27
    Ben fet, parem ja els peus a aquest país fastigós.
  4. Icona del comentari de: ciutadà a gener 18, 2022 | 08:15
    ciutadà gener 18, 2022 | 08:15
    No passarà res de res; els estats sempre es tapen les vergonyes els uns als altres
  5. Icona del comentari de: Elsa la Trepa a gener 18, 2022 | 10:06
    Elsa la Trepa gener 18, 2022 | 10:06
    No va dir que tenia molta feina a l'ajuntament de Barcelona i no podia ser vicepresidenta de govern??? Doncs parla més del Govern que de l'Ajuntament. Aquesta nena no és aigua clara, des que va entrar en política va començar fent parella amb Eduard Pujol, i va desaparéixer de les càmares i deixà de fer declaracions amb el que li agrada enmerdar-ho tot. Vés que no sigui ella la que hagi de deixar la política definitivament ara que es comença a destapar la veritat del cas del pobre Eduard Pujol... Jo no li deixaria ni passejar el meu gos ni mantidria una conversa amb ella, hi ha dones molt perilloses que es fan la mosqueta morta...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa