CGT denuncia Correos per una suposada falta de mesures de seguretat al vot per correu

CGT critica que s'hagin facilitat sobres que han de ser "tancats amb saliva per cada votant".

CGT ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball contra Correos per una suposada falta de mesures de seguretat en el lliurament i admissió del vot per correu en els domicilis per les eleccions catalanes. En un comunicat aquest dilluns, CGT critica que no s’hagin facilitat sobres amb autotancament i que hagin de ser “tancats amb saliva per cada votant”.

A la denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, el sindicat apunta que Correos no ha constituït el Comitè de Seguretat i Salut malgrat tenir un requeriment d’Inspecció de Treball i que els empleats no disposen “de la informació ni protocol en el lliurament en el domicili d’un cas positiu o en quarantena”.

Per això, CGT reclama que s’insti Correos a realitzar “la tramitació i recollida del vot per correu amb contractació específica” i que els nous empleats estiguin formats i tinguin els mitjans de protecció per a garantir la seva salut i la dels electors.

Des de Correos afirmen que s’han anat “adoptant totes les mesures necessàries per a fer front a un procés electoral en circumstàncies excepcionals” i que les mesures adoptades ha estat les adequades.

Més informació

Nou comentari