El Govern, sobre els temors a ser en una mesa electoral: “La por no val, hi ha garanties”

Salut i Participació Ciutadana decidiran dilluns si fan testos ràpids o PCR als membres de les meses electorals

El Director General de Participació Ciutadana i Processos Electorals del Govern, Ismael Peña-López, ha defensat aquest dissabte que “la por no val” per no presentar-se a la mesa electoral perquè “hi ha garanties”. “És l’obligació de la ciutadania, complir, com el policia o la infermera que li toca fer guàrdia”, ha dit en una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio. Peña-López ha confirmat que el Govern decidirà dilluns si fer testos PCR o d’antígens als membres de les meses electorals el 14-F i als que hagin de ser al local electoral. La decisió s’ha de prendre en una reunió amb Salut on també es debatrà sobre els EPI integrals que s’han d’oferir per la franja en què es permet el vot de les persones contagiades.

El Director General de Participació Ciutadana ha dit que la decisió sobre els testos d’antígens o PCR es prendrà en funció del que calgui “mobilitzar” per fer-los, ja que l’executiu calcula que caldria que entre 3.000 i 5.000 persones del món sanitari anessin als col·legis electorals, quan ja tenen “una càrrega prou forta” als CAP.

Peña-López ha dit que les eleccions per al 14-F costaran, si finalment es fan, uns 35 milions d’euros, molt per sobre del que seria habitual, perquè s’han de mobilitzar més persones per als protocols covid-19, més policies i espais. Si els comicis finalment es cancel·len, es perdran uns 25 milions, l’equivalent al pressupost d’una quinzena d’escoles de primària en un any.

El Director General, que ha reiterat que els protocols per anar a votar i ser a les meses són segurs, ha justificat la intenció del Govern d’ajornar els comicis per els possibles “dubtes massius” sobre la viabilitat dels comicis en un context de pandèmia i perquè tot el protocol que cal per garantir-les implica “posar en risc tota la resta” d’esforços en salut o seguretat.

En tot cas, Peña-López ha dit que les mesures previstes evitaran les aglomeracions als col·legis, perquè la gent s’esperarà al carrer, a l’aire lliure, i amb distàncies, i perquè s’han habilitat més espais. En el cas de Barcelona, per exemple, n’hi ha un 40% més. A més, també es potencia el vot per correu per evitar que la gent hagi d’anar presencialment al col·legi electoral.

Comentaris

  Ramon 23/01/2021 3:54 pm
  L'escàndol dins l'escàndol és que les eleccions NO toquen pas ara.
  Si las elecciones son peligrosisimas, pero los miembros de las mesas no corren ningún riesgo, deduzco que las elecciones son peligrosas para el Sr Aragones & Co. 23/01/2021 3:26 pm
  No se puede ser más soplagaitas. Al final harán bueno al CIS y a las fantasiosas encuestas de Tezanos. Señor, llévame pronto.
  Eulalia Ciutadella 23/01/2021 3:01 pm
  El govern imprudent no pot exigir les obligacions normals perquè les circumstàncies no són normals. L'autoritarisme poca solta que li critiquen, ara ja esdevé dictadura que vol obligar a les persones que es posin en risc. Inaudit! Els metges i especialistes en salut aconsellen quedar-se a casa. Així que, que facin de presidents i de vocals la gent del govern i els jutges o qui vulgui... Obligar, el que se'n diu obligar amb amenaces, no cola. Abans Insubmisos que esclaus d'un govern que no ens defensa.
  Eloi Ferrer 23/01/2021 2:59 pm
  Garanties? Quines? No s'ajornava fins el 30 de maig perquè no hi havia garanties pel 14 de febrer???????
  VOTAR ES FEIXISME CONSTITUCIONAL, AUTONOMIA PEL GENOCIDI DE CATALUNYA 23/01/2021 2:06 pm
  ERC ENS VOL MATAR? TAULES DE MILITANTS D'ERC, i tots tranquils. QUE VOTI JUNQUERAS i ens deixin en pau, ASSASSINS. AUTONOMIA ES FRANQUISME, ES CONSTITUCIO , ES JUNQUERAS DE ESPAÑA.UNA. CATALANS NO VOTEU!!! INDEPEND3NCIA O JUNQUERAS D'ESPAÑA, psoe.podemos, tripartit pel genocidi definitiu deCatalunya
  Ramon 23/01/2021 1:36 pm
  Ara bé, això sí, les eleccions del Barça, com que estava fet que guanyaria una candidatura netament independentista, no poden fer-se "per la pandèmia". Que votin uns quants milers de persones era massa risc. Que ho facin milions, no.
  Peña em vols matar, feixista? STOP AL GENOCIDI, FO4A CRIMINALS 23/01/2021 1:20 pm
  GARANTIA CAP, Farsants d'ERC.SS i sino que el conseller que ho diu, pagui 1 milio a cada membre demla mesa per contagi, i de la seva butxaca. NO VOLEM VOTAR, ASSASSINS. VIDA O ELECCIONS, STOP AL NAZISME ELECTORAL. VIDA O VOT. Obl8gar a estar en una mesa es TERRORISME POLITIC,JUDICIAL. Qui no vol votar No te cap obligacio d'anar a una mesaper SUICIDAR.SE
  FRAN BCN 23/01/2021 12:15 pm
  La.manca de sensibilitat per evitar que els menors de 70 quedin.exempts d.anar-hi.demostra la calanya de la.classe política, judicial i la JEC
  el verdugo del Cid 23/01/2021 12:02 pm
  Sou una colla de covards! Aquest, per exemple, és un magnífic moment per publicar la proclamació de la independència i fer les eleccions quan ens doni la gana als catalans, desobeint obertament als tribunals en base a que és el poble qui mana, qui va guanyar el 1-O i qui sodomitzarà als merdespaÑistaÑonls que se'ns posin pel davant -com fa qualsevol país que vulgui de debò la independència. Feu fàstic, però sia com sia votaré. Sí, se me'n fot a qui de vosaltres es voti: sou una merda i al nostre país no hi comptareu per a res, però necessitem comptar-nos per forçar-vos "por las malas" (que és l'únic que entén la escòria. I us ho dic en "castellanu" perquè com a bons botiflers sinó no ho entendríeu) a fer el que cal i "desinfectar" la nostra Pàtria. Al cap i a la fi, com recordareu, de "desinfectar" aquesta xusma ens n'ha donat lliçons dignes d'un doctorat.
  fat boy 23/01/2021 11:23 am
  Les garanties dels governs ja sabem el que valen.

Nou comentari