Calvo: “Hasél té un historial sencer, i se li estan aplicant les normes d’aquest país”

La vicepresidenta condemna els aldarulls i critica el suport de Podem a les manifestacions

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha condemnat aquest dijous els aldarulls a les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél, i ha destacat que “tots els drets tenen límits i es desenvolupen per llei“. Malgrat que ha recordat que el seu executiu impulsa una reforma del Codi Penal perquè les expressions que no posen en risc la seguretat de les persones no estiguin penades amb presó, “Pablo Hasel té un historial sencer, i se li estan aplicant les normes d’aquest país”. “Les democràcies han de protegir un particular ús de llibertat“, però “la llibertat d’expressió no pot emparar la promoció de delictes”.

Calvo ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Ser on ha criticat també el suport a les manifestacions del portaveu de Podem, Pablo Echenique, que aquest dimecres va publicar un tuit on mostrava el seu suport “als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d’expressió als carrers“.

Preguntada per aquest tuit, ha afirmat que “els que tenim un càrrec públic hem de viure la nostra vida amb una certa complexitat” i no només dir “el que pensem” perquè hi ha “una responsabilitat amb els càrrecs”, i “una cosa és defensar que una democràcia sigui exigent amb la llibertat d’expressió” i una altra “atiar” una situació “on hi ha ferits, detinguts”.

Segons Calvo “aquests esdeveniments no tenen res a veure amb la llibertat d’expressió“. “Cap dret es pot defensar ni expressar amb violència, aquesta és una línia vermella absoluta”, ha afirmat la vicepresidenta, que ha recordat que la de Madrid era “una manifestació que no estava comunicada” i on hi va haver “detinguts”, “i això no es correspon a la defensa de drets”, perquè “tots els drets tenen límits i es desenvolupen per llei“. La vicepresidenta ha insistit que el seu executiu durà a terme una reforma del Codi Penal amb la premissa que “tot el que no posa en risc la seguretat de les persones no pot acabar amb penes de privació de llibertat“.

Comentaris

    Boletaire 18/02/2021 12:43 pm
    Heu de protegir un particular us de llibertat? Solament quan us convé a vosaltres, hipòcrites!

Nou comentari