Brussel·les, escèptica amb la petició de PP, PSOE, Cs i Vox d’ampliar l’extradició automàtica

La Comissió Europea recorda que una euroordre es pot rebutjar per vulneració de drets fonamentals

La Comissió Europea analitzarà si cal ampliar la llista de delictes amb extradició automàtica però es planteja el tràmit amb escepticisme i amb moltes reserves. És el que s’extreu de les paraules de l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders. El debat ha sigut forçat pels partits espanyols que pressionen per l’extradició de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí –tots tres eurodiputats– i Lluís Puig, l’entrega del qual ja ha sigut desestimada per la justícia flamenca. PP, PSOE, Ciutadans i Vox van aconseguit forçar un informen de l’Eurocambra per abordar la discussió, però Didier Reynders, ha avançat que, malgrat que la Comissió Europea analitzarà si cal afegir delictes al llistat, la CE considera que els 32 actuals “cobreixen la majoria de delictes que els estats consideren seriosos”, informa l’ACN. En la mateixa línia, no s’ha compromès a incloure el delicte contra la integritat constitucional, tal com reclamen PP, PSOE, Ciutadans i Vox, en aquesta llista.

D’altra banda, el comissari ha recordat que, sigui com sigui, una euroordre sempre es pot rebutjar per vulneració de drets fonamentals, i s’inclou en aquests supòsits la vulneració “del dret a un judici just”. A banda d’estudiar l’ampliació de la llista, la CE també revisarà si cal modificar la definició dels delictes actuals.

Més informació

Comentaris

  gavanenc 19/01/2021 9:23 am
  El Parlament Europeu, es baixa les calces amb la pressió ñola. Esperem que qui hagi de decidir, no es baixi les calces també. Tot sembla que pasaran del tema i no ho aprobaran......
   Si noi, 19/01/2021 10:01 am
   la UE es queixa a Rusia per tenir presos polítics i no te pebrots de fer-ho amb la monarquia bananera de ejpaÑistán.
  Ton 18/01/2021 7:14 pm
  La chusma política ataca de nuevo.

Nou comentari