“La intenció en absolut era provocar un atemptat, però si donar l’aparença del risc perquè Catalunya tingués la necessitat de la protecció de l’Estat i se’ls hi en va de les mans quan l’imam se’ls mor i els jovenets no saben com reaccionar“. Aquesta és l’explicació que el comissari jubilat José Manuel Villarejo ha fet aquest matí sobre les seves declaracions a la sessió del judici d’ahir sobre els atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, amb què titllava el 17-A “d’error” del CNI per fer “un ensurt a Catalunya”.

A preguntes d’El Món, a l’entrada de la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares, Villarejo ha insistit en què no menteix i com a “prova” aporta que “no li volen tornar els seus arxius” i que els han declarat “secrets”. “Recordin que la fiscal responsable de la investigació, actual Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, va dir aleshores que calia assumir que hi van haver errors”, ha afegit.

“Em sembla al·lucinant que segueixi escoltant el mantra que no aporto proves, són els palmeros habituals, la prova més evident de tot és que no em volen donar tots els meus arxius, la prova més evident és que han declarat secret tots els meus arxius, les meves notes informatives”, ha remarcat. En aquest sentit ha recordat les seves declaracions en el judici pel cas Corinha contra l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general Felix Sanz Roldán. “El 2015 vaig tenir relacions amb una operació d’intel·ligència a Melilla i al Marroc, que no havia de sortir a la llum, però el geni de Sanz Roldán va filtrar la foto a El País, un diari que s’edita a la carretera de la Corunya -seu del CNI-“, ha subratllat.

“Perquè quan va haver l’atemptat hi va haver una noticia al País que a les poques hores la van treure sobre que l’imam -Abdelbaky Es Satty- era un confident del CNI?”, s’ha preguntat. “Jo estava jubilat però vaig parlar amb el jutge instructor Fernando Andreu, amb el director del CITCO, el senyor José Luis Olivera, i els serveis d’intel·ligència d’Aràbia Saudi, tots aquestes proves estan als meus arxius, per què no els alliberen? Jo ho autoritzo, perquè ho han amagat?” s’ha queixat.

“Una altra prova evident és que dos mesos abans de la meva detenció hi havia un dispositiu de 20 funcionaris del CNI seguint-me, en un dinar provocat per un agent José Aliste, el primer que va visitar el general Hugo Carvajal, a Estremera”, ha relatat. Sobre les visites dels agents del CNI a l’imam, Villarejo ha emfatizat que “el 90% de la informació valiossísima s’obtè a les presons, l’obtenen els funcionaris de presons i s’apunta el tanto el CNI, per això tenen oficines als centres”. I ha continuat explicant l’historial de l’imam per acreditar les seves connexions amb els poders d’informació de l’Estat.

“Per què a principis dels 2000 se’l detè per entrar marroquins amb passaports falsos, fabricats pels serveis secrets marroquins i perquè quan se’l detè per tràfic de drogues i perquè al 2005 l’aleshores jutge Fernando Grande Marlaska li punxa el telefon arran de l’11M i els atemptats de la Casa d’Espanya?” “Perquè quan l’han d’expulsar ,uns senyors del CNI enraonen amb el jutge i anul·len d’ordre l’expulsió i es posen a treballar?”, ha insistit.

“El 2015 una font molt important que van rebutjar perquè deien que treballava pel Marroc, que compte amb els que fingeixen a Catalunya perquè poden ser gent que treballi per altres països”, ha abonat. “En relació amb el susto s’han provocat comandos ficticis, per tranquil·litzar; probablement, la intenció en absolut era provocar un atemptat però si donar l’aparença del risc perquè Catalunya tingués la necessitat de la protecció de l’Estat i se’ls hi enva de les mans quan l’imam se’ls mor i els jovenets no saben com reaccionar“, ha destacat. “Vagin als meus arxius, i les converses que tinc, perquè les han declarat secretes, jo autoritzo que es facin públiques”, ha defensat. “La ciutadania no és menor d’edat, no. La sentencia està elaborada, la veritat judicial s’elabora amb les proves que aporten els cossos i forces de seguretat de l’Estat”, ha conclòs.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gavanenc a gener 12, 2022 | 11:43
  Gavanenc gener 12, 2022 | 11:43
  El botifleram, els renegats catalans què en pensen ? Prefereixen combregar a ulls clucs amb "Espanya" o fer prevaldre la democràcia i saber-ne la veritat ?
  • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 12, 2022 | 13:24
   Gonzalo gener 12, 2022 | 13:24
   Tú policía de referencia es Villarejo y tu músico de cabecera es valtonic. Así os va, que os lo creéis todo.
   • Icona del comentari de: A Tacito a gener 12, 2022 | 19:09
    A Tacito gener 12, 2022 | 19:09
    Quants gintònics seguits t'has pres, pitof ?
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 13, 2022 | 10:35
   Pere LLimonera i Citronell gener 13, 2022 | 10:35
   ... Endogamia, Nepotismo, Caciquismo... todo lo que los "supuestos" Izquierdistas y Nacional-Socialistas e IndePendencieros supremacistas de Patrias-Inventadas criticaban de las derechas, criticaban de estar extendido en España, etc... resulta que ellos lo hacen en Catalunya allí donde gobiernan "MuLTipLicaDo por 10" (ENdoGamia, nEPOTISMo, CaCiqUisMo x 10 )... pero los fachas siempre son los otros...
 2. Icona del comentari de: A Alecandro a gener 12, 2022 | 12:22
  A Alecandro gener 12, 2022 | 12:22
  23 de setembre del 2019. "Tenían preparadas bombas. Cuando advertí de la “batasunisación” del movimiento separatista a trevés de los Cdr. Me dijeron de todo. O se corta de raíz o tendremos un grave problema. Repito; tenían bombas". Nosaltres tenim memòria, patètics líders del PP partit fundat per 7 exministres de F.Franco l'any 1976. Bo, ara al líder del PP les declaracions de l'ex-expia espanyol en seu judicial, no li han "inspirat" cap "comentari" ni tweet... Exigim la veritat !
 3. Icona del comentari de: MHP a gener 12, 2022 | 12:34
  MHP gener 12, 2022 | 12:34
  Ja teniu un nou idol, per possar en nòmina del tinglao del Puchi. Fa quatre dies era un enemic, ara que ha deixat anar un enfilall de mentides, és un heroi que diu la veritat. Sou patètics. Per cert, ahir a la mani de protesta davant de la delegació del govern, no hi havia més de 150 persones, per sort ja hi ha molta gent que s'adona del que va el procés, bàsicament enganys i mentides, per això us agrada tant aquest senyor de què parla el titular, es de la vostre corda. Apa, a gaudir.
 4. Icona del comentari de: Pervers no, el següent. a gener 12, 2022 | 12:41
  Pervers no, el següent. gener 12, 2022 | 12:41
  Aparentar risc matant ciutadans. Fer veure que el estado protegeix matant ciutadans. Hipercor fou el mateix.
 5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 12, 2022 | 12:48
  Doctor Strangelove gener 12, 2022 | 12:48
  Espanya es molta Espanya. Doc.
 6. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 12, 2022 | 12:55
  Doctor Strangelove gener 12, 2022 | 12:55
  Aquest sense estudis, no en té cap, va d'estratega geopolític per la vida, però el meu problema és que cobrava d'Espanya. Aquest és l'"endollisme" espanyolista que em dol com a espanyol bo, on el primer mort de gana pot tenir un càrrec remunerat si és adepte a Espanya, independentment si és un sonat, com molts dels que hi pul·lulen. Doc.
 7. Icona del comentari de: fat boy a gener 12, 2022 | 13:04
  fat boy gener 12, 2022 | 13:04
  Es clar que si, les cent bombones de buta que emmagatzemaven no eren per fer un atemptat, possiblement a la Sagrada Familia com es va dir, el que passa que eren molt fredolics. I que s'estiguessin a cinc minuts a peu de Valencia no era per sortir cagant llets de Catalunya si els perseguien els Mossos, era perque els agradava tant la paella i l'orxata.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 12, 2022 | 20:11
   Gonzalo gener 12, 2022 | 20:11
   Te recuerdo que la jueza de guardia, al ver la cantidad de bombonas de butano, le dijo a los Mossos que era posible que estuviesen frente a un acto terrorista. Los Mossos le dijeron, textualmente: señora, exagera. Usted que sabrá? Y ahora, chico gordo, la pastillita para adelgazar y a dormir.
   • Icona del comentari de: fat boy a gener 12, 2022 | 22:04
    fat boy gener 12, 2022 | 22:04
    Aixo vol dir que els Mossos estaven col.laborant amb el govern espanyol i el rei en la preparacio de l'atemptat?. Doncs no m'estranyaria que ja haguessin comprat al Trapero, Conyzalo.
 8. Icona del comentari de: Patrick a gener 12, 2022 | 13:09
  Patrick gener 12, 2022 | 13:09
  Tot ho fan per la seva fotuda "unidad d'Espanya". Però, els xovinistes espanyols que treballen per Espanya, defensors de la unitat d'Espanya a qualsevol preu, que son capaços de fer qualsevol cosa, primer haurien de definir de quina "unitat" d'Espanya ens parlen, de l'actual vigent des de l'any 1976 ? De l'actual amb Gibraltar inclosa ? De la d'abans del 1969 amb Ifni inclòs ? De la d'abans del 1967 la qual incloïa la Guinea ? La del 1958 amb Tetuan, Arcila, Larache, Aulef, Alcazarquivir... ? La de 1938 amb les illes Salvatges incloses ? La del segle XIX, la del segle XVIII, la del segle XVII ? Quina aixecada de camisa parlar-nos al segle XXI "d'unitat d'Espanya". Despertem-nos !
 9. Icona del comentari de: Usuari a gener 12, 2022 | 13:18
  Usuari gener 12, 2022 | 13:18
  Si necessitaven tenir l'exèrcit al carrer per inactivar l'1O, necessitaven l'atemptat i morts, no simplement "aparença de risc". Els unionistes que es plantegin si poden viure en un país on pots anar a passejar per la Rambla en familia i acabar mort simplement per viure a CAT i que una part de la població vulgui votar.
 10. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a gener 12, 2022 | 13:23
  Jeroni Munyós gener 12, 2022 | 13:23
  Hi ha dues opcions : Si les declaracions en seu judicial espanyola de l'ex-funcionari espanyol son falses, aleshores cal seguir preparar-nos encara més per a fer efectiva com abans millor la independència i així separar-nos d'un estat amb el qual no s'hi pot confiar mai i doncs, no ens convé. Si son certes, el Regne d'Espanya a hores d'ara hauria d'estar preparant com demanar perdó a la República Catalana.
 11. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 12, 2022 | 13:23
  Gonzalo gener 12, 2022 | 13:23
  Dice que se han quedado con todos sus archivos y que no se los devuelven. Y no hizo ninguna copia? Este sinvergüenza miente más que habla.
  • Icona del comentari de: Barra a gener 12, 2022 | 19:10
   Barra gener 12, 2022 | 19:10
   Si fa no fa com tu. Solament cal canviar "habla" per escriu.
 12. Icona del comentari de: Vendetta a gener 12, 2022 | 22:25
  Vendetta gener 12, 2022 | 22:25
  Es el gal versión 2017 son cacanyols ke es el sorprenent? Res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa