El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Javier Martínez: “Villarejo diu la veritat i es calla moltes coses”

Javier Martínez, el pare del petit Xavi, el nen de Rubí assassinat a l’atemptat de la Rambla del 17 d’agost del 2017, està convençut que el comissari jubilat José Manuel Villarejo diu “la veritat” sobre els atacs jihadistes de Barcelona i Cambrils. En declaracions a El Món, Martínez considera que el comissari jubilat de la policia espanyola “sap més coses i se’n calla moltes”. “Ha tirat la pedra i amaga una mica la mà”, exposa. “En certa manera, li dec un favor, ha dit una cosa que sempre he sospitat i que cal investigar”, ha exposat.

Martínez encara està en estat de xoc per les declaracions del comissari apuntant que l’atemptat on va morir el seu fill de quatre anys va ser un “ensurt” del qual no es van calcular bé les conseqüències. De tota manera, creu que l’estratègia de l’Estat i dels poders, en general, serà “desacreditar-lo”. “Però ara tenim un motiu més per reclamar explicacions i que s’investiguin els dubtes, és mort o no és l’imam de Ripoll [suposat cervell de la cèl·lula]? I la furgoneta de qui era, d’algú del CNI? Com va esclatar la casa d’Alcanar?”, es qüestiona Javier Martínez.

“Tinc l’esperança que les persones que poden parlar, parlin”, comenta. En aquest sentit, Martínez incideix que encara que “fos per negligència o per un error, fos pel que fos, cal reconèixer els errors”. “Per què no reconeixen els errors?”, demana. “A Villarejo només li puc donar les gràcies perquè ha gosat explicar el que sospitàvem, hi ha indicis, i ha estat prou valent per explicar-ho, ara cal veure què podem fer per aprofitar aquesta oportunitat”, afegeix Javier Martínez.

En aquest punt, admet que “encara estan pensant quina és la millor estratègia política i judicial”. De tota manera, recorda que encara queden per resoldre els recursos contra la sentència del judici pels fets a la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional, i en un futur, al Tribunal Suprem. Però l’expectativa s’apunta en “l’àmbit internacional a través d’alguna víctima estrangera que reclami investigar”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Volem saber-ne la veritat a gener 12, 2022 | 17:14
  Volem saber-ne la veritat gener 12, 2022 | 17:14
  Amb tot el merescut respecte i alhora admiració per al senyor Martínez, Villarejo ha explicat o ha llençat la pedra de forma dosificada en seu judicial espanyola, no pas perquè ha estat "valent" sinó perquè li convé car sembla que està acusat per fets que poden condemnar-lo 100 anys de presó. Sí, segur que sap moltes més coses i en dirà les que li convinguin i no el perjudiquin. Per una altra banda diu que li han requisat tots els seus apunts, notes i proves, qui les tingui, si no n'està al corrent segurament podrà escatir molts del dubtes sobre aquest malaurat afer tant ple de foscor esdevingut l'agost del 2017. Encara més, en els estats, els governs, i doncs els ministres i cap de govern, estan informats tothora, tenen accés i coneixement de les "accions" i "estratègies" dels seus serveis d'espionatge i policials... a l'estat espanyol sembla o intenten fer veure que no sigui nen bé així... No cal afegir-hi res més.
 2. Icona del comentari de: Georgiana a gener 12, 2022 | 18:32
  Georgiana gener 12, 2022 | 18:32
  I el govern espanyol ara dient que l’excomissari Villarejo no te cap credibilitat? I quan li pagaven la nòmina i va continuar treballant amb el CNI fins a l'últim dia, llavors, si? Ara que el missatge els culpa a ells ara embruten i rebutgen el missatger.
 3. Icona del comentari de: Josep Montmany a gener 24, 2022 | 10:15
  Josep Montmany gener 24, 2022 | 10:15
  Considero que la pregunta adient al cas es: Què considera el CNI que és un ensurt? Referit a alló que volien fer i no els va sortir bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa