El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les acusacions de Villarejo reobren la ferida del 17-A a Ripoll
  • CA

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha assegurat que les declaracions de l’excomissari Villarejo sobre la possible implicació del CNI el 17-A ha reobert la ferida dels atemptats a la ciutat, que encara no ha pogut “fer el dol” perquè no s’ha pogut investigar què va passar realment. En una entrevista als Matins de TV3, Munell ha explicat que més enllà de la credibilitat que pugui tenir Villarejo, les seves paraules toquen “un tema sobre el qual ja s’havien creat dubtes raonables“.

“No entenem per què s’intenta amagar informació”, ja que això alimenta rumors i sospites, ha dit en relació amb la negativa del govern espanyol i dels màxims comandaments de la policia i dels serveis secrets a comparèixer durant la comissió d’investigació que es va fer al Parlament de Catalunya. “Genera dubtes”, ha insistit. Munell ha declarat que les declaracions de Villarejo han fet “trontollar” Ripoll. “Sempre quedaran dubtes del que va passar”, ha lamentat.

L’alcalde ha reclamat al Congrés dels Diputats que accepti fer una comissió d’investigació sobre la relació de l’imam de Ripoll amb el CNI i el paper dels serveis secrets en l’atemptat perquè sinó “no es pot completar el trencaclosques del 17-A”.

Acusacions “greus”

Munell ja va advertir aquest dimarts que les acusacions de Villarejo són molt “greus” i en declaracions a l’ACN va reclamar que “la veritat surti a la llum pública” i que “es convoqui de nou la comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, sense el bloqueig dels partits”. Considera que és el que faria “qualsevol estat democràtic” i ha recordat que “les famílies de les víctimes han de saber la veritat per poder tirar endavant”.

“Potser davant de la gravetat d’aquestes declaracions sí que hauria de transcendir el què va dir [el director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Félix Sanz Roldán] i mai s’ha donat a conèixer”, va denunciar Munell. L’alcalde de Ripoll també ha anunciat que al pròxim ple de l’Ajuntament es votarà un acord per exigir els partits que tenen representació a Madrid que impulsin una nova comissió d’investigació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a gener 12, 2022 | 12:27
    Cal dir-ho gener 12, 2022 | 12:27
    A Ripoll i a qualsevol indret del món on hi hagi un demòcrata.
  2. Icona del comentari de: Realitat a gener 12, 2022 | 13:52
    Realitat gener 12, 2022 | 13:52
    Ja va quedar confirmat que l'imam era confident del CNI. Que l'aposta era de fer un atemptat potent per acabar amb el procés cada vegada queda més clar. No tot va sortir com estava previst i queden interrogants, però la realitat és que hi van haver morts i que tot plegat va ser un desastre provocat pel govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa