Un dels punts d’inici de l’operació Catalunya va ser la denuncia que va interposar Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, contra la familia de l’expresident Pujol. Tot responia a una trama premeditada i treballada de l’anomenada policia patriòtica, amb el comissari jubilat José Manuel Villarejo al capdavant. Álvarez era l’altra pota per tenir una clau per investigar contra els Pujol. D’aquí que s’hagi confirmat que cobrava dels fons reservats de l’Estat. L’altra pota va ser l’abans conegut com a financer Javier de la Rosa a qui el comissari, fent-se passar per un advocat, li va demanar que “li expliqués coses xunges dels Pujol”. La mà dreta de Villarejo, Rafael Redondo, va ser l’encarregat d’embolicar Álvarez -presentant-se com un advocat “econòmic-penal”- que va abocar la seva versió de la família amb un “guió” preestablert i que Redondo i suposats policies que recollien la denuncia mentre l’anaven perfilant i decorant. Era el segon pas per complir les ordres de l’estat major que va idear l’operació Catalunya.

Segons els audios recollits per la Unitat d’Afers Interns del Cos Nacional de Policia de 16 de desembre de 2020, al que ha tingut accés El Món, en la causa Tàndem, la denúncia va començar el 13 de desembre de 2012. “Se sent Rafael Redondo caminar i xiular pel carrer, demana un cafè i minuts després rep una trucada de telèfon, fa broma amb el seu interlocutor, a la que es dirigeix en femení, l’indica que es prendrà un cafè i l’esperarà”, relata la transcripció. Al cap de 23 minuts, però, i segons el relat de la transcripció apareix el comissari José Manuel Villarejo amb Victòria Álvarez, i recomana tant a l’exparella com al seu soci, un restaurant aprop. Fan una tapa i marxen en cotxe oficial conduït per un xofer que enraona amb accent gallec.

Part de la transcripció on Villarejo demana coses xunges dels Pujol a Javier de la Rosa/QS
Part de la transcripció on Villarejo demana coses xunges dels Pujol a Javier de la Rosa/QS

“S’han preparat un guió”

Es dirigeixen a elaborar la denúncia, però abans asseguren el tret. Segons l’informe policial i la transcripció de la gravació “s’han preparat un guió”. De fet, Rafael Redono li recomana seguir el guió que li farà un cop de mà i ho comenta a una tercera persona desconeguda. Victòria afirma però aclareix que “ha canviat algunes coses” però en Rafael li demana fer “un cop d’ull”. Victòria avisa que s’ha fet una “mica d’embolic amb el guió arran del que li ha dit en Javier” (nom fals de Villarejo). Amb el guió preescrit comencen el redactat de la denúncia oficial. Ara bé, abans d’encentar la redacció, Victòria reclama el preu del bitllet de l’AVE d’anar fins a Madrid i renya als seus interlocutors perquè “no saben quan val l’AVE”. De fet, un d’ells assegura que no té diners per liquidar. Ella presenta el rebut de 119 euros més IVA per cadascun dels bitllets, l’altre interlocutor li dona, finalment, els diners tot i queixar-se de com de “malament gestionen les despeses”. Rafael, però, deixa ben clar abans de començar que ell en aquest afer “segueix sense existir”.

Victòria, al cap de 50 minuts, comença a relatar la seva denúncia detallant que “gràcies a la relació… ha pogut saber…”. Una narració que queda interrompuda per Redondo que la corregeix per tal que enceti millor la seva versió. “Bé i potser entrar dient que…al llarg d’aquesta relació el vas acompanyar a molts viatges…”, li proposa. Un oferiment que accepta de ple. El desconegut número dos (que pren nota de la declaració) li pregunta si a qui va acompanyar era “Jordi Pujol Ferrusola”. “Sí, no posis només Pujol Ferrusola que n’hi ha més (i riu)”, afegeix irònic Redondo. Al que Victòria adueix que “cap és bo!”. Rafael, però, li recorda que “cal individualitzar les responsabilitats”. Tant és així que Redondo proposa al transcriptor que guardi el nom de Pujol Ferrusola al “copiar i enganxar perquè el faràs anar (i riu)”.

Part de la transcripció de la denúncia de Victòria Álvarez/Quico Sallés
Part de la transcripció de la denúncia de Victòria Álvarez/Quico Sallés

“Activitats irregulars”

En aquest marc, Álvarez narra que ha fet viatges a Londres, Mèxic, Andorra, Madrid i Espanya. El transcriptor li fa memòria d’estats com Liechtenstein o Suïssa. L’exparella del Júnior replica “a Suïssa no, que entossudits esteu amb Suïssa, a Suïssa és on menys tenen”. La conversa deriva en un garbuix entre tots els protagonistes sobre com ha de continuar el relat fins el punt que el transcriptos assenyala que “parlen tots de cop”. Finalment, Redondo posa ordre i torna a donar-li instruccions sobre què i com ho ha de dir: “clar, és que has començat que has viatjat a tots aquests països i ara has de dir que has tingut… i això t’ha donat l’oportunitat de conèixer molts detalls”. Així li va dictant declaracions com que “vas tenir ocasió de conèixer els seus entramats societaris”. 

La mateixa transcripció continua oferint detalls de com dirigeixen a Victòria per tal que digui el que volen tenir. Sobretot sobre els negocis i els viatges del Júnior. “Rellegeixen allò redactat i sobre això determinen que la millor manera d’expressar-lo és amb la denominació d’activitats irregulars, en les que estava involucrat, aclaració que fa Rafael Redondo”, indiquen els policies d’Afers Interns. El mateix Redondo li recorda que s’ha d’afegir els negocis de la seva exparella a l’Argentina i l’esperona a que ho faci desacomplexadament: “Súbete arriba!”, l’anima. El final de la primera declaració entra en joc l’engatussada de fer veure que Álvarez serà testimoni protegit. Victòria li demana acabar i Redondo telefona a la dona de Villarejo, la Gema, perquè li canviï el bitllet de l’AVE. Un cop ha deixat Álvarez, Redondo truca a Villarejo: “La denúncia està posada”. Ara queda un últim tram, portar-la a l’Audiència Nacional. Això, però, és objecte d’una altra gravació.

Més notícies
L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz

Interior pagava a l’ex nòvia de Jordi Pujol Ferrusola amb fons reservats

Notícia: Interior pagava a l’ex nòvia de Jordi Pujol Ferrusola amb fons reservats
Comparteix
Noves converses destapades per 'El Periódico' confirmen que el govern de Rajoy coneixia l'Operació Catalunya i la Kitchen
Notícia: Interior pagava a l’ex nòvia de Jordi Pujol Ferrusola amb fons reservats - Mobile
Cospedal amb Rajoy, en una imatge d'arxiu | ACN

Cospedal va recórrer a Villarejo per neutralitzar la llibreta de Bárcenas

Notícia: Cospedal va recórrer a Villarejo per neutralitzar la llibreta de Bárcenas
Comparteix
'El País' destapa unes converses entre la dirigent popular i l'excomissari parlant de la caixa B del PP
Notícia: Cospedal va recórrer a Villarejo per neutralitzar la llibreta de Bárcenas - Mobile
L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz

L’Audiència Nacional envia Fernández Díaz a judici però aparta Cospedal

Notícia: L’Audiència Nacional envia Fernández Díaz a judici però aparta Cospedal
Comparteix
La sala d'apel·lacions, convençuda que hi ha indicis
Notícia: L’Audiència Nacional envia Fernández Díaz a judici però aparta Cospedal - Mobile
L'exDAO Pino, en una compareixença A.Martínez Vélez. Pool / Europa Press

La fiscalia protegeix el cap de la policia patriòtica contra els Pujol

Notícia: La fiscalia protegeix el cap de la policia patriòtica contra els Pujol
Comparteix
Retreu la conducta a Pino, però demana ratificar l'absolució
Notícia: La fiscalia protegeix el cap de la policia patriòtica contra els Pujol - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: JordiP a maig 19, 2022 | 23:03
  JordiP maig 19, 2022 | 23:03
  Fastigós.
 2. Icona del comentari de: CAT a maig 19, 2022 | 23:52
  CAT maig 19, 2022 | 23:52
  Vaja farsa i quina gentussa. Tot el mal que li volen fer a Catalunya, això els hi passarà factura.
  • Icona del comentari de: Pere a maig 20, 2022 | 16:31
   Pere maig 20, 2022 | 16:31
   Depèn de nosaltres. Els catalans hem de despertar-nos.
  • Icona del comentari de: ¿POR QUÉ SERÁ? a maig 21, 2022 | 12:26
   ¿POR QUÉ SERÁ? maig 21, 2022 | 12:26
   Ja els hi ha passat, a aquesta donota i al seu fill. Encara es queixava de que a Cat no li donaven feina, la gent la malmiirava, al fill el rebutjaven...
 3. Icona del comentari de: Ricard a maig 20, 2022 | 08:05
  Ricard maig 20, 2022 | 08:05
  Castellans, racistes.
 4. Icona del comentari de: JordiP a maig 20, 2022 | 09:52
  JordiP maig 20, 2022 | 09:52
  Mai han pogut païr l'existència d'un racó de la península "diferent". Especialment la llengua i el tarannà de la gent. El pitjor que hem pogut fer els catalans és assimilar i integrar tota la gent que ha anat arribant, impel·lida per la fam, la persecució política o religiosa, o senzillament per les ganes de treballar i allunyarse dels capatassos i sicaris dels terratinents. Aquí han trobat feina, casa, estabilitat, serveis i ascensor social. La llengua? Qui ha volgut la ha assumit, parlant-la o no. Però aquesta ha estat, precisament, l'arma definitiva del degradat i moribund imperi castellà per a eliminar-nos com a poble: la massiva invasió pacífica que un adoctrinament calculat i una publicitat molt negativa han portat a configurar com un poble dintre d''un altre poble. El rol de "quinta columna" que Castella ha asignat a aquesta gent ha anat guanyant pes i ara renega de les característiques socials que la seva nova "regionalitat" ha posat al seu abast. Són els que mateixos que cridaven "Vivan las caenas" i els que ara es congratulen del pintoresc retorn del "seu" rei.
  • Icona del comentari de: Pere a maig 20, 2022 | 19:30
   Pere maig 20, 2022 | 19:30
   Jordi, si que ho poden pair, però, com Portugal i Andorra, als catalans ens cal la independència política. Quan els veïns son diferents i alhora independents políticament aleshores els espanyols si que els paeixen, de grat o per força. La independència del nostre país és feina dels catalans, si ens entretenim sempre "qualificant" com son i descrivim amb detall que ens fan els espanyols, però, no fem res per a canviar la situació, és lògic que els xovinistes espanyols que escriuen per ací ens intentin prendre el número.
 5. Icona del comentari de: JordiP a maig 20, 2022 | 11:46
  JordiP maig 20, 2022 | 11:46
  I perdó pel rotllo històric, però "algú ho havia de dir". Hem d'estimular la memòria de tant en tant.
 6. Icona del comentari de: JordiP a maig 20, 2022 | 11:48
  JordiP maig 20, 2022 | 11:48
  Espanya és un regne indigne conduït a empentes i rodolons per una dinastia indigna que està sostenida i restaurada una i mil vegades per un exèrcit indigne.
 7. Icona del comentari de: Anònim a maig 20, 2022 | 12:27
  Anònim maig 20, 2022 | 12:27
  A la satrapia ñola la merda els surt per les orelles. Així s'hi ofeguin.
 8. Icona del comentari de: Josep a maig 20, 2022 | 13:19
  Josep maig 20, 2022 | 13:19
  filferro al coll i puntada al tamboret
 9. Icona del comentari de: MHP a maig 20, 2022 | 13:22
  MHP maig 20, 2022 | 13:22
  Sou una mica (bastant) babaus, us venen la investigació als mafiòsos Pujol com un atac del "malvat" estat español i deseguida ho compreu, no aneu bé.
  • Icona del comentari de: JordiP a maig 20, 2022 | 16:08
   JordiP maig 20, 2022 | 16:08
   Co.ny! És que no està prou clar? Doncs, què necessiteu per a assabentar-vos de la vessant delictiva, anticonstitucional, antidemocràtica i anticatalana de la vostra policia? Em sembla que el que compra mentides, calumnies i adoctrinaments diversos ets tú, nen.
  • Icona del comentari de: Ricard a maig 20, 2022 | 16:16
   Ricard maig 20, 2022 | 16:16
   No anem bé compartint Estat mb qui ens vol mal. Efectivament. La familia Pujol, com tothom, si és investigat ho ha de ser de manera legal, i no pas amb prejudicis racistes com demostra el cas. Si per a Vostè investigar catalans es pot fer de manera diferent a com s'investiguen castellans, si és que s'investiguen, doncs ja no cal parlar-ne més. Aquí estem vivint un règim d'apartheid, on els catalans som tractats com a criminals a diferència de com es tracta als castellans. Racisme amb majúscules és això. I no parlem de la penanalització fiscal de que també som objecte, de Fraga a Maó, i de la Jonquera a Oriola. Apartheid.
   • Icona del comentari de: Endavant a maig 20, 2022 | 20:08
    Endavant maig 20, 2022 | 20:08
    Els catalans no ens hem de deixar trepitjar més pels espanyols. Ja ens han trepitjat prou. Ara independència. Ara menys parlar i més fer. Ara menys "diagnosi" espanyola que ja els coneixem prou i més fer per la independència. Ànims. Som-hi !
  • Icona del comentari de: PHM a maig 20, 2022 | 16:42
   PHM maig 20, 2022 | 16:42
   El que no resta gens bé és a hores d'ara fer-se el milhomes i intentar seguir "defensant" el miserable estat espanyol en forma de claveguera. A propòsit on son i que se n'ha fet de personatges miserables com Sanchez-Camacho, Fernandez Díaz, DeAlonso, de la Rosa... ? Curiosament la majoria d'ells son fora de Catalunya i ningú els troba a faltar. Bon vent comentarista MHP.
   • Icona del comentari de: MHP a maig 21, 2022 | 11:08
    MHP maig 21, 2022 | 11:08
    Jejejeje, a reveure babauet.
  • Icona del comentari de: Al capsot Mhp a maig 20, 2022 | 16:49
   Al capsot Mhp maig 20, 2022 | 16:49
   Un atac... de vergonya aliena foten els teus comentaris i el teu estat espanyol de merda. Ets dels que us agrada perdre intentant escampar més merda com els teus "ídols" espanyols Pino, Villareco o M Punto Rajoy...?
   • Icona del comentari de: MHP a maig 21, 2022 | 11:18
    MHP maig 21, 2022 | 11:18
    Jejejeje fa mal la veritat, tens picors? Rasca't, babau.
 10. Icona del comentari de: Anònim a maig 20, 2022 | 13:59
  Anònim maig 20, 2022 | 13:59
  Avui els trolls ñols no comenten la notícia? Que passa, fa quedar malament l'estat putañol???? Cada cop està més clar que són personatges pagats pel estat putañol per desprestigiar tot allò que sigui català. Espero que el món en prengui nota i actuï en conseqüència.
  • Icona del comentari de: Si noi, a maig 20, 2022 | 16:17
   Si noi, maig 20, 2022 | 16:17
   sembla que tots han anat a San Xenxo per fer la claca a l'emerito putero...
  • Icona del comentari de: Pere a maig 20, 2022 | 16:44
   Pere maig 20, 2022 | 16:44
   Ep ! El milhomes i "comentarista" farsant MHP si que hi treu el nas amb els seus comentaris poca-soltes. Ha, ha, ha.
 11. Icona del comentari de: Cardem el camp d'aquest femer quan abans millor a maig 21, 2022 | 01:32
  Cardem el camp d'aquest femer quan abans millor maig 21, 2022 | 01:32
  Dins la trama mafiosa espanyolista contra la família Pujol per desacreditar l'independentisme, caldria afegir la participació del diputat del PSOE-sc Jose Zaragoza, i la PePera Camacho, més coneguda com "Mis Bòtox"
 12. Icona del comentari de: Diamond a maig 21, 2022 | 03:51
  Diamond maig 21, 2022 | 03:51
  España es una farsa en si misma.
 13. Icona del comentari de: Avis a COMUNS/ES i CUP a maig 21, 2022 | 11:34
  Avis a COMUNS/ES i CUP maig 21, 2022 | 11:34
  Jo espero que surtin els de la CUP i els COMUNS/ES i què, sense embuts, defensin la memòria de en Jordi Pujol, pare. A fet més ell per Catalunya en tota la seva vida què, tots els COMUNS/ES i els de la CUP plegats. Aquest també es varen apuntar al carro de desprestigiar a Jordi Pujol.
  • Icona del comentari de: Si que ha fet Pujol per Catalunya, però sobretot per la seva butxaca, no pels catalans a maig 21, 2022 | 13:43
   Si que ha fet Pujol per Catalunya, però sobretot per la seva butxaca, no pels catalans maig 21, 2022 | 13:43
   Va arruinar moltes families catalanes que van perdre bous i esquelles a Banca Catalana. Guaita, a ell li va "apareixe" una deixa de l'avi Florenci confessada decennis després, casualitat???
 14. Icona del comentari de: Mar Blau a maig 21, 2022 | 12:33
  Mar Blau maig 21, 2022 | 12:33
  Al Javier de la Rosa en Pujol el va anomenat "L'empresari de l'any" per aquells vols. Pèssim ull clínic del MHP Jordi Pujol o submissió a un possible xantatge d'aquest malnascut J de a Rosa? Aquest home també va anar a la presó per temes així. No crec que sa mare es quedés a gust desprès de parir-lo. Se li van apagar els llums!
 15. Icona del comentari de: Servei a Catalunya i als catalans. a maig 21, 2022 | 12:35
  Servei a Catalunya i als catalans. maig 21, 2022 | 12:35
  Potser ja ha arribat l'hora de que comenci a sacsejar les branques de l'arbre, i si cal, se tallen, MHP Jordi Pujol.
 16. Icona del comentari de: Ja ho veus! a maig 21, 2022 | 12:40
  Ja ho veus! maig 21, 2022 | 12:40
  Pel que he llegit, aquesta dona lluny de la Mata Hari és una matada, una choni poligonera! Ai, quanta púrria hem hagut d'aguantar, i encara soportem, a Catalunya!
 17. Icona del comentari de: Sup Marcos a maig 21, 2022 | 12:52
  Sup Marcos maig 21, 2022 | 12:52
  Todo esto tiene una ventaja, y es que toda denuncia contra líderes indepes, a partir de ahora espero que nadie se las trague. Ya pueden tratarlos de pederastas y puteros, está claro que se lo inventan todo, que la gente no vuelva a caer en las trampas del estado fascista español, contra quien les molesta y pone en riesgo su cueva de alibabá. Ahora es el estado quien está con el culo al aire, pero el govern mal llamado indepe, no está dispuesto a aprovechar esta circunstancia, se ha unido al represor, es mas cómodo y rentable, para sus vidas privadas. Y el votante que los puso en la cima, abandonado y menospreciado. Ala, a tomar nota de todo.
 18. Icona del comentari de: No tinc paraules! a maig 21, 2022 | 13:43
  No tinc paraules! maig 21, 2022 | 13:43
  És tonta i és dolenta, perquè sobretot, és ruc per a ella mateixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa