Finalment, la Sala Penal de l’Audiència Nacional considera que hi ha prou indicis com per fer seure a la banqueta, arran del cas Kitchen, a l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz i tota la seva cúpula. Els magistrats han desestimat tots els recursos d’apel·lació contra la interlocutòria que convertia a procediment abreujat de l‘Operació Kitchen amb què concloïa que l’operatiu policial per aconseguir sostreure al tresorer del PP Luis Bárcenas material relacionat amb la investigació del cas Gürtel, els papers de Bárcenas, són conductes de perfil delictiu.

En tretze interlocutòries força similars, els magistrats desestimen íntegrament els recursos presentats tant per la Fiscalia Anticorrupció, la representació del PSOE i de PODEM així també dels investigats contra l’expeditiva interlocutòria del jutge titular Manuel García Castellón del 29 de juliol passat amb què tancava la instrucció d’aquesta peça separada del cas Tàndem i proposava jutjar onze persones, entre elles, l’exiministre. De fet, interpreten que les declaracions dels altres implicats i dels missatges de mòbil guardats davant notari del seu número dos al ministeri tenen prou força com per obrir un judici penal contra Fernández Díaz.

Interlocutòria de la sala d'apel·lacions de l'Audiència Nacional per la que envia a judici a Jorge Fernández Díaz
Interlocutòria de la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional per la que envia a judici a Jorge Fernández Díaz

A més de Fernández Díaz, l’instructor considerava que havien de ser jutjats per aquests fets el que fos secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez, l’exdirector adjunt Operativo Eugenio Pino, els comandaments policials i comissaris amb diferents responsabilitats José Luis Olivera, Marcelino Martín Blas, José Ángel Fuentes Gago, Bonifacio Díez Sevillano, Enrique García Castaño, Andrés Manuel Gómez Gordo, així com el comissari José Manuel Villarejo i el xofer de Bárcenas Sergio Ríos. Els fets, a parer de l’instructor, podria ser constitutius dels delictes de descobriment i revelació de secrets, prevaricació, omissió del deure de perseguir els delictes, suborn, tràfic d’influències i malversació.

En el seu recurs, la Fiscalia sostenia que la investigació judicial sobre aquesta peça separada de ‘Tàndem’ s’havia tancat de forma precipitada perquè quedaven qüestions pendents, entre elles algunes diligències sol·licitades per al total aclariment dels fets i que afectarien alguns dels investigats per als quals es va arxivar la causa. En concret, Anticorrupció veia extemporani el sobreseïment de l’exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal, del seu marit, Ignacio López del Hierro; i demanava citar com a investigat l’exdirector de la Policia, Ignacio Cosidó. Els magistrats consideren que no hi ha prou indicis i els que hi ha són molt febles.

Jorge Fernández Díaz arribant a l'Audiència Nacional el novembre del 2020 / Eduardo Parra / Europa Press
Jorge Fernández Díaz arribant a l’Audiència Nacional el novembre del 2020 / Eduardo Parra / Europa Press

Comentaris

 1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a abril 20, 2022 | 15:16
  L'OBSERVADOR ASTORAT abril 20, 2022 | 15:16
  No cal menystenir la capacitat "exculpatòria" de "l'àngel de la guarda - xòfer" (Marcelo) de l'ex-ministre. Si aquest li funciona (personificat-transmutat en un jutge afí), absolució segura. Amén !
 2. Icona del comentari de: rm a abril 20, 2022 | 15:44
  rm abril 20, 2022 | 15:44
  tanta missa i tant resar per a res..
 3. Icona del comentari de: Valeri a abril 20, 2022 | 20:33
  Valeri abril 20, 2022 | 20:33
  Sempre se la carrega el mes ruc i tonto de la colla.
 4. Icona del comentari de: Ricard a abril 20, 2022 | 20:51
  Ricard abril 20, 2022 | 20:51
  L'organització criminal PP ha trobat en el govern central de PSOE, comuns i podemos un digne successor. Castella uneix molt... en racisme. Garcia Margallo fa molta gràcia quan gosa dir al PSOE què ha de fer o deixar de fer, quan ell mateix va ser ministre de Rajoy, igual que en Fernández, impulsor d'una peculiar oficina antifrau de la Generalitat. Racisme.
 5. Icona del comentari de: Josep a abril 20, 2022 | 21:32
  Josep abril 20, 2022 | 21:32
  filferro al coll i puntada al tamboret
 6. Icona del comentari de: Marcelo el angelito. a abril 21, 2022 | 00:27
  Marcelo el angelito. abril 21, 2022 | 00:27
  Primer a la presó, desprès que el jutgin, com van fer amb els presos polítics independentistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa