Junts condiciona la negociació dels pressupostos al traspàs de Rodalies

El portaveu i diputat de Junts, Albert Batet, assegurat que per negociar els pressupostos de l’Estat per al 2022 cal garantir el traspàs de Rodalies. Durant la sessió de control al Govern al Parlament, Batet ha dit que per negociar “amb tota la força” cal exigir a l’Estat que doti de més recursos al sistema de salut per poder enfortir-lo, que presenti garanties que es complirà la inversió prevista als pressupostos i que s’obri a la cogestió dels fons europeus perquè Catalunya pugui decidir quines inversions es fan al país. En el mateix sentit, Batet també ha fet referència al blindatge del català a la nova llei de l’audiovisual que prepara la moncloa. A banda, Batet ha assegurat que per negociar els pressupostos estatals amb el govern de Pedro Sánchez cal “un avenç constatable” en la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol.

Prèviament, Puigneró havia desvinculat aquesta qüestió dels pressupostos en considerar que “es voti el que es voti” al Congrés aquest traspàs havia de ser “una realitat”. El vicepresident havia desvinculat uns minuts abans el traspàs de Rodalies d’un possible suport als comptes espanyols per al 2022. De fet, ha dit que “no ho vinculem als pressupostos” i ha demanat “fer-ho una voluntat política tots plegats”. Ho ha dit en resposta a la portaveu parlamentària de Junts per Catalunya, la seva companya Mònica Sales, que havia preguntat com avançava el Govern en la qüestió de Rodalies. Puigneró ha recordat que el Govern ha fet fora Renfe de Lleida i ha decidit adjudicar a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la gestió del servei de Rodalies de Lleida a partir de l’any 2024. D’aquesta manera, ha explicat el vicepresident, el Govern pretén expulsar Renfe d’aquesta part del territori català i iniciar un traspàs de facto abans d’abordar la negociació amb l’estat espanyol.

La barreja de les paraules de Batet amb les de Puigneró han provocat confusió, perquè semblava que s’estiguessin contradient sobre si s’han de vincular els pressupostos estatals al traspàs de Rodalies o no. Per aclarir-ho, fonts de Junts han assegurat després que el que ha dit el vicepresident Puigneró no és contradictori amb el discurs de Batet, sinó que és “complementari”. Segons aquestes fonts, Puigneró ha volgut dir que s’ha de treure el traspàs de l’equació dels pressupostos perquè el traspàs dels maquinistes s’ha de negociar de govern a govern, i s’ha de fer independentment dels pressupostos. No ha dit que ho desvinculen perquè no sigui important que hi hagi una partida als pressupostos, sinó que s’ha de fer efectiu en altres fòrums.

Comentaris

  A que jugueu? Octubre 20, 2021 | 11:42
  Es traspassa Rodalies sense finançament, aproveu els pressupostos al estafo repressor, i estafa complerta. To hom sap com funciona el estado corcat. A que jugueu? Els Nostres Partits, Els Nostres Traïdors. El moll de l'òs. L'últim escull cap a la independència.
  Típic dels corruptgents, ni ells s'aclaren! Octubre 20, 2021 | 11:56
  Com elMon.Cot que al mateix temps te un article que vincula presupostos i rodalies i un altre que el desvincula... https://elmon.cat/politica/puignero-desvincula-aprovacio-pressupostos-traspas-rodalies-318607/
  Fins als nassos de juntsxlapasta Octubre 20, 2021 | 13:39
  Digues que no vols aprovar els pressupostos i punt, i deixa de marejar la perdiu. Perquè de l'aeroport ja no en parlem, ou?
  Joanka Octubre 20, 2021 | 18:26
  Negociar amb el poderós es això. Si no li pots fer 'mal' enlloc ell passa de tu i s'en surt amb la seva. A més a més savem que no compliran els presupostos, mai ho han fet i resulta difícil que ara si ho faran. O s'els colla una mica o que deixin de parlar que defensen Catalunya.
  fat boy Octubre 20, 2021 | 22:28
  Voleu que us prenguin seriosament?. Doncs que fins que no s'hagi executat tot el pressupostat no hi ha res a parlar. La veritat es que no se quin sentit te votar tota aquesta harka de convergents, erc i cup.

Nou comentari