El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró desvincula l’aprovació dels pressupostos del traspàs de Rodalies
  • CA

El traspàs de Rodalies s’ha convertit en un element clau en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat. El govern espanyol va obrir la porta al traspàs en el marc de la negociació amb Esquerra Republicana, que per ara segueix bloquejada. Malgrat això, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha desvinculat el traspàs de Rodalies dels pressupostos durant el ple al Parlament d’aquest dimecres en assegurar que “es voti el que es voti” al Congrés, “el traspàs de Rodalies a la Generalitat ha de ser una realitat”.

No ho vinculem als pressupostos, fem-ne una voluntat política tots plegats”, ha instat el vicepresident a la resta de la cambra. Prèviament la portaveu parlamentària de Junts per Catalunya, la seva companya Mònica Sales, havia preguntat com avançava el Govern en la qüestió de Rodalies. Puignero ha recordat que el Govern ha fet fora Renfe de Lleida i ha decidit adjudicar a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la gestió del servei de Rodalies de Lleida a partir del 2024. D’aquesta manera, el Govern pretén expulsar Renfe d’aquesta part del territori català i iniciar un traspàs de facto.

La intenció, segons va explicar aquest dilluns Puigneró, és que l’actual R12 es desdobli i passi a ser les RL3 i RL4, de manera que també pretenen que hi circulin mes trens. El vicepresident va recordar que “aquesta legislatura ha de ser la del traspàs de Rodalies“, i és per això que ha emplaçat el govern espanyol a deixar de banda “els traspassos de fireta i de pa sucat amb oli” -en referència al traspàs del 2009, amb el qual el Govern va passar a controlar pràcticament només els horaris dels trens- i fer “un traspàs real i complert”.

Puigneró també ha remarcat que en les últimes dues dècades l’Estat només ha complert el25% de la inversió compromesa a Rodalies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a octubre 20, 2021 | 10:46
    fat boy octubre 20, 2021 | 10:46
    Quina colla de traidors.
  2. Icona del comentari de: Ho sabeu a octubre 20, 2021 | 11:44
    Ho sabeu octubre 20, 2021 | 11:44
    Sabeu que vos estan estafant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa