El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un acord al jutjat evita que un jove independentista entri a la presó
  • CA

El cas Max ha acabat amb una conformitat. Aquest matí s’havia de celebrar el judici contra el jove independentista per al qual la fiscalia demanava 7 anys i mig de presó –i que la Generalitat volia fer condemnar a un any i mig– per una protesta contra la sentència del Procés. Però el tribunal ha fet entrar abans les parts per intentar un acord, ràpid i, en la mesura del possible, indolor. Finalment, el noi ha acceptat una pena d’un any i 9 mesos de presó per un delicte d’atemptat i lesions. Com que no té antecedents, aquesta pena inferior als dos anys li evita haver d’entrar a la presó. La Generalitat ha retirat l’acusació de desordres públics i ha hagut de mantenir el de lesions per la persistència de l’agent dels antiavalots de la Brimo al qual li va sortir un blau al genoll, tot i que va ser una lesió lleu per la qual ni tan sols va agafar la baixa. En Max també ha hagut d’acceptar pagat les costes judicials.

El jove estava acusat de llançar “algun objecte” a la línia policial de la Brigada Mòbil i de lesionar un agent quan el va detenir. A més, asseguren que ho va fer amb l’agreujant de “disfressa” perquè portava, suposadament, un casc que li tapava la cara i un mocador. En concret, els fets es van registrar a tres quarts de dotze de la nit del 17 d’octubre als carrers del voltant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, ubicada al carrer Mallorca amb Roger de Llúria de Barcelona.

Segons l’atestat policial, recollit per fiscalia i la Generalitat, i que s’ha perfilat en la conformitat, hi havia un grup d’entre 80 i 100 persones, entre les quals hi hauria el processat. De fet, la mateixa policia i les acusacions admeten que no van poder identificar-ne cap. Ara bé, sí que els acusaven de tenir un “evident ànim d’alterar l’ordre establert” i del llançament de “pirotècnia”, “còctels molòtov” i aixecament de barricades contra la línia dels antiavalots.

L’escrit de fiscalia insistia que l’acusat “va llançar algun objecte a la línia policial”. Però no n’especificava cap, ni tan sols diuen de quina mena era. Ara bé, com que portava unes ulleres de protecció, un casc, i una muda a la motxilla, ja n’hi hauria prou per culpabilitzar-lo. En tot cas, fiscalia i els advocats de la Generalitat entenien, i així ho han explicat al Tribunal, que va participar a la protesta amb el “coneixement, acceptació i col·laboració activa”. És a dir, que com que era al lloc dels fets, ja n’hi havia prou.

Així mateix, la policia assegura que quan van baixar de la furgoneta es van dirigir a l’acusat per demanar-li la identificació i que el noi va marxar corrents seguit pels agents mostrant el seu “menyspreu” cridant-los un “joderos, hijos de puta” mentre ensenyava el dit del mig de la mà, fent la figa. El mateix acusat es va aturar i la policia el va detenir, va ser aleshores quan suposadament hauria lesionat al Mosso. Tot i la campanya, la recomanació de la seva lletrada ha estat acceptar la conformitat i deixar estar la vista oral.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiT a febrer 09, 2022 | 12:23
    JordiT febrer 09, 2022 | 12:23
    Titular tendencioso. Como si lo único por lo que le culpan es por ser independentista. Pero bueno algo normal en un medio como éste. Ha terminado en acuerdo.normal, como suele acabar estos juicios. Y si le han condenado año y medio es por que el mosso ha insistido en la denuncia. Pero el acusado ha reconocido su culpabilidad. A este chaval lo entrevistaron en vila web. Segun él el casco y demás es un talisman que siempre lleva encima, algo normal, ir con un casco de escalador por la calle.
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a febrer 09, 2022 | 12:43
    Pere LLimonera i Citronell febrer 09, 2022 | 12:43
    Injusticia
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 09, 2022 | 14:21
      Pere Llimonera i Citronell febrer 09, 2022 | 14:21
      Lo es, porque este elemento tiene que mostrar arrepentimiento y deseos de no reincidir en sus crímenes/delitos; y no queda claro que este sea el caso... Pero, N0 hace falta que ningún TroLL separata comente usurpando mi nombre, ni el de otros...
      • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a febrer 10, 2022 | 14:46
        Pere LLimonera i Citronell febrer 10, 2022 | 14:46
        Injusticia
  3. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 09, 2022 | 13:04
    Gonzalo febrer 09, 2022 | 13:04
    Perfecto. Este gilipollas se lo pensara la próxima vez que se le ocurra hacer lo mismo. La siguiente condena que tenga, ya pasa por prisión. Ahora entendéis porque la "trapis" no ha desobedecido, verdad? Se jugaba una primera condena. Y a la siguiente, al trullo.
  4. Icona del comentari de: Fugim d'españa i els seus defensors a febrer 09, 2022 | 13:07
    Fugim d'españa i els seus defensors febrer 09, 2022 | 13:07
    Que tanquin la generalitat, no fan res pel poble. Marxem d'una vegada. Viure obligats a ser d'España sabent que els catalans no hi tenim a veure amb ells, que som d'una altra cultura i una altra llengua fa plorar. i ara ja estan enrunant la nostra llengua.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 09, 2022 | 14:09
      Gonzalo febrer 09, 2022 | 14:09
      Hasta nunca! Ve tirando hacia la frontera, que allí no hay leones. Agur. Bye. A tomar por culo.
  5. Icona del comentari de: Mira que se lío y nadie hizo nada a febrer 09, 2022 | 13:36
    Mira que se lío y nadie hizo nada febrer 09, 2022 | 13:36
    Mira que se lío ( coches quedamos, carreteras cortadas, incendio de contenedores, cohetes a helicópteros, piedras a Mossos,… bueno todos los acordáis si sois o no Independentistas, hubo un buen Sarao… pues macho… a todos los que cogen y los van a juzgar por injustos y supuestos delitos… Las pedradas, los incendios, las patadas, los cohetes a los helicópteros, etc… fueron hechos por la gracia de Pujol. En fin .. otra del independentismo Catalán Xenófobo
  6. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 09, 2022 | 18:34
    Doctor Strangelove febrer 09, 2022 | 18:34
    Si ha acceptat això és que era culpable. Sort en teu el crio aquest que estem en un Estat garantista i bonísta! Bé aquest ja no tornarà a delinquir, aquesta és la moralina que hem d'aprendre! Doc.
  7. Icona del comentari de: Angel a febrer 13, 2022 | 00:53
    Angel febrer 13, 2022 | 00:53
    Garantista?, i una merda. Ningú ha demostrat res. Presumpció d'innocència? Que dius! Això no és de democràcies imperfectes. La paraula d'un policia, que és a la vegada part, no hauria de ser suficient. Per llei no ho és, però és tan freqüent que es faci frau de llei que el noi ha fet bé d'acceptar un tracte. En realitat, m'és igual si és o no és culpable, el fet és que no hi havia proves. S'aplica la justícia de l'enemic. Només tens garanties si és un feixista o un colonitzador (que no va necessàriament junt).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa