El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una menjadora anomenada Parlament
  • CA

Hi ha una cosa millor que et toqui la grossa? Sí, ser funcionari del Parlament de Catalunya. Allà, quan ets telefonista i fas seixanta anys, te’n pots anar de vacances tot l’any i cobrar íntegrament un sou de 3.834 euros al mes fins que accedeixis a la jubilació. Ara bé, encara pot haver-hi un premi més gran: si ets exsecretari general de la casa, et toca la grossa… cada mes! Tens una paga de 10.729 euros i cada dia pots anar a pescar o a jugar al golf tot esperant també la jubilació.

Un d’aquests exsecretaris afortunats és Xavier Muro, aquell braç protector de la legalitat “rojigualda” dins el Parlament durant els mesos més convulsos del 2017. Ara entenem el perquè de la seva fidelitat a Espanya. No defensava la constitució, defensava la menjadora. Veritablement, no hi ha res millor per la metròpoli que mantenir ben remunerats als alts funcionaris o càrrecs indígenes per garantir la seva lleialtat. Tothom sempre té un preu a la colònia.

Aquest escàndol dels vint-i-un funcionaris del Parlament que ja no hi treballen, però que ens consten 1,7 milions d’euros l’any, suposa la definitiva degradació de la institució. Tot allò que envolta el seu funcionament intern fa la impressió de tenir un cert aire mafiós. Es protegeixen entre ells i l’opacitat és absoluta. Només així s’entén que hagin trigat nou mesos per donar el cost d’aquestes retribucions al mitjà de comunicació que les va reclamar i que ha destapat l’afer. L’origen de la “llicència d’edat” que empara aquest saqueig al contribuent té el seu origen en un acord entre ERC, CiU i el PSC fa vint-i-quatre anys. Precisament els tres partits que es reparteixen les grans menjadores institucionals del país, sigui als ajuntaments, diputacions o consells comarcals.

A partir d’avui, parlar a Catalunya de transparència en la gestió pública serà una broma de mal gust que només se la creuran aquells que viuen d’aquesta farsa. També serà una ofensa pel votant independentista escoltar declaracions dels dirigents d’ERC o Junts afirmant que la seva prioritat és l’autodeterminació, un referèndum o vés a saber el què. Res. Són uns fariseus que han acabat tenint el mateix objectiu que els polítics de Madrid: mantenir-se en el càrrec a còpia de mentides i favors. Per desgràcia, ara per ara, l’espanyolització de Catalunya adquireix la seva màxima expressió en el Parlament de Catalunya.

Voler i lluitar per una Catalunya independent significa també fundar una entitat política sense cap dels tics de molts actuals estats que són vistos pels mateixos ciutadans com una amenaça (l’espanyol n’és un bon exemple). Per això, un estat català ha de significar la màxima expressió de pulcritud i eficàcia en la gestió de la cosa pública. El prestigi de la pàtria és el prestigi de les seves institucions. Però d’aspirar a ser la Dinamarca del sud, hem esdevingut una “Región de Murcia” del nord amb corrupteles. I tot gràcies a la mesquinesa i pusil·lanimitat dels eunucs polítics que escalfen els escons del Parlament de Catalunya. Ben mirat, qui els voti esdevindrà còmplice dels seus abusos i les seves estafes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 17, 2022 | 20:41
    Ricard gener 17, 2022 | 20:41
    El status d'aquests treballadors no té cap justificació. És escandalós.
  2. Icona del comentari de: Georgiana a gener 17, 2022 | 22:52
    Georgiana gener 17, 2022 | 22:52
    Happy Martin Luther KIng Day!
  3. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 17, 2022 | 23:20
    Luisnomeacuerdo gener 17, 2022 | 23:20
    Si payaso, la culpa es de España, que repugblica más cuqui se os está quedando a los fascistass independentistass. Lo que te jode es que tu no pillas cacho con lo patriota que eres, pero no te preo te harán una estatua en amer al lado del pastelero loco cagando, como si lo viera plaza de Santiago el descabalgado.
  4. Icona del comentari de: Narcís a gener 17, 2022 | 23:20
    Narcís gener 17, 2022 | 23:20
    Ras i curt : 1. Ara entenc el PSOE de Catalunya .. renoi, qualsevol s' hi arrisca a perdre aquesta ' moma ' ! 2. No n' és comparable a madrid .. allà ho aconsegueixen blasmant de Catalunya tot mentint, difamant i injuriant àdhuc calumniant ! i 3. Ça com lla, millor ho cobrin aquí .. Catalunya ho dóna sobrerament si no fóssim espoliats que no com allà a baix amb diners nostres ! PD : el pitjor de tot és dependre de persones que puguin parlar per boca de sa butxaca ( que desitjo sigui minoria ) que no pas de sa consciència com passa amb els catalanòfobs !
  5. Icona del comentari de: No tenen vergonya? a gener 18, 2022 | 01:02
    No tenen vergonya? gener 18, 2022 | 01:02
    El que dèiem: dins el estado mai es fa polítia, es fan diners. Colla de miserables traïdors. És l'atado i bien atado. Tots amorrats a la mamella pública.
  6. Icona del comentari de: Abstencionista a gener 18, 2022 | 08:11
    Abstencionista gener 18, 2022 | 08:11
    Que no n'hi havia un pam de net ja es veia de molt temps ençà. Jo vaig desistir d'emprar el vot per a llutar per la independencia de Catalunya i ara veig que les meves pitjors sospites quedaven curtes. MAI més tornaré a votar, paraula.
    • Icona del comentari de: Ricard a gener 18, 2022 | 11:29
      Ricard gener 18, 2022 | 11:29
      Lluitar per la independència de Catalunya es pot fer de moltes maneres. Cert. I és veritat que els vots en la dictadura castellanista són de facto totalment inútils. Els pancastellanistes només entenen l'enfrontament descarnat. I la UE també. Però mentrestant els castellanistes van votant. No sé perquè nosaltres no podem fer-ho també, si cal creant opcions polítiques conseqüents.
    • Icona del comentari de: David a gener 18, 2022 | 15:51
      David gener 18, 2022 | 15:51
      Com diu en Sala-i-Martin la diferència entre uns països i altres no és en la quantitat de corrupció, que és similar a tot arreu, sinó en què es fa quan es detecta.
  7. Icona del comentari de: Miren a gener 18, 2022 | 08:30
    Miren gener 18, 2022 | 08:30
    No ens ho havia dit ningú però ja ho sabíem, en dèiem la cadira, la pagueta... el que no ens esperaven és que fos tan exagerat i terriblement ofensiu. Corrupteles legals, com les Sicav. Tan polítics com funcionaris són treballadors públics, no els mantinguts. També deixen clar perquè no volen avançar cap a la independència i és que ells ja la tenen, perquè han de canviar res?, a més, ens insulten dient-nos que la taula de diàleg és la confrontació amb l'estat. Junqueres va posposar-la fins a l'any 30, dona temps per forrar-se i situar-se, un i tota la família. Però ja no és únicament ERC, això esquitxa a tots. Diuen, primer la lluita per al benestar social, de qui? després la independència. Si no fos tan greu, sembla un acudit. No els fa vergonya tenir tants privilegis en un país on hi ha tantes mancances?, ens volem assemblar als països democràtics del nord, i on amaguem tot això?, si fem el mateix que Espanya perquè volem marxar? Ah, i tota aquesta merda, és tan sols pel salari, la llista de privilegis és molt més llarga.
  8. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 18, 2022 | 09:10
    Pere LLimonera i Citronell gener 18, 2022 | 09:10
    Hoy estoy salmódico: Soy un fugaz relámpago de veracidad, entre las ciérnagas de las tinieblas independentistas. Se me ha ocurrido hoy al levantarme; todo pasa y todo queda, Catalunya y los catalufos pasan, España queda para siempre. Je, je soy un genio del verso, ya me lo decían en la escuela; "de mayor serás comentarista en el mon.cat, y serás el escarnio de los indepes", y voilá eso soy! :-)
  9. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 18, 2022 | 09:10
    Pere LLimonera i Citronell gener 18, 2022 | 09:10
    .. Cuando pasen las nubes, la Tormenta, los truenos y las mareas Catalunya volverá a ser lo que ha sido, durante los últimos 2 siglos y pico : la "Crema catalana" de España... Basta razonar objetivamente y con buena cogorza, dejando de lado los tópicos adquiridos por el adotrinamiento, para ver claramente esto y abandonar fantasías y radicalismos falafeles e insensatos... Muchos han dado ya el paso con entereza y la mejor actitud moral... Hazlo, no solo por ti: por tu familia y allegados; serás un ejemplo, ademas, para ellos y les harás un favor a todos. Las gentes en todo el País aguardan expectantes y confiados... arriba el país... La Crisis pasará; remontará la economía; nuevos comercios y negocios abrirán en toda España y pondrán de nombre, con orgullo, a su local : "Los Catalufos", "Productos Catalufos" o algo parecido; como siempre ha sido... ... Aun estas a tipo de hacerlo hoy... mañana ; y evitar que los Reyes te traigan mazapán... ... ;-D
  10. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 18, 2022 | 09:13
    Doctor Strangelove gener 18, 2022 | 09:13
    volen destruir el meu model de vida, on sí, sí, visc molt bé i em foto mariscades, la millor carn i els millors vins, i què? Ho faig perquè em guanyo molt bé la vida, i per què me la guanyo tan bé? Doncs, perquè, a més a més del talent què tinc, també descans, el que no faig ho faig amb excel·lència. Així que prou, deixeu viure al que us paguem la festa, només volem això viure tranquils! Doc
  11. Icona del comentari de: Ni oblit ni perdó a gener 18, 2022 | 10:30
    Ni oblit ni perdó gener 18, 2022 | 10:30
    Sabiem que a villa y corte hi ha mils de "funcionaris" sense funcions cobrant de ministeris "teaspassats" a les comunitats. Catalunya no podia ser diferent al ser una colònia. Quant de barrut que caldria assenyalar per vergonya seva i nostra.
  12. Icona del comentari de: Festa Major a gener 18, 2022 | 11:22
    Festa Major gener 18, 2022 | 11:22
    Això va de xoriços i mangants, i es carrega la dignitat de la Generalitat, el president de la qual diu que no en sap res; la Generalitat és una institució composta: pel Parlament, el Consell Executiu i el President. Queda clar que s'hi arrosseguen gran quantitat d'emmerdats. I el que no té desperdici és l'explicació que ha donat el cara del Benach: el 2008 la situació era completament diferent, si senyor; en plena crisi econòmica es donen prejubilacions amb el100% del sou, en un país on moltes de les pensions freguen la indignitat. Fan fàstic.
  13. Icona del comentari de: RAMON A a gener 18, 2022 | 12:02
    RAMON A gener 18, 2022 | 12:02
    El mes greu es la increible barra que tenen
  14. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 18, 2022 | 12:13
    Doctor Strangelove gener 18, 2022 | 12:13
    I afegeixo, sort que no som independents, perquè si ho fóssim aixpo seria l'Estat més corrupte de la galàxia! Finalment, veig al Esport al Opinacat de 8tv, i el paio realment sembla molt més sensat que quan escriu aquí. De fet l'Esport seria millor polític que molts d'aquests indepres morts de gana que volten pel Parlament, per desgràcia per ell, no el vota ni el Tato! Doc.
    • Icona del comentari de: Ricard a gener 19, 2022 | 11:42
      Ricard gener 19, 2022 | 11:42
      Trist argument, per no verificable, per defensar que els estrangers ens continuin ocupant.
  15. Icona del comentari de: Pere a gener 19, 2022 | 11:23
    Pere gener 19, 2022 | 11:23
    Res. Els tornaran a votar, perquè són "els Nostres". Com sempre. El dia que l'Espot ho accepti deixarà de perdre el temps absurdament amb aquest poble estúpid i miserable.
  16. Icona del comentari de: Què rancorós el xarnego Espot a gener 19, 2022 | 14:12
    Què rancorós el xarnego Espot gener 19, 2022 | 14:12
    Només el preocupa que hagi cobrat Xavier Muro. No veus, xaval, que aquest pufo és un reflex de com funcionaria la republikk que tant t'agradaria?
  17. Icona del comentari de: Hi ha nivell... a gener 19, 2022 | 15:18
    Hi ha nivell... gener 19, 2022 | 15:18
    Ernest Benach ha estat proclamat pel poble català el cínic més gran del 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa