La clau és el CxR

"En termes d'estratègia independentista és molt més important el Consell per la República que no pas quina sigui la conformació exacta del pròxim govern autonòmic"

Un cop destruït el Diplocat, la Fiscalia i el Cos Nacional de Policia persegueixen obsessivament els funcionaris d’Exteriors i els treballadors públics que van treballar a les delegacions de la Generalitat entre 2011 i 2017 i esperen trobar la manera d’acusar desenes de càrrecs en el que serà una nova macrocausa contra les institucions catalanes. No hi haurà manera de reconstruir una mínima estructura de política exterior des del Govern i tota la pressió de Madrid va en aquesta direcció.

Per això -en termes d’estratègia independentista- és molt més important el Consell per la República que no pas quina sigui la conformació exacta del pròxim govern autonòmic. Sense una entitat viable a l’exterior -és a dir, fora de l’abast de l’Estat- la independència es converteix en un objectiu impossible. Si no hi ha una referència política a l’exili, qualsevol 3 d’octubre imaginable -o qualsevol insurrecció com la que va generar el malaurat Tsunami Democràtic- serà durament reprimida per l’Estat, que prendrà el control dels Mossos a la mínima reticència de la Generalitat. El dia D, la direcció política ha d’estar lluny del control de Madrid.

Per tot això, té raó ERC quan diu que el CxR no pot ser un instrument partidista de JxCat, ni una plataforma electoral de Carles Puigdemont. I té raó JxCat quan diu que ERC no s’hi ha volgut implicar, fins el punt que el seu representant al Consell, Isaac Peraire, va muntar el numeret de fer-se el desinformat d’un document que la direcció d’ERC coneixia perfectament. En qualsevol cas, si aquests dos partits es creuen la independència, la clau està en els elements que la poden fer possible.

Comentaris

  Gonzalo 30/03/2021 8:11 pm
  Salvador, Salvador... El primer político que destíne un euro público a este consejito..... ya sabe lo que le va a pasar. Y tu también. Así que, menos soflamas, echadle huevos a la cosa, declarad de una puta vez la andapandanchia, si es que tenéis cojones, y que salga el sol por antequerano. Pero hacedlo antes de que os destruyamos, qie ya nos tenéis hasta los mismísimos con tanta tontería.
   Las estrategia independentista consiste en lanzarse los trastos de la cabeza 31/03/2021 8:11 am
   Y la estrategia de confrontación inteligente con el Estado, consiste en la confrontación tontorrona por las sillas. Que son el único trasto que no se tiran a la cabeza.
   27
   16
   Respon
   General Estore 31/03/2021 10:06 am
   Si señort, BibaspaÑa!!
  David. 30/03/2021 8:12 pm
  És obvi que ERC ni hi creu ni es vol arriscar a res. Estant controlant la generalitat (en minúscula) ja estaran ben contents. En quant Juntsxcat és una incògnita... Però tinguent clar que ERC no és un partit independentista real sinó només de paraula ja no hi ha res a fer. El % és impossible. Amb l'ANC passa quelcom molt semblant es tracta d'una entitat inofensiva i per tant inútil. Prego que , a no ser que algun dia Juntsxcat, ERC, Cup i ANC es decideixin a anar tots plegats a per totes i assumint totes les conseqüències i esforços, si us plau deixeu de parlar del tema i de vendre fum. Com a alternatives útils: Defenseu la llengua de veritat (no com ara) , feu complir els pressupostos dels espanyols vers Catalunya i que compleixin els plans d'infraestructures. Feu la vostra feina i deixeu la xerrameca victimista. Però crec que ni això darrer fareu....
  77
  79
  Respon
   Per ara som una democràcia, amb moltes mancances 31/03/2021 10:24 am
   Manan els polítics, que son elegits per votació. Uns han manat 10 anys i no han avançat gaire, ara hem tornat a votar i per primer cop hi ha canvi de timonell. Potser el problema de donar voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt la oportunitat d'entrar a port es resol...
  Pep 30/03/2021 9:19 pm
  Meter a ERC en el CXR será como meter al zorro en el gallinero y si no al tiempo.
  62
  63
  Respon
   No cal ficar ningú al CxR 31/03/2021 10:57 am
   És una associació particular, només hi ha d'entrar qui vulgui acceptar les normes de l'associació.
    fat boy 31/03/2021 2:30 pm
    El que es un cortijo es l'estat espanyol.
  Capità 30/03/2021 10:15 pm
  Ja fa anys que existeix, em podeu dir exactament que ha fet, que fa i qur farà el CxR pet ajudar en la indepeneencia?
  64
  61
  Respon
   Donec Perficiam 31/03/2021 1:24 pm
   Teóricament CxR ha de preparar el camí (totes les seves vessants) per ajudar i aconseguir la independència de Cat. És evident que ho ha de fer fora de Caspaña i no pot convertir-se en partit politic ni ser subvencionat amb fons públics, sino que ha de sobreviure dels donatius voluntaris i les qüotes de socis, però amb aixó dubto que puguin fer gran cosa....doncs no varen aconseguir el nombre de socis que ells esperaven. No és una feina fàcil i no és inmediata sino que tardarem anys a veure els primers resultats. El que és clar i més important de tot és que sigui fora del control de Caspaña. Igual que el nou banc Català ONZE que s'està creant ara mateix fora de les urpes Caspañoles i controlat per organismes internacionals. Nosaltres volem correr molt però les coses en politica van moooolt lentes....
    Si que van lentes les coses en política 31/03/2021 1:34 pm
    Portem 10 anys, espero veure Catalunya independent abans de morir, els meus pares i una germana ja no ho veuran.
     Gonzalo 31/03/2021 2:05 pm
     Ni tu tampoco. Y espero y deseo que vivas muuuuichos años.
  Maquiavelo de Vallecas 30/03/2021 11:45 pm
  Sr. Cot espabile !!, ERC NO es independentista, utilizan esa palabra para ganar votos , que mas le hace falta para darse cuenta del gran engaño que es ERC, hasta sus propios miembros de la dirección lo han dicho , Rufian , Tardá , Junqueras , etc , todos ellos hablan de la independencia como una entelequia, no tienen ni la mas mínima intención de luchar por ella, Sr. Cot , no se acuerda que Junqueras se fue a su casa el 27-O , abandonando el primer Govern de la República !!, !!espabile !!, !!ERC se ha cargado a DOS , , repito a DOS Presidents de la Generalitat , vetando la investidura del M.H.P. Puigdemont y cesando a traición al M.H.P. Torra, prohibiendo la publicación en el DOGC de los acuerdos del Parlament , etc etc. !!espabile!!
  115
  96
  Respon
   Ana Ballecana 31/03/2021 10:02 am
   Ladrais? luego cabalgamos!!
   34
   10
   Respon
  CXR té dues funcions: 31/03/2021 1:14 am
  1. Aconseguir finançament per Waterloo; ha fallat. 2. Donar per sac a qui faci falta i en qualsevol moment; aconseguit. Per tota la resta CXR és irrellevant.
  56
  52
  Respon
   joansjosepsiases 31/03/2021 11:28 am
   Diu que és irrellevant i ja portem dues investidures fallides, es pot ser més carallot?
    es pot ser més carallot? 31/03/2021 12:05 pm
    Sí, es pot ser @joansjosepsiases. Les dues investidures fallides s'inclouen en l'apartat 2. Donar per sac. CXR és un xiringuito de Puigdemont irrellevant.
  fat boy 31/03/2021 1:32 am
  Es que la insurreccio mes efectiva ha de ser economica i comercial. La politica nomes ha de ser subordinada a l'exit d'aquesta insurreccio i a la propaganda internacional.. Naturalment els partits s'han d'oposar a qualsevol iniciativa del govern espanyol, sigui quina sigui, sigui bo o dolent per Catalunya i sigui quin sigui el partit al govern. Som el 16% de la poblacio, el 20% de l'economia i paguem el 25% dels impostos, a veure si ho fem servir per benefici nostre i no per contribuir a la repressio contra nosaltres pagada amb els nostres propis diners.
  93
  97
  Respon
   Naturalment els partits s'han d'oposar a qualsevol iniciativa del govern espanyol, sigui quina sigui, sigui bo o dolent per Catalunya i sigui quin sigui el partit al govern ??? 31/03/2021 8:14 am
   Vaja putaramonejar! Com sempre han fet els corruptgents, marcar paquets sense aconseguir res com adolescents en cel?
   45
   42
   Respon
    fat boy 31/03/2021 11:42 am
    No se que m'expliques a mi de corruptgents, pero ara mateix no veig cap harka mes podrida que la del Mossen i la seva escolania, son com sepulcres plens d'immundicia per dins pero es que ja ni es molesten a blanquejar-se per fora.
  Ebrenc 31/03/2021 9:31 am
  Soc membre del CxR, m'hi vaig fer confiant en això que dius, al final només és un xiringuito al servei de Puigdemont, si es tant, tant important, com es que en aquests 3 anys que Junts ha tingut la presidencia, l'únic que ha fet el Consell va ser el mítin de Puigdemont a Perpinya? Deixeu de enredar en el Consell i feu Govern, el país ho necessita ja.
  45
  86
  Respon
   joansjosepsiases 31/03/2021 11:25 am
   Si vols fer alguna cosa més que autonomisme, amb les institucions espanyoles no faràs res. Govern? de quin govern parles? del de Vichy?
   19
   24
   Respon
    pel siases 31/03/2021 1:28 pm
    fem autonomisme perque algú va suspendre la diu
  Doctor Strangelove 31/03/2021 9:49 am
  Si aquest Cot és periodista, jo soc Nobel de literatura. Quin dròpol està fet aquest paio amb pinta de sense sostre! Doc.
  11
  40
  Respon
   fat boy 31/03/2021 11:49 am
   En canvi que net i polit que es veu el negre de Vox, oi?. Aixo per no parlar de quin dels dos deu tenir el moniato que t'agradaria mes. Mmmmhhh...
    Doctor Strangelove 31/03/2021 12:15 pm
    Mira "grassonet", soc heterosexual, però dit això, en Garriga és, amb diferència. el diputat més guapo del parlament. Faríeu bé els indepres de trobar gent una mica guapa, ja que no tenen cervell almenys una mica d'imatge! Doc.
     fat boy 31/03/2021 2:25 pm
     Si, si, segur que si. No te l'imagines amb unes bones botes i vestit d'oficial de les SS?. Tal com ets em sembla impossible que tu, amb lo soca que ets, t'hagis menjat mai un cacau. I mira que admiro al cap de fava del Toni Canto per haver enredat l'Eva Cobo, que em sembla un miracle mes gran que els de l'Evangeli. Chapeau per ell per una sola vegada. Pero a tu?, vinga home, segur que ni pagant.
   Doctor estrany, dos punts: 31/03/2021 5:49 pm
   Als teus arguments cada vegada defalleixen més. Estàs quedant sense combustible.
  Sherlock 31/03/2021 9:50 am
  El CxR és l'instrument institucional que posa més nerviós a l'unionisme perquè sap que no el podrà putinejar com tot el que penja de la sacrosanta "Constitución Ñ". Visca el Consell per la República!!!
  132
  97
  Respon
   Qui ha votat al CxR? Ningú, de institució res de res. 31/03/2021 10:15 am
   El CxR és una associació particular, per lo tant només representa als seus associats. En Democràcia, les polítiques les marcan i les fan carrecs electes.
   81
   129
   Respon
    joansjosepsiases 31/03/2021 11:23 am
    Això seria si fossim en un règim democràtic, però com que no és el cas, tenim un règim autoritari dirigit per la fiscalia i la policia espanyola, amb nul.la separació de poders.
     pel siases 31/03/2021 1:25 pm
     Tots juguem amb les mateixes regles putinejades per l'invasor, es clar.
    fat boy 31/03/2021 11:43 am
    Els carrecs electes pel sistema judicial de l'invasor, es clar.
     pel gordet 31/03/2021 1:24 pm
     Tots juguem amb les mateixes regles putinejades per l'invasor, es clar.
      fat boy 31/03/2021 2:16 pm
      Pero a alguns ja us esta be.
      21
    Aragones regalara la presidencia al junqueras quan el Sanchez vulgui. JxC ojo amb el Sanchez 31/03/2021 5:27 pm
    O sigui junqueras l'amo i senyor del Patufet Aragones, a qui no havotat ningú
    joansjosepsiases 31/03/2021 7:53 pm
    No comprenc el teu entusiasme pel règim de Vichy...
  Narcís 31/03/2021 10:10 am
  D' un estat que fum servir la prepotència, l'abús i , tot plegat, la prevaricació fora mida . . . quin català pot esperar-ne res ? PD : qualsevol se n' adona ser un estat zero democràtic, zero constitucional, zero ' legal ' ( ara que hi penso, com malbaraten tants i tants diners públics amb càrrecs, viatges i despeses vàries de personal de mitjans i, què dir-ne , de sobresous dels que ja els tenen sobrers així com de fonds reservats i mateixes infraestructures absurdes que han de tancar ? ) !
  71
  40
  Respon
   Au Narcís, la pastilleta i a dormir 31/03/2021 1:21 pm
   A Catalunya tenim molt bons metges que't poden ajudar
  Octubrista 31/03/2021 11:57 am
  Absolutament d'acord !
  39
  10
  Respon
  un altre 31/03/2021 2:11 pm
  Visca el consell per la republica!!!!!
  Tornem a estafar als catalans, junquerisme de vergonya 31/03/2021 5:24 pm
  A on son les Estructures d'estat del quinteto junqueras, sol, el llibreta, el mamelles i el bibero aragones? Estafadors i galres, gent incompetent i farsant. Pobre Catalunya en mans d'aquests traidors evangelics
  72
  56
  Respon
  Un que passava per aquí 31/03/2021 5:43 pm
  La Constitució Espanyola diu que s'acull a les resolucions de l'ONU sobre els drets dels pobles a la seva lliure determinació, als Drets Humans i als drets de les Minories Nacionals. Ser independentista no és delicte, per tant entra dintre els paràmetres de la legalitat. Alhora com pot ser delicte fer un referèndum per assolir la independència. Serà la Constitució o la democràcia espanyola un unicorn de color blau cel? Tal vegada un caldo de repressió als dissidents a la manera d'entendre la sacrosanta forma de governar? Si com bé diu l'advocacia de l'estat la "malversació" del referèndum català ja ha estat rescabalada, perquè els presoners polítics romanen a la presó si no hi va haver sedició per molt que el TS s'entesti i si desobediència que no contempla estar entre reixes?
  ela 31/03/2021 5:46 pm
  ERC fa 80 anys que existeix i que ha fet per la independència?
   Jo t'ho diré 31/03/2021 5:58 pm
   Res!!! Fins que no es van bellugar els antics convergents amb en Màs quan va dir que calia un canvi i ja va promoure la primera consulta popular. Fins aleshores ERC era un partit pelat de votants com el cul d'una mona. Bé, que no aixecava cap i sempre a remolc dels socialistes Puffff S "C".
   51
   37
   Respon
    joansjosepsiases 31/03/2021 7:48 pm
    Poca memòria tens tu, quan durant tots els 80 ERC, va anar a remolc de CIU....No és fins l'arribada d'en Carod que les coses canviien.
    13
    21
    Respon
    Puntualitzacions 31/03/2021 7:51 pm
    Mas va pujar al carro indepe quan es van aixecar les catifes i va sortir la corrupció de 25 anys, ens va regalar una costellada de 3 respostes. Puigdemont va suspendre la DUI que va guanyar en 9 segons i va fugir per crear la menjadora CxR que ningú ha votat. Torra va fer el pallasso 3 anys. Quan ERC porti tants anys governant, podras fer balanç i queixar-te si cal.
    43
    40
    Respon
    Erc es montilla, es sancheSS 31/03/2021 8:24 pm
    Montillismerc sempre españolse es independentisme junqueril, erc es montilla, es sanchez es españa
   Menteixes 31/03/2021 7:47 pm
   ERC fa 90 anys que existeix i 80 que no ha dirigit un Govern. Què ha fet corruptgència en 30 anys de govern? Peix al seu cove, processar cap enlloc i suspendre el que vam votar en 9 segons.
   17
   16
   Respon
   Erc, montillisme del gal, esquerres assassines de la cal viva, hitlerians del gal, que bien 31/03/2021 8:23 pm
   Erc 10 anys de montillisme.maragallisme feixista espanyol, i es van pagar la n9va seu, quins lladres
   34
   14
   Respon
  El Senyor dels Conselles 31/03/2021 5:59 pm
  Un Consell per manar a tots. Un per trobar-los. Un Consell per reunir-los i, en les Tenebres, tenir tots lligats a Waterloo on s'estén l'Ombra.
  Georgiana 31/03/2021 6:50 pm
  ERC fa 80 anys que existeix i que ha fet/fa per la independència? No s'han mogut. Ara quan la "dreta" l'acepta i la considera inevitable per a sobreviure. Ara ERC no acepta que la "dreta" els hi hagi pres l'iniciativa i la consigna. Em pensava que la independència seria per a tothom, però es obvi que per a ERC no, no serà fins que la porti, la executi i la proclami ERC. ERC ha quedat a un escò de Junts, que ha tingut de recollir avals per presentar-se perque era extraparlamentari, que no tenia drets electorals, que els candidats han prestat els seus diners per fer la campanya. ERC ens deia hem de ser majoria, hem d'ampliar la base. Els veieu feliços per haver tret majoria en vots i escons? Jo tampoc. A quina base es refereixen? No la de la independència, la seva. Per què no pactan amb el PSC? (que ha aconseguit prous vots), perquè l'Illa vol ser President. Tan sols per això el tandem Junqueras/Aragones no hi pactan.
  50
  17
  Respon
   @georgiana 31/03/2021 7:12 pm
   Un magnífic comentari. La clau d'esquerra es tenir els comuns d'aliats i al PSC donant-li suport i la cup fent el que fa. JxC els veu a venir i no afluixarà el morro així com així.
   38
   20
   Respon
   Què han fet per la independència? 31/03/2021 7:44 pm
   Corruptgència: Pujol 20 anys de peix al seu coba. Mas; Puigdemont i Torra 10 anys processant cap enlloc i suspendre la DUI, que vam votar i guanyar, en segons. ERC: No presideix la Generalitat des d'abans de 1940, et podras queixar quan portin tants anys governant com els corruptes processistes!
   24
   52
   Respon
    Erc matar i robar, neo.feixistes de la mort 31/03/2021 8:20 pm
    Junqueras el quinqui ferrovial 17 milions robats i 21.000 morts, un criminal i lladre molt pitjor que el Millet. Erc mata i roba, i encara diu que es honrat, i no demana perdó per la matanca homrani de vells , pur feixisme neo.nazierc
    24
    42
    Respon

Nou comentari