El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Xina imposa sancions a Nancy Pelosi per la visita a Taiwan
  • CA

Les autoritats de la Xina han anunciat aquest divendres la imposició de sancions contra la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, i la seva família per considerar que la política nord-americana ha “interferit en els assumptes interns” del gegant asiàtic en visitar Taiwan malgrat les alertes de Pequín. La presidenta del parlament dels EUA ha considerat la polèmica “ridícula”.

“Malgrat la firma oposició de la Xina i la greu preocupació suscitada, Pelosi ha insistit a anar a Taiwan, fet que suposa una interferència amb els assumptes interns xinesos i soscava la sobirania i la integritat territorial del país”, ha assenyalat el Ministeri d’Exteriors xinès. en un comunicat.

Així, ha asseverat que es tracta d’una violació del “principi d”una sola Xina’ que regeix el país i una amenaça per a la pau i l’estabilitat a l’estret de Taiwan”, tal com recull el text.

Sancions també contra els familiars de Pelosi

Per això, el Govern de la Xina ha decidit “imposar sancions contra Pelosi i els seus familiars més propers d’acord amb les lleis del país” per fer front a les accions “provocatives i agressives” de Pelosi.

La visita de Pelosi a Taiwan ha aixecat la polèmica i ha suscitat nombroses crítiques per part de Pequín, que va posar en marxa dijous una sèrie de maniobres militars als voltants de l’illa i ha procedit a llançar diversos míssils balístics.

La política demòcrata ha defensat la seva visita i la de la seva delegació, alhora que ha insistit en la importància de donar suport a la democràcia. Per a ella, la visita s’emmarca en la política exterior dels Estats Units i no suposa una ingerència en els afers xinesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 05, 2022 | 11:24
    Gonzalo agost 05, 2022 | 11:24
    Más me gusta Cuca Gamarra.
    • Icona del comentari de: Josep a agost 05, 2022 | 18:16
      Josep agost 05, 2022 | 18:16
      Cuca berberecho
  2. Icona del comentari de: Ricard a agost 05, 2022 | 12:12
    Ricard agost 05, 2022 | 12:12
    Sancions a la cap d'una cambra parlamentària? Els xinesos i els castellans són una mateixa cosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa