El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xina inicia exercicis militars sobre Taiwan després de la visita de Pelosi
  • CA

La Força Aèria de Taiwan ha denunciat que 27 avions militars xinesos haurien envaït el seu espai aeri durant la jornada del dimecres, el dia en què la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, va visitar visitat el país asiàtic.

Concretament, haurien creuat la Zona d’Identificació de Defensa Aèria (ADIZ) sis caces J-11, cinc caces J-16, setze caces EL SEU-30, segons ha informat el Ministeri de Defensa del país en un comunicat. En la jornada anterior, van anar 21 els avions de combat xinesos que van creuar l’espai aeri taiwanès, entre els quals figuraven, a més de caces F-11 i F-16, avions de reconeixement I-9 i J-11.

Taiwan respon

La Força Aèria taiwanesa, responent els moviments militars xinesos, ha manat una patrulla aèria de caces de combat, ha emès avisos de ràdio, i ha desplegat sistemes de defensa aèria. Durant la jornada d’aquest dimecres, el govern de Taiwan va acusar a la Xina de buscar una resolució del conflicte en l’estret taiwanès a través de la força en lloc de per mitjans pacífics, detallant al seu torn els exercicis militars del gegant asiàtic en la zona continuaran fins al pròxim 7 d’agost.

Nancy Pelosi / EP

Demanen tranquil·litat a la ciutadania

El ministeri, alhora, ha instat els seus ciutadans a estar tranquils, ja que “l’exèrcit nacional es mantindrà ferm en els seus llocs i protegirà la seguretat nacional: “Senti’s tranquil i faci costat a l’Exèrcit amb un sol cor”.

D’altra banda, també va sostenir que l’anunci de la Xina d’utilitzar l’espai marítim i aeri al voltant de l’illa principal de Taiwan “és un intent d’amenaçar els nostres ports i àrees urbanes, així com soscavar unilateralment la pau i l’estabilitat de la regió”. “El Ministeri de Defensa ha emfatitzat que les accions de “intimidació militar” de la Xina tenen clarament com a objectiu dissuadir la psicologia del poble taiwanès.

Més notícies
'La confrontació' del primer 'Joc de cartes' de la sisena temporada, amb l'absència d'una de les tres parelles de participants en el programa de TV3 amb Marc Ribas
Plantada inèdita al ‘Joc de cartes’ de TV3
Notícia: Plantada inèdita al ‘Joc de cartes’ de TV3
Comparteix
Els restauradors que anaven perdent no es presenten a la confrontació, una cosa que "no havia passat mai", segons Marc Ribas
Un moment del primer programa de la sisena temporada de 'Joc de cartes', a TV3, amb Marc Ribas
Nova temporada de ‘Joc de cartes’: sentit de l’humor i entrebancs lingüístics
Notícia: Nova temporada de ‘Joc de cartes’: sentit de l’humor i entrebancs lingüístics
Comparteix
El programa concurs de Marc Ribas a TV3 comença de nou aquest dimecres a la nit i promet "coses que no han passat mai"
Eulàlia Reguant / Mireia Comas
Eulàlia Reguant: “Oblidem-nos del marc del 52% independentista perquè no existeix”
Entrevista: Eulàlia Reguant: “Oblidem-nos del marc del 52% independentista perquè no existeix”
Comparteix
ENTREVISTA a la diputada de la CUP, que diu que el que sí "és una realitat" i "cada dia més preocupant" és el "trumpisme català"
Risto i Laura Escanes parlen de la seva relació en un podcast --- Podimo
Laura Escanes explica per què no ensenya la seva filla a Instagram
Notícia: Laura Escanes explica per què no ensenya la seva filla a Instagram
Comparteix
En un moment en què tothom està pendent de com és la filla de Violeta Mangriñán encara sobta més aquesta decisió de la influencer catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa