El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torna l’expedició de rescat dels Bombers al Marroc

L’expedició de Bombers que ha estat durant dues setmanes treballant en les tasques de rescat del terratrèmol del Marroc ha tornat aquest dimarts a la tarda a Catalunya. El grup va sortir per carretera el dilluns, 11 de setembre, des del Complex Central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra amb un parell de furgonetes de transport logístic i personal i dos vehicles lleugers. Un cop el comboi va arribar a Algesires, va creuar l’Estret de Gibraltar amb ferri fins a Tànger. Un cop arribats al seu destí han col·laborat amb el comandament militar de rescat que va enviar l’exèrcit espanyol.

L’inspector dels Bombers Oriol Corbella, ha explicat que la dificultat més gran amb què s’han trobat ha estat la de poder accedir a pobles remots on les comunicacions per carretera han quedat completament enderrocades. Tot i això, però, han pogut donar el suport esperat en les tasques d’ajuda humanitària que el país víctima del desastre natural havia demanat. De fet, aquest passat dimarts les autoritats marruquis van expressar públicament el seu agraïment a les deu persones desplaçades durant aquests dies a tot el territori afectat. Amb la seva breu expedició, Corbella expressa que ha pogut constatar de primera mà els efectes devastadors de l’incident. De fet, explica el cas d’una localitat de 120 habitants, dels quals 62 han desaparegut. D’aquest se n’han pogut trobar 2 amb vida, però la resta han mort. Una situació que, malauradament, es repeteix en moltes petites poblacions del país.

El terratrèmol del Marroc ha causat més de 3.000 morts / EP

Milers de morts pel terratrèmol

Un darrer balanç de víctimes situava la xifra de morts prop de les 3.000 persones. Unes dades esfereïdores que encara augmentaven més amb els ferits, dels quals se n’havia comptabilitzat més de 5.500. En aquestes tasques de rescat hi ha participat diversos països de la comunitat internacional, però no tots, ja que el Marroc ha preferit no acceptar-la de tothom per no posar en entredit les seves relacions exteriors. De fet, el Marroc tan sols ha acceptat el suport d’Espanya, el Regne Unit, Qatar i els Emirats Àrabs, ja que els considera països amics.

Més notícies

A fons, per l’orella

Notícia: A fons, per l’orella
Comparteix
"Per primera vegada, l’Estat accepta i valida l’evidentíssima unitat de la llengua catalana que tantes vegades ha combatut amb més o menys bel·ligerància"
La façana del Tribunal Suprem, a Madrid / Q.S.

L’exili intenta impedir que Llarena dinamiti la negociació de l’amnistia

Notícia: L’exili intenta impedir que Llarena dinamiti la negociació de l’amnistia
Comparteix
La defensa no vol donar pistes al jutge instructor
La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, en una atenció a la delegació del Govern davant la UE / ACN

Meritxell Serret carrega contra el govern espanyol pel català a la UE

Notícia: Meritxell Serret carrega contra el govern espanyol pel català a la UE
Comparteix
La consellera d'Acció Exterior creu que portar el Reglament al Consell no és complir amb els compromisos acordats

No va ser un accident

Notícia: No va ser un accident
Comparteix
"El resultat de les eleccions espanyoles no va ser un accident insòlit, sinó una de les formes d’una característica crònica de la política espanyola: el paper decisiu dels nacionalistes catalans"

Comparteix

Icona de pantalla completa