El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quatre detinguts per una possible trama de Qatar infiltrada a l’Eurocambra

Les autoritats de Bèlgica han detingut a primera hora d’aquest divendres a quatre persones de nacionalitat italiana en el marc d’una investigació iniciada fa mesos per sospites de suborns d’un país del Golf al Parlament Europeu. Es tractaria de Qatar, segons informen alguns mitjans de comunicació belgues i recull Europa Press. Segons informa la fiscalia belga, un dels detinguts és un exeurodiputat socialdemòcrata. Durant l’operació policial, aquest divendres, les autoritats judicials belgues han dut a terme 16 registres en diferents districtes de Brussel·les i han requisat 600.000 euros en metàl·lic, així com material d’ordinadors i telèfons mòbils, dels quals se n’analitzarà el contingut. La fiscalia de Bèlgica ha comunicat que l’operació estava particularment dirigida a assistents parlamentaris, una figura clau en les tasques legislatives dels eurodiputats.

Interferir en la política de la UE

La policia federal de Belga ha estat mesos investigant una trama criminal de corrupció i blanqueig de diners infiltrada a l’Eurocambra per interferir en la política de la Unió Europea (UE) i que, a la vegada, estava lligada a trames de corrupció vinculades a Qatar.

Imatge d'una votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les | ACN (Unió Europea)
La policia federal de Belga investiga una trama criminal de corrupció i blanqueig de diners infiltrada a l’Eurocambra | ACN (Unió Europea)

Una operació que ha avançat aquest divendres amb la detenció de quatre possibles implicats. En concret, es tracta de l’exdiputat socialista al Parlament Europeu, Pier-Antonio Panzeri, el secretari general de la Conferència Europea de Sindicats, Luca Visentini, a més del director d’una ONG i un assistent parlamentari. Tots els detinguts són de nacionalitat italiana.

El cas esquitxa més persones

Després d’aquestes detencions, el cas també esquitxa quatre assessors parlamentaris del grup socialista i un del grup ‘popular’. També a un funcionari de l’Eurocambra i diversos representants de lobbies actius a Brussel·les, tot i que aquestes persones no han sigut privades de llibertat.

Europa Press ha consultat fonts parlamentàries, però aquestes han evitat fer declaracions sobre aquest procediment judicial i han assegurat que “com sempre”, el Parlament Europeu “coopera completament amb les autoritats nacionals a càrrec”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 09, 2022 | 19:25
    ciutadà desembre 09, 2022 | 19:25
    És molt possible; a Quatar hi ha molta pela. I aixó ho compra tot, malauradament.
  2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a desembre 10, 2022 | 09:37
    Veterà antifranquista. desembre 10, 2022 | 09:37
    Vam tenir la impressió- ben errònia- de que els altrs països eren més honests que el nostre. Greu error; potser son menys barroers em mostrar ñes sexes xacres i mancances. Però son igual de corruptes. AQUELLA EUROPA QUE VAM IDEALITZAR NO EXISTIA..
    • Icona del comentari de: fat boy a desembre 10, 2022 | 21:10
      fat boy desembre 10, 2022 | 21:10
      Si mes no ells no tenen una familia que no es pot investigar, ni tampoc els seus socis encara que no siguin de la familia.
  3. Icona del comentari de: Cso a desembre 10, 2022 | 16:46
    Cso desembre 10, 2022 | 16:46
    No. La UE implicada en la corrupció de Catar? Uns polítics lucrant-se a través d’un esport? Quina sorpresa. Em punxen i no em treuen sang. Colla de vividors malparits!
  4. Icona del comentari de: Anònim a desembre 10, 2022 | 17:41
    Anònim desembre 10, 2022 | 17:41
    Els britànics, com sempre, s'han avançat a la resta d'Europa. A nosaltres només ens arriben les informacions del descontentament de molts anglesos per la marxa de la UE, però crec que només se'n van afartar abans de ser dels que sempre paguen mentre d'altres cobren des del 1986 i no milloren l'atur però ara tenen més km d'AVE que Alemanya. Espanya no és única, n'hi ha més que paren la mà, però no pensen acatar les millores democràtiques en les quals, en teoria, en va fundar la UE.. S'ha convertit en un lloc on premiar als corruptes que han afavorit a les elits. Els més pocavergonyes s'aprofiten de les ONG, que ja s'ha de ser fdp amb els sous que tenen. Anglaterra va començar. Ja veurem que triguen Holanda, Dinamarca, Suècia, i d'altres, a voler controlar les fronteres i deixar de donar diners que van a parar a les butxaques que corruptes com aquells que els van portar a patir dues Guerres Mundials.
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 11, 2022 | 19:02
    Gonzalo desembre 11, 2022 | 19:02
    I el emerito pa cuando?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa