El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quatre morts en un tiroteig a un hospital d’Oklahoma
  • CA

Un tiroteig a un hospital de la ciutat estatunidenca de Tulsa, a l’estat d’Oklahoma, ha acabat aquest dimecres amb la mort de quatre persones i la del mateix atacant. L’individu que ha comès el tiroteig s’ha dirigit al Natalie Medical Building, edifici de consultories mèdiques de l’Hospital Saint Francis, i ha obert foc principalment a la segona planta del centre. El tirador, que anava armat amb un rifle de llarga distància i una pistola, s’hauria suïcidat després de l’atac, segons ha informat el departament de Policia de Tulsa. També hi ha hagut diverses persones ferides, ha explicat el policia Darin Glodo sense donar detalls del número exacte.

“Els agents han acudit immediatament on s’han produït els fets, quan han arribat allà dues persones ja estaven mortes i també han trobat d’altres amb ferides de bala“, ha precisat el sergent del departament, Richard Meulenberg, a ABC News. Una dotzena de cotxes policials controlaven el perímetre i també han tallat el tràfic.

Les autoritats han assegurat que el sospitós és un home de raça negre, d’entre 35 i 40 anys, però que encara no s’ha pogut establir la seva identitat ni el motiu del tiroteig. Després dels fets, la policia ha començat a revisar “múltiples pisos” de l’edifici i a evacuar les víctimes, ha indicat Meulenberg, que valora els successos com una “escena catastròfica”. Segons fonts policials, s’ha establert un centre de reunificació per a familiars i amics de les víctimes en el Memorial High School, una escola propera a l’hospital.

En el 2022 hi ha hagut 233 tirotejos als Estats Units

Amb el de Tulsa, aquest any hi ha hagut 233 tirotejos comesos als Estats Units, segons dades de l’Arxiu de Violencia Armada. A més, s’han produït una setmana després que un jove de 18 anys protagonitzés un tiroteig a una escola de Texas, al sud del país nord-americà, i matés a 21 persones, 19 d’elles nens de primària.

Més notícies
Un tiroteig en una escola de Texas deixa 21 morts / DPA
Massacre en una escola de primària a Texas: almenys 21 morts
Notícia: Massacre en una escola de primària a Texas: almenys 21 morts
Comparteix
Un jove de 18 anys que ha protagonitzat el tiroteig ha estat abatut per la policia
El restaurant de Salou on s'ha produït el tiroteig / ACN
Maten a trets un home en una terrassa plena de gent a Salou
Notícia: Maten a trets un home en una terrassa plena de gent a Salou
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra han detingut l'autor del tiroteig i busquen dues persones que l'acompanyaven

Massacre a Uvalde / EP
L’assassí de Texas es va atrinxerar a una sala i va matar els nens un per un
Notícia: L’assassí de Texas es va atrinxerar a una sala i va matar els nens un per un
Comparteix
Aquesta massacre deixa 21 morts: 19 nens i 2 adults

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa