La immunitat de grup “no és una possibilitat” perquè la variant Delta es pot estendre entre persones vacunades, segons han assegurat diversos experts britànics en una comissió parlamentària, fins i tot el director del grup de vacunes d’Oxford, informa aquest dimarts el diari britànic The Telegrpah. El mitjà assegura que el professor Sir Andrew Pollard ha advertit que la immunitat de grup és un concepte “mític” i que no hauria de dirigir el disseny de programes de vacunació al Regne Unit ni a la resta del món.

“Aquest virus no és el xarampió: si teniu el 95% de les persones vacunades contra el xarampió, el virus no es pot transmetre a la població”, va dir Sir Andrew. “Però sabem molt clarament amb el coronavirus que la variant Delta encara infectarà les persones vacunades, i això significa que qualsevol persona que encara no estigui vacunada, en algun moment, tindrà el virus”. L’expert ha afegit que les vacunes poden alentir lleugerament el procés de transmissió, ja que hi ha algunes proves que indiquen que les persones inoculades són infeccioses durant un període de temps més curt, però ha advertit que “no tenim res” que aturi completament la propagació de la Covid-19.

Per la seva banda, Paul Hunter, professor de medicina de la Universitat d’East Anglia, ha dit davant els parlamenaris britànics que la immunitat de grup és ara “inabastable”, mentre que Devi Sridhar, professor de salut pública mundial a la Universitat d’Edimburg, ha advertit que és improbable que assolim un “llindar màgic” en què la propagació de la Covid-19 “desapareix”. El diari britànic apunta que dades publicades la setmana passada per l’entitat Public Health England mostren que hi ha poca diferència en la quantitat de virus present en persones vacunades i no vacunades que donin positiu per Covid-19, cosa que suggereix que les vacunes no suprimeixen la replicació viral tant com s’esperava. Segons el rotatiu, els científics havien pensat que una menor càrrega viral impediria la transmissió posterior.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: DesDelBrasil a agost 10, 2021 | 23:05
    DesDelBrasil agost 10, 2021 | 23:05
    Això ja ho varen dir molts epidemiologistes l'any passat. La immunitat de grup és un concepte màrqueting dels polítics a molts països. Al Brasil també tenim aquests carallots.
  2. Icona del comentari de: Anònim a agost 11, 2021 | 11:41
    Anònim agost 11, 2021 | 11:41
    Amb la independència s'acabarà el covit a Catalunya. Tot el que pasa, es culpa de Madrid. 😆😆

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa