El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Cap de setmana de pluges a Catalunya: on caldrà treure el paraigua?

El primer cap de setmana d’abril obligarà a treure el paraigua a gran part de Catalunya. Les pluges arribaran al país el dissabte i s’esperen ruixats nombrosos i intensos en alguns punts. A més, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), els termòmetres també passaran per una moderada baixada de les temperatures, que poden quedar per sota dels 20 graus sobretot a les comarques gironines i al Pirineu. Aquest divendres, abans de l’arribada dels aiguats, a excepció d’alguns punts del litoral, el cel de tot el país estarà ennuvolat, però les temperatures seran elevades i les màximes oscil·laran entre els 20 i els 25 graus, assolint els 28 en alguns punts concrets. De cara a diumenge, la previsió de pluges és més baixa i, ja dilluns, pràcticament nul·la.

Divendres ennuvolat, però calorós

Els núvols taparan Catalunya aquest divendres. El matí començarà amb els cels tapats a les comarques del litoral i prelitoral i al Pirineu, però a partir del migdia s’estendran a tot el país -malgrat que desapareixeran d’alguns punts del litoral com al Maresme i al Camp de Tarragona-. Els ruixats no seran protagonistes aquest dia, però la previsió indica que podria haver-hi alguna precipitació feble a l’extrem nord del Pirineu a partir del migdia, mentre que la cota de neu baixarà de manera progressiva dels 2.000 als 1.600 metres.

Pel que fa a les temperatures del divendres, el Meteocat apunta que, d’una banda, les mínimes pujaran lleugerament a les comarques de Ponent, les Terres de l’Ebre i la resta del litoral i prelitoral sud, mentre que a la resta del país serà similar lleugerament més baixa. D’altra banda, les màximes pujaran de manera moderada a la meitat sud del litoral, mentre que a la meitat sud del prelitoral i a punts de l’extrem nord-est tindran una pujada una mica més notòria. Per exemple, a les comarques de Girona tindran màximes d’uns 22-24 ºC i mínimes de 8; a l’àrea metropolitana de Barcelona els termòmetres oscil·laran entre mínimes d’uns 10 graus i màximes de 25; a la Vall d’Aran farà una mica més de fresca, amb mínimes de 4 i màximes de 18 graus; a les comarques de Ponent les mínimes rondaran els 12 graus i les màximes s’enfilaran fins als 24-26. S’espera que les temperatures més altes es registrin a les Terres de l’Ebre, on els termòmetres poden moure’s entre els 26 i els 28 graus.

Els núvols podrien tapar Catalunya aquest dissabte, 31 de gener, però no s'esperen precipitacions | Pixabay
Els núvols podrien tapar Catalunya aquest divendres, 31 de març, però no s’esperen precipitacions fins al dissabte, 1 d’abril | Pixabay

Dissabte de pluges i baixada de temperatures

El canvi important en el temps a Catalunya arribarà el dissabte, primer dia d’abril. Els núvols no hauran marxat encara i, de fet, s’espera que durant aquest dia descarreguin. Els ruixats podrien començar al matí a les comarques gironines, on s’intensificaran a partir del migdia. De fet, s’ha activat un avís per intensitat de pluja entre les dotze del migdia i les sis de la tarda a quatre comarques: la Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès i la Selva. En aquestes localitzacions, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra. També plourà a la Vall d’Aran i al Pallars Sobirà, així com algun aiguat local a les Terres de l’Ebre. Així i tot, les quantitats que s’espera que s’acumulin seran minses i poc abundants, localment abundants en les comarques gironines.

Bassal d'aigua després de la pluja | Pixabay
La previsió meteorològica indica que les pluges podrien arribar a gran part de Catalunya aquest cap de setmana, 1 i 2 d’abril | Pixabay

Plourà diumenge?

De cara a diumenge, la previsió del temps indica que les possibilitats de precipitacions són molt baixes, així que dissabte serà el dia passat per aigua. Després de la baixada de temperatures de dissabte, aquest dia es mantindran similars i majoritàriament rondaran els 20 graus de màxima i els 10 de mínima.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa