El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Quan arriben les pluges a Catalunya?

El sol i el bon temps tenen els dies comptats a Catalunya perquè la previsió meteorològica avisa de l’arribada de pluges aquest cap de setmana. Després d’uns dies de temperatures que han assolit i superat els 20 graus aquest dijous, els termòmetres tornen a baixar lleugerament aquest divendres, malgrat que continuaran sent atípiques per a mitjans de març. Segons els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, els núvols també prendran protagonisme aquest cap de setmana i el cel de tot el territori es llevarà tapat aquest divendres, però arriben poc carregats d’aigua i només deixaran algun ruixat local al Pirineu. De cara a dissabte, el dia es mantindrà ennuvolat i, pel que fa a les temperatures, les màximes pujaran lleugerament mentre que les mínimes baixaran de manera moderada. I ja diumenge, Dia del Pare i dia de clàssic, les pluges podrien fer acte de presència principalment a les comarques centrals i del nord de Catalunya.

El temps per Nadal i Sant Esteve a Catalunya: sol i temperatures moderadament elevades | Pixabay
El bon temps a Catalunya s’acaba aquest diumenge, 19 de març, amb l’arribada de pluges a alguns punts del país | Pixabay

Divendres de núvols i baixada de temperatures

Els termòmetres de Catalunya han tornat a superar els 20 graus a moltes comarques aquest dijous. Tot i que en els dies que venen continuaran amb temperatures poc normals tenint en compte que encara estem a l’hivern, les màximes d’aquest divendres baixaran lleugerament, mentre que les mínimes pujaran. A les comarques de Girona les màximes rondaran els 18 graus i les mínimes estaran entre els 5 i els 8. Al litoral i prelitoral les mínimes se situaran al voltant dels 10 graus i les màximes deixaran un temps agradable, amb uns 16 graus. Les mínimes més fredes seran al Pirineu i Prepirineu, que oscil·laran entre els 0 i els 5 graus. A Ponent, els termòmetres mantindran temperatures per sobre dels 20 graus durant el dia, que podrien baixar fins als 3 a la nit. Finalment, a les Terres de l’Ebre les màximes seran d’uns 15-17 graus i les mínimes d’entre 5 i 10.

Durant la tarda de dissabte, 7 de gener, el temps a Catalunya començarà a canviar i el cel quedarà mig ennuvolat | Pixabay
La meteorologia d’aquest divendres, 17 de març, estarà marcada pels núvols a gran part de Catalunya | Pixabay

Els núvols es queden el dissabte amb ruixats locals

El país tornarà a llevar-se amb el cel ennuvolat aquest dissabte, però les temperatures màximes tornaran a pujar lleugerament. Segons la previsió meteorològica, podria haver-hi alguns ruixats locals a punts del Pirineu, Prepirineu i del quadrant nord-est de Catalunya, i no es descarta que també plogui a la resta del prelitoral. Així i tot, les quantitats que deixaran aquests febles aiguats seran minses o poc abundants.

De cara a la tarda, el cel continuarà ennuvolat al terç nord i meitat, mentre que a la resta del territori hi haurà pocs núvols. Pel que fa a la temperatura, la previsió és que les màximes pugin molt discretament, però no superaran els 20 graus enlloc, a excepció de les comarques de Ponent i les Terres de l’Ebre. Pel que fa a les mínimes, aquestes baixaran de manera molt moderada amb entre 8 i 10 graus al litoral, entre 0 i 5 al Pirineu i Prepirineu i uns 6 graus a la Costa Brava.

El Dia del Pare, amb pluges a gran part del país

Diumenge és el Dia del Pare i, també, dia de clàssic. I, tot i que les pluges visitaran Catalunya aquest diumenge, els assistents al Camp Nou no han de patir perquè no s’esperen ruixats a Barcelona en tot el dia. Els punts on s’espera que plogui és la Catalunya central, el Pirineu -on també podria nevar- i al Prepirineu. La previsió no descarta algun aiguat a zones de les comarques gironines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa